Do It Yourself Recepten Voeding & Snacks

Kip snacks! Een recept van 1 van mijn volgers

Ik had heel erg zin om een lekkere snack te maken voor Xena. Ik had daarom een oproepje geplaatst op ons Instagram account voor leuke recepten! Er werd echt super veel gereageerd met allemaal heerlijke recepten voor hondencake, hondenkoekjes en andere lekkere snacks. Ik vond het echt een succes dus we gaan dit zeker nog vaker doen. Uit al deze recepten heb ik 1 receptje gekozen die ik graag wou uitproberen namelijk de Kip snacks. Dit was een recept die al een tijdje op mijn lijstje stond. Het recept kwam van Maureen, 1 van onze gastbloggers. Voor hun eigen blog klik hier. Wil je graag Maureen haar gastblogs lezen? Klik dan hier.

Wat voor recept is het?

Dit is een receptje voor heerlijke kip snacks!!! Xena is echt dol op de gedroogde kip snacks die je kan krijgen in de reguliere supermarkt en dierenwinkel. Zodra we een zakje in huis hebben dan is ie eigenlijk zo op. Daarom stond dit recept al een tijdje op me lijstje. Want laten we heel heerlijk zijn de snacks in de winkel zijn best duur en ik vraag me ook altijd af wat er aan deze snacks word toegevoegd. Daarom is het natuurlijk altijd beter en leuker om je eigen snacks te maken. Nu weten we namelijk dat het echt 100% kip is.

Wat heb je nodig?:

  • Oven met een rooster of bakplaat
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Bakpapier
  • Kipfilet

Hoe moet je het recept maken?:

  1. Verwarm je oven voor op 100 graden. Wij hebben de oven voor verwarmt op 140 graden omdat dit de laagste stand is van onze oven.
  2. Snij de kipfilet in hele dunne plakjes. Maureen gebruikt altijd diepgevroren kipfilet alleen dat had ik niet. Ik heb gewoon direct na het kopen in de winkel de kipfilet gesneden. Dit ging voor mij helemaal prima.
  3. Leg de plakjes op het bakpapier op de bakplaat. Wij hebben een kleine oven dus ik heb maar 1 kipfilet gebruikt en 1 bakplaat. Mocht je een grotere oven hebben dan kan je ook meerdere bakplaten en kipfilets gebruiken.
  4. Plaats de bakplaat in de oven en laat dit hier 2 en half uur in staan. Wij hebben de kipfilets 2 uur in de oven gelaten omdat wij de oven op een hogere temperatuur hadden staan.
  5. Zodra de kip snacks afgekoeld zijn is het verstandig om ze te bewaren in een afgesloten bakje. Zo blijven ze namelijk langer goed.

Xena is echt gek van kip en was dan ook blij dat ik dit receptje heb uitgeprobeerd. Ik wil iedereen aanraden om deze snacks eens zelf te maken. Het lijkt heel erg lang te duren maar dat valt best mee. De kip heb je namelijk zo gesneden en dan hoeft het alleen maar de oven in! Dus vraag aan jou baasje of hij deze snacks voor jou wil maken! Heel erg bedankt Maureen voor het delen van dit recept. Vond je dit nou een leuk concept laat het dan zeker eventjes weten via ons social media accounts. Heb jij nog suggesties voor leuke receptjes stuur ze dan zeker in!

 

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *