Xena dierenarts
Honden fases Puber Puppy Verzorging Verzorgingstips

Hoe kies je een goede dierenarts?

Het kiezen van een goede dierenarts is heel erg lastig. Wanneer je bijvoorbeeld verhuisd bent of als je voor het eerst een huisdier hebt dan heb je geen idee waar je op moet letten. Daarom hebben wij even een paar punten voor jullie op een rijtje gezet waar je allemaal op moet letten bij het uitzoeken van een goede dierenarts!

Eerste voorbereidingen op het vinden van een goede dierenarts:

Voor dat je contact op neemt met een dierenarts kan je al een beetje voorbereiden. Je kan bijvoorbeeld in de buurt na vragen bij andere baasjes hoe hun ervaringen zijn met een dierenarts. Ook kan je tegenwoordig op internet veel vinden. Vaak kan je via internet ook wel wat reviews vinden van baasjes. Als je dit gedaan hebt dan is het heel erg belangrijk om te kijken dat de dierenarts praktijk niet te ver weg is. Dit is niet handig als je hond heel erg ziek is. Verder is het ook nog belangrijk dat je de dierenarts telefonisch kan bereiken.

Het eerste contact:

Bij het eerste contact kan je bellen of je kan langs gaan. Als je langs gaat bij de dierenarts dan kan je direct zien of de kliniek een frisse en professionele uitstraling heeft. Zo kan je al een klein beetje een indruk krijgen van de praktijk. In het eerste gesprek is het belangrijk dat je wat dingen navraagt.

  • Welke opname faciliteiten hebben ze ?: Als je hond ziek is en hij moet opgenomen worden dan is het fijn als dit gedaan kan worden bij je eigen vertrouwde dierenarts. Als dit namelijk niet kan dan word je doorgestuurd naar een andere dierenarts.
  • Welke apparatuur hebben ze?: Als je hond een operatie nodig heeft kan dit dan bij hun uitgevoerd worden? Of word je doorgestuurd naar een andere dierenarts. Voor je hond en voor jezelf is het fijn als je de dierenarts goed kent en dan is het niet fijn als je doorgestuurd word.
  • Is al het personeel geschoold?: Je wilt natuurlijk dat de dierenarts professioneel is maar het is ook fijn als de assistente een opleiding gedaan heeft.
  • Kan je bij de dierenarts terecht als je een spoed geval hebt?: Heeft deze dierenarts een spoedgeval nummer waar je naar toe kan bellen als je met spoed een dierenarts nodig hebt. Dat is natuurlijk heel erg belangrijk.
  • Komt de dierenarts naar jouw huis als je jouw hond niet kan vervoeren?: Als je hond heel erg ziek is en je kan je hond niet vervoeren dan is het wel fijn als de dierenarts naar jouw huis toe kan komen om hem te behandelen.

Prijzen:

Eigenlijk moeten de prijzen van de dierenarts niet echt je keuze beïnvloeden maar het is natuurlijk wel fijn als je weet waar je aan toe bent. Daarom raad ik je aan om vooraf een prijslijst op te vragen. Geef ook aan dat je het fijn vind als er een goede communicatie is over de prijzen voor dat ze een behandeling uitvoeren. Verder is het ook belangrijk dat de communicatie tussen jou en de dierenarts goed is over bijvoorbeeld het gebruik van medicijnen. Zo voorkom je misverstanden.

Overige punten waar je op kan letten:

Verder is het nog belangrijk dat er geen lange wachttijden zijn en dat je snel terecht kan met je vraag of dat je snel kan langskomen als dit nodig is. Ook is het fijn als de dierenarts en de assistente vriendelijk zijn tegen jou en je hond. Bij sommige klinieken sturen ze je een uitnodiging als het weer tijd is voor de jaarlijkse injecties van je hond. Het is fijn als jouw dierenarts dit ook doet zodat je deze afspraak niet kan missen.

 

Ik hoop dat je iets aan onze tips hebt en mocht je zelf nou nog tips of opmerkingen hebben stuur deze dan zeker in een reactie op onze blogpost zodat je andere eigenaren ook een handje kan helpen! Ook kan je natuurlijk een berichtje sturen op onze Social Media kanalen.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *