Opstap met je hond: wat neem je mee?
Hond en gezin Op stap met je hond Verzorging Verzorgingstips

Opstap met je hond: Wat neem je mee?

Wat is er nou leuker dan opstap met je hond te gaan? Helemaal als er lekker veel sneeuw buiten ligt of als de zon schijnt! Als wij ergens heen gaan waar je een hond mee mag nemen dan gaat Xena eigenlijk altijd wel mee. Maar wat neem je nou mee als je opstap met je hond gaat? In deze blog ga ik jullie vertellen wat wij allemaal mee nemen als we met Xena weg gaan.

1. Water

Wij nemen eigenlijk altijd een fles met vers water mee zodat Xena gewoon uit een bakje kan drinken en ze geen dorst heeft. Zo kan ze gewoon vers drinkwater drinken en gaat ze niet uit bijvoorbeeld een sloot of een plas met regenwater drinken. We nemen het water altijd mee in een speciale hondenfles met een bakje eraan. Wij hebben Xena hier vanaf dat wij haar net hadden uit laten drinken dus dit vind ze geen probleem.

2. Beloningen

Wij nemen eigenlijk altijd wel een beloning mee voor Xena. We doen dit eigenlijk zodat ze goed luistert in het bos. Ook trainen we af en toe met haar op een vreemde plek en dan is het ook wel heel handig als je snoepjes bij je hebt.

3. Speelgoed

Ook is het erg leuk om speelgoed voor je hond mee te nemen. Als je naar het bos gaat dan is het heel erg leuk om een bal mee te nemen waar ze lekker achter aan kan rennen (doe dit alleen als je hond volwassen is). Als wij naar familie met Xena gaan dan nemen we ook altijd speelgoed mee. Meestal krijgt ze dan een knuffel of ander speelgoed zodat ze daar zich mee kan vermaken.

4. Bench/ Auto tuigje

Als wij Xena vervoeren met de auto dan gaat ze eigenlijk gewoon altijd in de Bench. Wij vinden dit de veiligste en makkelijkste manier van het vervoeren van onze hond ook kan ze dan slapen tijdens de autorit.

5. Brokken

Als wij een langere tijd weg gaan dan nemen we eigenlijk ook altijd voer mee voor Xena zodat ze altijd kan eten onderweg.

6. Handdoek/ wc papier

We nemen ook vaak een handdoek mee en wc papier. Dit doen we omdat Xena heel af en toe spuugt in de auto. Ook is het fijn om een handdoek bij je te hebben als je bijvoorbeeld in de regen hebt gelopen of als je hond een duik heeft genomen in een sloot. Je kan de hond dan droog maken voor ze de auto helemaal vies maakt.

Dit zijn de dingen die wij mee nemen als we met Xena op stap gaan. Dit doen we om het haar zo comfortabel mogelijk te maken en ook voor ons zelf is het fijn als we altijd van alles bij ons hebben. Wat nemen jullie mee als je op stap gaat met de hond? Wil je meer tips voor leuke uitjes en uitstapjes met je hond? Klik dan hier.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *