Puppy uitzet
Hond en gezin Honden fases Puppy Shoplogs Winkels & Merken

De perfecte puppy uitzet!

Wat leuk dat je een nieuwe pup gaat ophalen of dat je er over na denkt om een puppy aan te schaffen!
Als je in een dierenwinkel of tuincentrum komt zie je zoveel spulletjes voor honden maar wat heb je nou echt nodig en wat is nou echt noodzakelijk. Wat heb je nou echt nodig voor de puppy uitzet?
Ook vraag je je misschien af hoeveel dat nou allemaal gaat kosten?
Ik ga jullie in dit artikel vertellen wat wij allemaal voor Xena hebben gekocht toen zij bij ons kwam wonen en hoeveel wij hiervoor hebben betaald.

1. De Bench

Wij hebben voor Xena direct een Bench gekocht. Wij vonden het makkelijk om haar hier aan te laten wennen zodat als wij gaan slapen, eten of weg gaan dat zij haar eigen plekje heeft waar zij lekker kan slapen. Wij hebben gekozen voor de kleinste maat Bench omdat Xena natuurlijk een klein ras is. Je bepaalt de grootte van de Bench door te kijken hoe groot jouw hond word als hij/zij volwassen is, de hond moet kunnen liggen in de Bench en staand mag hij/zij de bovenkant niet raken met de rug. De prijs voor een Bench verschilt per grootte.
(Afmeting is 47x30x37 cm, prijs is €13,50, gekocht bij Ranzijn tuin & dier.)

2. Kleedje voor in de Bench

Ook heb ik direct een kleedje gekocht voor in haar Bench zodat ze daar lekker zacht op kan liggen.
Bij de kleedjes geldt eigenlijk hetzelfde dat de prijs afhangt van de maat die je nodig hebt.
(Afmeting is 75×50 cm, prijs is €9,99, gekocht bij Ranzijn tuin & dier.)

3. Voer en drink bakjes

Wij hebben op het begin gewoon goedkope voerbakjes gekocht omdat we nog niet precies wisten waar we haar voer neer gingen zetten en wat voor mooie voerbak we echt graag wilden hebben.
Ook bij de voerbakjes heb je veel prijs verschil, dit verschilt ook weer per maat maar wij hebben gewoon de goedkoopste gekocht.
(180 ml, prijs is €4,99, gekocht bij Welkoop.)

4. Voer

Als je jouw puppy ophaalt dan krijg je van de fokker het eten mee die jouw puppy op dat moment eet.
Xena had bij haar fokker brokken van het merk Caro Croc, Dit hebben wij een tijdje aangehouden. Daarna zijn wij over gegaan op andere brokken. Als je het voer veranderd van jouw hond dan raad ik je aan om op het begin de oude en de nieuwe brokken te mixen zodat je pup geen last krijgt van zijn/haar darmen.
(3 kg, prijs is €8,95, gekocht op huisdierplein.nl.)

5. Beloningssnoepjes

We hebben ook direct beloningssnoepjes gekocht en zijn direct begonnen met het geven van deze snoepjes als zij iets goed had gedaan. Wij hebben deze vooral gebruikt voor de zindelijkheidstraining.
(500 gr, prijs is €3,99, gekocht bij Ranzijn tuin & dier.)

6. Botje

Ik vond het fijn als Xena zich direct thuis zou voelen en daarom heb ik ook voor dat zij kwam een bot gekocht. Ik raad je zeker aan om dit te doen omdat je pup heel graag lekker wilt kluiven.
Een botje zorgt ervoor dat ze je meubels met rust laat en ze vind dit nog lekker ook!
(Kauw botjes maat s – 5 stuks, €4,99, gekocht bij de Welkoop.)

7. Halsband

Wij hebben op het begin een halsbandje gehad voor Xena omdat alle tuigjes die er in de winkels te koop zijn te groot voor haar waren. Uiteindelijk toen ze 3 maanden was hebben wij een tuigje gevonden die zij paste en toen zijn wij overgestapt naar een tuigje. Ook bij de halsbandjes verschilt de prijs per maat.
(Maat xs, €5,69, gekocht bij Ranzijn tuin & dier.)

8. Looplijn

Wij hebben gekozen voor een looplijn, hier zijn voor en tegenstanders van maar wij vonden dat Xena ook wat meer ruimte mocht hebben tijdens het uitlaten omdat ze nog niet los kan lopen. Daarom hebben wij hiervoor gekozen. Deze keuze is voor iedereen natuurlijk persoonlijk.
(Flexi lijn xs, €9,99, gekocht bij de Welkoop.)

9. Speelgoed

Je hebt zoveel verschillend speelgoed in dierenwinkels voor je hond. Ik raad je wel aan om wat speelgoed in huis te halen voor dat je jouw puppy ophaalt. Honden vinden het leuk om te spelen en om spelletjes samen met zijn baasje te doen. Dit zorgt voor een hechte band tussen baas en hond. Honden speelgoed heb je in verschillende maten en verschillende prijzen.
(Verschillende speelgoedjes, ongeveer €25,- , gekocht bij verschillende dierenwinkels en tuincentrums.)

10. De Kong

Wij hebben ook direct een Kong aangeschaft voor de komst van Xena. Wij geven Xena een Kong gevuld met lekkers als wij weg gaan of als ze moet gaan slapen in de bench.
Wij vinden het echt een aanrader. Als Xena haar Kong ziet dan weet ze al dat ze in de bench moet en dit gaat perfect.
(Kong puppy Small, €7,39 , gekocht bij Ranzijn tuin & dier.)

Onze puppy uitzet heeft in totaal €94,48 gekost. Je ziet dat er nog best wel wat kosten bij komen kijken als je een puppy ophaalt.
Ook zie je dat er best een groot prijs verschil zit tussen de puppy uitzet van een grote hond of voor een kleine hond.
Mocht je nog vragen hebben over de puppy uitzet of mis je een artikel die jij echt een aanrader vind om voor je puppy te kopen laat dan zeker een reactie achter! Wil je graag lezen wat Xena haar favoriete hondensnacks zijn? Klik dan hier.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. […] Zorg dat je alle spullen die je nodig hebt alvast in huis haalt. Zo heeft jouw hond direct alle spulletjes en voelt hij zich meteen thuis. Als je niet weet wat je allemaal moet halen voor je puppy lees dan snel ons andere artikel over de puppy uitzet. https://hondenwereldonline.nl/de-puppy-uitzet/ […]

  2. […] Wil je nog graag weten wat je allemaal moet aanschaffen voor een puppy lees dan snel even hier. Heb je hier nog vragen over of opmerkingen? Dan kan je deze natuurlijk altijd stellen in een […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *