Herplaatser senior
Adjani van TySy fotografie Herplaatsers Onze gastbloggers

Kiezen voor een herplaatser: een Senior

Soms komt het helaas voor dat je als senior hondje op zoek moet naar een nieuw baasje en je misschien zelfs in het asiel terecht komt.  Bijvoorbeeld wanneer het baasje zelf ook oud is, en moet verhuizen naar een zorginstelling of zelfs overleden is. Soms worden oude hondjes ook gedumpt omdat ze “te duur” zijn geworden.  En dan heb je als senior toch ineens een probleem, want  honden die op late leeftijd nog herplaatst moeten worden of in het asiel terecht komen hebben het vaak niet makkelijk om een nieuw thuis te vinden. 

Argumenten om een oudere hond over te slaan:

Er zijn verschillende argumenten waarom oudere honden worden overgeslagen wanneer iemand op zoek gaat naar een nieuw maatje. De kans bestaat natuurlijk dat je relatief snel weer afscheid van elkaar moet nemen, en niet zo lang van elkaar kan genieten. En dat is natuurlijk verdrietig. Ook is er een kostenplaatje waarmee rekening  gehouden moet worden, omdat ze op medisch gebied mogelijk meer kosten met zich mee brengen. 

Argumenten om juist te kiezen voor een senior:

Maar toch zijn er ook een hoop redenen om een oude hond wél een nieuwe kans te geven. Want juist zij verdienen het om nog een fijne tijd te hebben, geliefd te worden en liefde te geven. Ze waarderen je aanwezigheid, hebben hondenwijsheid en kunnen nog intens genieten van de dingen die het hondenleven zo mooi maken. Lekker genieten in het zonnetje, een rondje wandelen en zeker ook af en toe een spelletje. Ze doen het nog allemaal met even veel plezier. Want leeftijd is ook maar een getal, en als je ze lekker actief houdt blijven ze ook actief.  Ze brengen net zo veel vreugde als een jonge hond, en een immense dankbaarheid voor hun 2e kans. 

Opzoek naar een nieuw maatje?:

Dus ben je opzoek naar een nieuw maatje, sla dan niet de senioren over. En neem ze mee in je overweging! Op ikzoekbaas.nl zijn verschillende seniors te vinden, zoals bijvoorbeeld Rambo. Ook zijn er verschillende instanties zoals de Hondenbescherming met hun seniorenopvang, die bejaarde honden opvangen en een fijne laatste tijd bezorgen.

Ikzelf adopteerde bull terrier Jessy op 8 jarige leeftijd uit het asiel. En bull terrier Shiva, zij vond 2 weken voor haar 13de verjaardag bij ons een nieuw thuis. Hun verhaal lees je in dit blog. Wil je meer lezen over de verzorging van senioren? Klik dan hier.

Adjani TySy fotografie

Adjani over haar werk als hondenfotograaf:
"TySy Fotografie is ook vernoemd naar mijn 2 helden, TYson & JesSY. Zij zijn dé reden geweest dat ik me ben gaan specialiseren in hondenfotografie. Om zo de mooie, bijzondere momenten van het genieten van mijn honden vast te kunnen leggen."

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *