Designer Dog
Winkels & Merken

Designer Dog, de webshop voor handgemaakte leren halsbanden!

Xena draagt tijdens het wandelen altijd haar tuigje maar toen ik de halsbandjes zag van Designer Dog was ik echt direct verkocht! Ik vind de stijl van deze halsbanden zo leuk. Toen ik met Daniëlle in contact kwam kon het niet anders dan dat we zouden gaan samenwerken. Want wat is Daniëlle een leuke en spontane meid die zo enthousiast is over haar webshop! Ik vind dat elke hondeneigenaar deze halsbandjes moet zien want ze zijn van een super mooie en goede kwaliteit. Ze zijn stoer en schattig. Vandaag ga ik jullie dus iets meer vertellen over Designer Dog. Wil je direct de website bekijken van Designer Dog? Klik dan hier.

Hoe is Designer Dog ontstaan?:

Het was totaal niet het idee van Daniëlle om een webshop te starten. Ze heeft geen ondernemings achtergrond en ze doet een fulltime studie aan de universiteit van Tilburg. Toch liep Daniëlle tegen het probleem aan dat ze geen mooie en unieke halsbanden kon vinden voor haar 2 grote honden.Voor de kleine en de middelgrote hond heb je heel veel verschillende halsbanden en tuigjes maar voor de echte grote honden is het heel erg lastig. Ze wou iets wat ze helemaal naar haar eigen smaak kon samenstellen en ze besloot om zelf de halsbanden te gaan ontwerpen en te maken. Al snel kreeg ze super leuke en positieve reacties. De stap naar een webshop ging dan ook heel natuurlijk voor Daniëlle!

Waarin onderscheidt Designer Dog zich ten opzichte van andere webshops?:

Het samenstellen van producten wordt natuurlijk al wel vaker gebruikt! Maar in de hondenbranche zie je dat vrij weinig terug. Het is vrij normaal dat je je eigen auto kan samenstellen. Ook in de paardensport zie je dit concept heel vaak terug maar in de huisdierenwereld is dit niet vanzelfsprekend. Daniëlle brengt daar verandering in en dat maakt Designer Dog zo bijzonder! Ook wilt ze graag een goede kwaliteit kunnen aanbieden tegen een scherpe prijs.

Worden alle producten handgemaakt?:

Ja! Daniëlle maakt zelf de ontwerpen van de halsbanden. De leerbewerker snijdt de riemen voor Daniëlle en zelf maakt zij de sierdrukkers op de halsbanden. Bij Designer Dog kan je zelf je eigen halsband samenstellen! Je kan zelf kiezen tussen de verschillende leersoorten, gewenste breedte en kleur. Mocht je de halsband nog een persoonlijke touch willen geven dan kan dit ook bij Designer Dog! Door de halsband te versieren met sierdrukkers krijg je een unieke halsband die helemaal past bij jouw hond!

Hoe werken deze sierdrukkers precies? Kan je ze later ook weer veranderen?:

Je kan kiezen tussen vaste sierdrukkers of verwisselbare sierdrukkers! De vaste sierdrukkers kan je zelf uitzoeken maar kan je later niet meer verwisselen. De verwisselbare sierdrukkers kan je op elke gewenst moment weer verwisselen. Om te voorkomen dat je de sierdrukkers kwijt raakt maakt Daniëlle de verwisselbare sierdrukkers vast met sieradenlijm. Hierdoor kan je hond alles met de halsband doen wat hij maar wilt! Als je de sierdrukkers wilt veranderen kan je ze los maken met een onscherp mes. Een setje met nieuwe sierdrukkers kost €10,- en kan je in de webshop bestellen. Ook krijg je daar een kleine tube sieradenlijm bij zodat je ook de nieuwe sierdrukkers weer stevig vast kan maken zodat je deze niet kwijt kan raken. Je kan met de verschillende sets natuurlijk ook leuk spelen zodat je een leuke afwisseling heb!

Designer Dog biedt verschillende halsbanden aan in de webshop maar wat zijn nou de verschillen?

Het grootste verschil tussen de halsbanden is voornamelijk het materiaal waarvan het gemaakt is.Daniëlle maakt gebruik van standaard tuigleer, super-soft leer en ultra strong leer. De standaardclick halsbanden zijn gemaakt van standaard tuigleer. Op aanvraag is het ook mogelijk om de clicks met een ander leersoort te combineren.

Standaard tuigleer: Dit leersoort word meestal gebruikt voor halsbanden voor honden. Het is een beetje te vergelijken met een ceintuur. De kleuren waarin je de halsbanden kan krijgen zijn: Cognac, donkerbruin, zwart en grijs-bruin.

Super-soft leer: Dit leersoort is heel zacht en soepel. Het is vooral geschikt voor honden waar de vacht snel van beschadigd. Voor honden die hard trekken aan de riem zijn deze halsbanden iets minder geschikt omdat er wat rek zit op dit leersoort. De kleuren zijn: zwart, cognac en donkerbruin.

Ultra strong leer: Dit leersoort is heel goed geschikt voor grote en sterke honden. Dit leersoort is heel sterk en er zit weinig tot geen rek in. De kleuren die je kan bestellen zijn: bruin en zwart.

Voor elke hond is er dus een passend leersoort! Mocht je hier nou nog meer vragen over hebben. Stuur dan zeker eventjes een berichtje naar Daniëlle via Instagram, Facebook of via het contactformulier op de website.

Is het mogelijk om speciale wensen door te geven?

Het is bij Designer Dog zeker mogelijk om je eigen wensen aan te geven! Mocht je iets niet in de webshop kunnen vinden dan kan je dit altijd aangeven bij Daniëlle. Zij gaat dan kijken of ze jouw wensen waar kan maken. Designer Dog heeft standaard maten in de webshop maar Daniëlle maakt ook maatwerk. Als je dit graag wilt dan kan je altijd een bericht sturen naar Daniëlle en helpt ze je met alle liefde verder!

Heb je nog tips om de halsband mooi te houden?

Jazeker! Hier zijn de tips van Daniëlle om je leren halsband mooi te houden en er lang van te kunnen genieten!

  1. Spray de halsband direct als je hem hebt ontvangen in met een impregneer-spray. Hierdoor wordt de halsband beter beschermd tegen vuil en water.
  2. Bewaar een oude halsband voor het zwemmen! Leer houd niet van water en hierdoor kan het leer minder mooi worden. Een regenbui is natuurlijk geen probleem maar het is niet verstandig om te zwemmen met de halsband.
  3. Smeer de halsband eens in de maand in met ledervet. Zo zorg je ervoor dat het leer niet uit droogt.

Welke halsband en clicks zijn jouw eigen favoriet?Designer dog

Daniëlle vond dit een lastige vraag en vroeg of 2 favoriete ook mocht. Natuurlijk mag dat! Haar 2 favoriete zijn voor de grote honden een 3,5 cm brede, zwarte super-soft halsband met blauwe vaste sierdrukkers. Deze staat op de foto hiernaast. Voor de kleine honden vind Daniëlle een 1,5 cm breed halsbandje met zilverkleurige verwisselbare mini clicks afgewerkt met een blauw strass steentje super leuk!

Zijn er nog andere producten die wij binnenkort kunnen verwachten in de webshop?

Binnenkort worden er ook nog bijpassende hondenlijnen toegevoegd aan de webshop. Mocht je daar nu al in geïnteresseerd zijn dan kan je ze wel alvast bestellen via de mail of via WhatsApp. Ook zullen er nieuwe sierdrukkers worden toegevoegd aan de webshop! Wij zijn heel benieuwd! Mocht je nou ook zo enthousiast zijn geworden over deze mooie producten, dan kan je natuurlijk een bestelling plaatsen via de webshop of via een privé bericht op social media. Gebruik je de code “XENA10” dan krijg je 10% korting op de producten van Designer Dog! Hoe leuk is dat? De code is geldig t/m 08/08/2018 en je kan hem gebruiken via social media of via de webshop!

Wat zijn jouw dromen voor in de toekomst?:

Daniëlle heeft verschillende dromen. Ze zou heel graag haar opleiding succesvol willen afronden zodat ze zichzelf kan door blijven ontwikkelen als psycholoog, ondernemer maar vooral als mens. Daarnaast wil ze heel graag haar bedrijf Designer Dog uitbreiden en ze hoopt dat ze over een aantal jaar kan zeggen dat haar bedrijf een succesvolle onderneming is geworden. Vooral het contact met de klanten, het maken van mooie foto’s en het organiseren van evenementen lijkt haar super leuk om te blijven doen!

Wij zijn echt super enthousiast geworden over Designer Dog. Daniëlle maakt zulke mooie producten en ik raad echt iedereen aan om eventjes een kijkje te nemen op haar webshop. Mocht je het leuk vinden plaats dan ook zeker eventjes een bestelling met de code “XENA10” en volg Designer Dog ook eventjes op social media zodat je helemaal niets mist!

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Designer Dog. Alle meningen en ervaringen zijn mijn eigen meningen.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *