Verzorging Verzorgingstips Voeding & Snacks

10 afvaltips voor je hond.

Wist je dat 60% van de honden overgewicht heeft? Dat is best een groot percentage en het kan gevaarlijk zijn voor je hond. Net als bij mensen kan overgewicht zorgen voor gezondheidsproblemen. Meestal krijgen honden overgewicht na een castratie of sterilisatie. Dit komt omdat je hond dan een hormonale verandering onder gaat waardoor je hond eigenlijk minder voeding nodig heeft. Als je dan toch dezelfde hoeveelheid voer blijft geven dan kan je hond wat kilootjes aankomen. De risico’s hiervan zijn:

  • Sneller moe
  • Gewrichtsproblemen
  • Hart en vaatziekte
  • Suikerziekte
  • Kortere levensverwachting

We delen vandaag onze afvaltips met jullie. We hebben er 10 voor jullie samengesteld. Als je jouw hond op dieet wilt zetten laat je hond dan niet vasten. Dit is namelijk niet goed voor je hond en ook niet effectief. Wanneer je echt niet weet hoe je dit het afvallen kan aanpakken raadpleeg dan altijd een dierenarts.

Tip 1: 

Weeg het eten van je hond goed af. Dit kan je doen doormiddel van een weegschaal of door speciale maatbekers. Houd je aan de aanbevolen hoeveelheid voeding die vermeld staat op de verpakking.

Tip 2:

Als je hond bedelt tijdens het eten of het koken geef hem dan niets. Als jezelf de verleiding toch niet kan weerstaan zorg er dan voor dat je hond niet in de keuken kan komen.

Tip 3:

Ga wat langer of vaker wandelen met je hond. Ook kan je jouw hond laten mee lopen aan de fiets. Hier moet je hond natuurlijk wel geschikt voor zijn.

Tip 4:

Koop een voerbal voor je hond zodat je hond moet werken voordat hij bij zijn voer kan. Zo krijgt je hond extra beweging en eet hij rustiger zijn brokken op.

Tip 5:

Onze motto als het goed om afvallen bij je hond is: Ook spelen is bewegen! Ga lekker met je hond spelen. Je kan bijvoorbeeld met je hond gaan apporteren of je kan met je hond speur spelletjes doen.

Tip 6:

Laat je hond regelmatig zwemmen. Hiermee ontlast je hond zijn gewrichten maar blijft hij wel lekker in beweging. Ook traint hij hiermee zijn spieren.

Tip 7:

Wanneer het je echt niet lukt om je hond af te laten vallen dan kan je altijd contact opnemen met je dierenarts. Zij kunnen jou de beste informatie geven over de juiste voeding voor jouw hond.

Tip 8:

Heb je meerdere honden? Voer je honden dan allemaal apart. Zo kan je precies bijhouden welke hond wat heeft gegeten. Zo voorkom je dat 1 hond al het voer op eet.

Tip 9:

Probeer je hond geen snacks en tussendoortjes te geven maar hou wat brokken achter de hand voor tussendoor. Zo kan je hem toch iets geven maar krijgt hij niet teveel calorieën binnen.

Tip 10:

Geef het de tijd! Verwacht niet dat je hond 2 kilo per week afvalt. Dit zou ook helemaal niet gezond zijn. Weeg je hond regelmatig zodat je weet hoeveel je hond afgevallen is of juist aangekomen!

 

Dit zijn onze 10 afvaltips voor je hond. Nogmaals als je niet goed weet hoe je dit moet aanpakken kan je altijd informatie vragen aan de dierenarts. Zijn kunnen je met alles helpen. Heb jij nou nog tips voor andere hondeneigenaren of heb je zelf last van een hond die snel aankomt laat het ons dan zeker eventjes weten in een reactie! Wij willen jullie weer bedanken voor het lezen van onze blog. Wil je nog meer blogs lezen dan kan je deze hier vinden. Je kan ons natuurlijk ook vinden op onze Social Media kanalen. Hier delen we jullie nog meer tips en ben je altijd op de hoogte van de nieuwste artikelen op hondenwereldonline.nl

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *