Speciale hondjes
Gastblogs Herplaatsers Opvoedtips

Een heel speciaal hondje uit het buitenland, Smokey

Vandaag komt de eerste blog online van ons nieuwe project over de speciale hondjes. We trappen af met het verhaal van een heel speciaal hondje namelijk Smokey! Smokey is gevonden op straat in Servië en is het beste maatje van haar baasje Silke. We hebben haar gevraagd om hun verhaal met jullie te delen om jullie te inspireren zodat jullie misschien ook eens kunnen kijken voor een hond uit het buitenland. Ook heeft Silke zelf last van gezondheidsklachten. In deze blog deelt zij ook het verhaal over hoe Smokey haar steunt tijdens deze moeilijke tijd. Lees snel verder voor het verhaal van Smokey!

Waar komt Smokey vandaan en hoe is hij in België terecht gekomen?:speciaal hondje

Smokey komt zoals eerder al genoemd uit Servië. Hij is daar gevonden in januari 2017. Smokey is helemaal alleen gevonden op straat. Silke denkt niet dat Smokey getraumatiseerd is als pup omdat hij er eigenlijk prima uit zag op het moment dat hij gevonden werd. Ook was hij direct sociaal naar andere mensen. Smokey is van straat af geplukt door een organisatie (Puppy Rescue). Bij het zien van de foto’s op Facebook van Smokey was Silke op slag verliefd. Ze was net bezig met haar zoektocht naar een geschikte hond en heeft direct de organisatie gecontacteerd met de vraag of Smokey reis klaar gemaakt kon worden om naar België toe te komen. Op 27/05/2017 is Smokey naar België toe gekomen en is hij direct bij Silke geplaatst.

Waarom hebben jullie gekozen voor een hond uit het buitenland en heb je nog tips voor andere mensen?:

Het was eigenlijk niet de bedoeling om een hond uit het buitenland te halen. Wel wou Silke graag een hond adopteren. Via Facebook is ze Smokey tegen gekomen en het was eigenlijk direct liefde op het eerste gezicht! Silke is super blij met Smokey en zou het nooit anders willen doen. Toch heeft ze wel een aantal tips voor mensen die een hond uit het buitenland willen halen. Ze wil iedereen adviseren om goede informatie te vragen over de achtergrond van de hond, zijn gedrag en ook vooral het medische aspect. Veel honden zijn wel getraumatiseerd en daarbij kost het veel meer tijd om een hond te laten wennen aan zijn nieuwe gezin. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houd. Het kan namelijk bloed, zweet en tranen kosten om het vertrouwen te winnen, een hond te trainen en er mee onder de mensen te komen. Maar er is een hele grote maar… Silke is er van overtuigd dat je er ongelofelijk veel liefde voor terug krijgt en dat de hond je echt dankbaar is en weet wat je voor hem doet.

Zouden jullie nog een keer een hond uit het buitenland halen?:

Ja en nee.. Silke is ontzettend dankbaar voor Smokey maar juist door Smokey beseft ze dat het heel erg belangrijk is om een hond te kiezen die echt bij je past. Smokey past perfect bij Silke en bij hun leven, de perfecte match dus! Maar ze denkt toch dat ze de volgende keer waarschijnlijk zal kiezen voor een hond uit België. Zo kan je toch beter bepalen of een hond echt bij je past omdat je vooraf kennis kan maken met een hond en bijvoorbeeld al een keertje met hem kan wandelen. Maar toch zegt Silke zeg nooit nooit als ze de perfecte match vind bij een organisatie zoals puppy rescue zou ze het zeker nog eens doen.

speciaal hondjeMerk je aan Smokey dat hij uit het buitenland komt en denk je dat je een hond uit het buitenland anders moet opvoeden?:

Silke zegt dat ze het zeker merkt dat Smokey van de straat komt. Zijn jachtinstinct is zo sterk en hij wil alles verkennen. Ze moeten Smokey constant in de gaten houden want voor dat ze het weten staat hij op straat. Silke beseft wel dat hij dit zeker niet doet om ongehoorzaam te zijn of om hun te pesten maar dat dit puur uit zijn instinct komt. Zodra ze Smokey roepen komt hij kwispelend aan lopen en beseft hij dat Silke super ongerust was! Silke geeft aan dat ze vooral denkt dat het opvoeden ligt aan de leeftijd. Smokey is nog vrij jong en leergierig. Ze heeft er wel bewust voor gekozen om eerst 3 individuele lessen te doen bij een hondenschool met Smokey. Daarna is ze gewoon gestart in een groepsles. Door de individuele lessen kon zij Smokey beter leren kennen en hij haar ook!

Hoe steunt Smokey jou bij je gezondheidsklachten?:

Zoals eerder vermeld heeft Silke helaas gezondheidsklachten waarbij Smokey haar goed ondersteunt. Zelf zegt ze hierover dat vooral aan het begin van de klachten ze waarschijnlijk zonder Smokey niet buiten was gekomen. Dit was voor haar een zware periode maar een hond zorgt er toch voor dat je naar buiten moet en je in beweging moet blijven. Ze is Smokey heel erg dankbaar voor alleen al de aanwezigheid en de glimlach die hij dagelijks op haar gezicht tovert. Een hond veroordeelt je niet en zal er altijd voor je zijn en dat waardeert Silke enorm in Smokey!

Heb je het gevoel dat jouw gezondheid je beperkt in de omgang met Smokey en heb je nog tips voor andere mensen om toch optimaal te genieten van hun hond?:

In beperkte mate heeft Silke wel het gevoel dat het haar beperkt in de omgang. Vooral als het gaat om het wandelen. Een lange wandeling duurt bij hun maximaal anderhalf uur. Op een dag dat Silke heel veel pijn heeft dan is het soms ook noodzakelijk om een wandeling over te slaan. Gelukkig lukt het haar nu om zich ook over de pijn heen te zetten zodat ze alsnog een wandeling kan maken. Ze merkt namelijk dat een wandeling haar mentale rust geeft en dat heeft een goede invloed op haar lichamelijke gezondheid. De tips van Silke zijn om te proberen te genieten van elk moment dat je met je hond hebt. Alleen de aanwezigheid van je hond kan al genoeg zijn. Mocht een lange wandeling niet mogelijk zijn dan is het misschien handig om is te kijken of je deze kan opsplitsen. Een hond moet natuurlijk wel zijn energie kwijt kunnen!

Ik vind het heel erg bijzonder om te zien welke band Silke en Smokey hebben. Silke heeft Smokey gered en eigenlijk om gekeerd helpt Smokey Silke bij haar klachten! Super mooi om te zien wat voor band mensen met een hond kunnen hebben. Het kost veel tijd en energie maar zodra je het vertrouwen van een hond hebt gekregen zal deze nooit meer weg gaan! Mocht je zelf nog willen napraten over dit mooie verhaal van Silke en Smokey dan kan dit altijd op onze Instagram pagina. Mocht je Smokey zijn avonturen willen blijven volgen dan kan dit via het Instagram kanaal van Silke. Heb jij nou ook een bijzonder verhaal stuur ons dan zeker een bericht en wie weet schittert jouw hond ook op onze blog!

 

 

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Wat een prachtig verhaal en wat mooi om te zien dat jouw liefde voor Smokey meteen al zo groot was dat je hem uit het buitenland hebt laten komen. Smokey mag heel blij met zijn baasje zijn, maar ik ben ook blij dat hij jou heeft kunnen ondersteunen bij jou gezondheidsklachten. Mooi dat jullie elkaar hebben. https://www.dierengemak.nl/honden/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *