Hondennaam
Do It Yourself Puppy

10 tips voor het kiezen van de juiste hondennaam

Het blijft heel erg lastig een naam kiezen of dit nou voor je hond, kind of konijn is het blijft altijd moeilijk. Want hoe kies je nou een goede naam? En vind je deze naam over 5 jaar nog steeds leuk? Vandaag gaan wij jullie onze tips geven voor het kiezen van de juiste hondennaam!

1. Kort en krachtig

Een goede hondennaam is kort en krachtig. Meestal reageren honden beter op een naam met 1 of 2 lettergrepen. Je wilt natuurlijk dat jouw hond wel zijn naam begrijpt dus het is verstandig om je af te vragen of je nieuwe naam makkelijk is om te begrijpen. De nieuwe naam moet natuurlijk wel mooi en leuk zijn maar ook vooral praktisch zijn.

2. Geslacht

Kies een naam die past bij het geslacht. Krijg je een teefje dan is Max misschien niet de beste naam voor je nieuwe pup. Kies dan bijvoorbeeld echt een meisjesnaam. Zoals Luna, Senna of Isa.

3. Niet te verwarren met een commando

Zorg ervoor dat de nieuwe naam niet te verwarren is met een commando die je jouw hond wilt aanleren. Zoals bijvoorbeeld Britt lijkt heel erg op zit. Je kan er dan voorkiezen om een ander woord aan de commando te koppelen of je kiest ervoor om de naam niet te kiezen en om dan te zoeken naar een andere leuke naam.

4. Passend bij de hond

Kies een naam die echt past bij je hond. Voor een Stafford is Anne-bel misschien niet helemaal geschikt. Of een Chihuahua die Spike heet is ook misschien een beetje raar. Kijk dus echt naar het ras van de hond en pas daar de naam op aan.

5. Openbaar

Als je jouw hond naar je toe roept in het bos dan is het misschien wel fijn als je de naam ook durft te zeggen! Kies dus een naam die in het openbaar ook gewaardeerd word.

6. Onderscheidend

Kies een naam die onderscheidend is van de rest. Zo komt bijvoorbeeld Luna of Balou heel veel voor. Je wilt natuurlijk niet dat als je jouw hond roept in het bos dat er dan 5 andere honden ook op je af komen rennen. Wees dus origineel.

7. Inspiratie

Haal je inspiratie bijvoorbeeld via jouw favoriete tv-programma, serie of merk. Ook staan er op internet heel veel lijstjes waar je is op rond kan kijken. Verander de naam een beetje en je hebt een leuke en vooral originele hondennaam.

8. Past de hondennaam bij andere huisdieren?

Heb je meerdere honden? Kijk dan of je een leuke passende naam kan vinden. Heet je hond bijvoorbeeld Dior dan kan Prada of Chanel een leuke naam zijn voor je nieuwe aanwinst.

9. Kinderen

Heb je kinderen dan is het belangrijk om te kijken of je kind ook de naam van de hond goed kan uitspreken. Zo luistert de hond ook naar bijvoorbeeld je dochter.

10. Hondennaam is voor het leven.

Bedenk dat je de naam die je nu aan je hond geeft voor zijn hele leven is. Misschien vind je het nu leuk om je hond Heineken te noemen maar denk je er over 5 jaar nog steeds zo over? Bedenk dat dus goed voor dat je jouw hond een naam geeft.

 

Ik hoop dat wij je een beetje verder hebben kunnen helpen in de zoektocht naar een leuke hondennaam. Hoe heb jij de naam van je hond uitgekozen? Vond je dit makkelijk of vond je het stiekem toch best een lastige zoektocht? Laat het ons snel weten via onze social media kanalen. Ohja en wil je nog graag weten wat de top 10 van de meest gekozen hondenrassen zijn? Klik dan eventjes hier.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *