Do It Yourself Recepten

Recept: Hondenijsjes

Afgelopen week was het echt zomers weer en daarom hebben wij lekker hondenijsjes gemaakt voor Xena. En natuurlijk willen wij onze recepten met jullie delen zodat jullie ook helemaal summerproof zijn en zodat jullie dit recept kunnen uitproberen. Eigenlijk zijn deze hondenijsjes super simpel om te maken en zijn ze zo klaar. Het enigste wat je echt nodig hebt is een vriezer!

Hondenijsjes:

Wat je nodig hebt:

 • Ijsblok vormpjes
 • Water
 • Kaas
 • Leverworst
 • Snoepjes
 • Ander lekkers

Hoe je de ijsjes moet maken:

 1. Pak het ijsblok vormpje erbij
 2. Doe een klein laagje water in elk vormpje
 3. Wij gebruiken kaas, leverworst en snoepjes voor de ijsjes maar je kan de ijsjes ook vullen met iets anders.
 4. Vul de vormpjes met het lekkers
 5. Vul de vormpjes tijd de rand met nog meer water.
 6. Stop de vormpjes ongeveer 2 uur in de vriezer, kijk af en toe of ze al helemaal hard zijn.
 7. Smullen maar!!!!

Ik raad je aan om niet teveel van deze ijsjes op een dag aan ze te geven omdat het zo kan zijn dat door de warmte van het weer en het koude van het ijsje ze last kunnen krijgen van diarree. Probeer het dus een beetje te beperken en kijk waar je hond tegen kan. De ene hond kan hier namelijk beter tegen dan de andere. Wil je nog meer recepten lezen? Dat kan! Klik dan hier. Als jij deze ijsjes ook hebt gemaakt laat het ons dan direct weten en stuur je filmpjes en foto’s naar ons toe! Je kan dit doen via ons Instagram account. Klik hier voor ons account. Wij wensen jullie allemaal veel smulplezier!

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *