Online puppycursus
Herplaatsers Honden fases Opvoedtips Puppy

Voor en nadelen van het hebben van een hond.

Een hond is natuurlijk super leuk en laten we eerlijk zijn een kleine pup willen we allemaal knuffelen en vasthouden. Maar wat zijn nou de nadelen van een hond? Waar moet je over nadenken voor dat je een hond aanschaft en wat vinden wij de voordelen van een hond. In deze blog ga ik jullie vertellen waar wij over na hebben gedacht als nadeel en wat wij als voordeel zien van het hebben van een hond.

Je ziet heel vaak dat mensen een hond kopen als impuls aankoop of omdat het wel leuk is voor de kinderen maar een hond blijft waarschijnlijk wel 10-15 jaar in je gezin. Je moet er dus goed over nadenken wat je allemaal moet laten voor de hond en of je dit ervoor over hebt. Als je aan het nadenken bent over een hond maak dan voor je zelf een lijstje met al jou nadelen en voordelen. Kijk dan naar je persoonlijke situatie of je het ervoor over heb. Bedenk dit goed voordat je naar een nestje hondjes gaat kijken. Puppy’s zijn nou eenmaal heel erg schattig en voor je het weet ben je verkocht! Hier is ons lijstje:

Nadelen:

  • Geen hele dag of nacht meer weg kunnen zonder oppas te regelen voor je hond: Dit is er eentje waar je heel goed over na moet denken. Werk je fulltime en moet de hond veel alleen blijven dan is dit misschien wel zielig voor de hond. Honden zijn namelijk roedel dieren en willen graag dat het gezin vaak thuis is. Als de hond daarom veel alleen is dan moet je er goed over nadenken of een hond dan wel de beste keuze is.
  • Het verharen van de hond: De meeste honden verharen. Het ene ras verhaard wat minder dan het andere ras maar je zal hier meestal wel te maken mee krijgen. Als je allergisch bent of astma hebt dan is het misschien niet zo’n heel goed idee om een hond aan te schaffen.
  • Door weer en wind naar buiten moeten voor een wandeling: De dagen van lekker de hele dag binnen in huis zitten (met een goede kop chocolademelk) als het regent zijn voorbij als je een hond hebt. Je moet er elke dag door weer en wind naar buiten om je hond uit te laten.
  • Je hebt veel tijd nodig voor je hond: Een hond kost gewoon heel veel tijd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het zindelijk maken van je hond, gewenst gedrag aanleren aan je hond, puppy cursus en de vacht verzorging van je hond. Verder wilt je hond ook graag nog spelen en naar buiten wandelen. Dit gebeurt natuurlijk elke dag en je kan niet even een dagje overslaan.

 

Voordelen:

  • Gezelligheid: Het leukste van het hebben van een hond vinden wij de gezelligheid in huis. Xena is altijd (oké! Bijna altijd) vrolijk en als je even je dag niet hebt dan zorgt zij ervoor dat je je weer goed voelt.
  • Je krijgt meer contact met je omgeving: Wij hebben echt gemerkt dat sinds dat we Xena hebben meer contact hebben met onze omgeving. We zien de buren veel meer en maken ook vaker een praatje met ze. Ook ontmoet je nieuwe mensen die ook een hond hebben op straat. Je hebt veel meer contact en een dagelijks praatje.
  • Vaker genieten van de natuur: Voor dat wij een hond hadden gingen we nooit naar het bos toe om even te wandelen. Nu doen we dit meestal wel 2 a 3 keer per week. Xena is geen hond die hele grote wandelingen nodig heeft maar ze vind het wel super leuk om te doen.
  • Je hebt een beste maatje die er altijd voor je is: Hoe je jezelf ook voelt er is altijd iemand die om je geeft en die je een knuffel geeft op het moment dat je het nodig hebt. Een hond is heel gevoelig en voelt heel goed aan hoe je humeur is. Daardoor zullen ze er alles aan doen om je op te vrolijken en je weer blij te maken!

 

Er zijn dus best wel wat nadelen aan het hebben van een hond. Maar er zijn ook zeker heel veel voordelen. Als je na het lezen van deze blog nog steeds denkt IK WIL!!!! Dan zeg ik zeker doen. Een hond is heel erg leuk en kan veel positiviteit in je leven brengen maar het is ook zeker een verantwoordelijkheid. Haal geen hond in huis omdat de kinderen het graag willen maar echt omdat jij het wil!

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *