Hondenras
Herplaatsers Honden fases Puppy

Het kiezen van het juiste hondenras!

Welke hond past er nou bij jou en bij jouw gezin?
Als je hebt besloten dat je graag een hond wilt dan is de volgende stap om te kijken welke hondenras er bij jou past.
Wil je een hond uit het asiel of wil je een jonge pup? Wil je een puppy uit Nederland of uit het buitenland? Welk hondenras wil je of wil je een vuilnisbak?
Zoveel keuze maar welke past er nou bij jou en bij je gezin?
In deze blog ga ik jullie vertellen hoe wij deze keuze hebben gemaakt en waarom wij voor Xena hebben gekozen.

Waarom hebben wij voor een hond gekozen?

Ik ben vanuit huis gewend om op te groeien met honden. Mijn ouders hebben 2 honden (Bearded Collie’s) en sinds dat ik ben gaan samen wonen met mijn vriend mis ik de honden heel erg!
Op het moment dat wij gingen samen wonen werkte ik nog 40 uur in de week en was het voor ons niet haalbaar om een hond op te voeden en om de hond de aandacht te geven die hij/zij verdiend. Ik raad je dan ook aan om als eerste goed en eerlijk te kijken naar je eigen situatie. Een hond is natuurlijk hartstikke leuk en lief maar is het verstandig voor jullie en voor de hond? Heb je en wil je de tijd nemen voor het opvoeden van een pup?
Als je deze vragen met JA! beantwoord dan raad ik je aan om snel verder te lezen!

Het kiezen van het juiste hondenras, hoe doe je dat?

Als je op internet gaat kijken naar welke hondenrassen je hebt dan zie je zoveel verschillende rassen maar welke hondenras past er nou bij jou?
Je hebt op internet heel veel puppy testen of hondenwijzers. Dit zijn allemaal vragen die je kan beantwoorden en op het einde zie je welke ras er geschikt is voor jou.
Wij hebben vooral gekeken naar kleine hondjes. Wij wonen in een appartement en wij hebben niet de ruimte voor een hele grote hond. Ook hebben wij gekozen voor een hond die zowel lange boswandelingen kan maken maar die ook genoeg heeft aan een korte wandeling bij ons in de woonwijk.
Wees vooral heel realistisch. Heb je wel de tijd om elke dag naar het bos te gaan met jou hond? Als dit niet het geval is kies dan niet voor een hond die lange wandelingen nodig heeft om zijn energie kwijt te raken.

Kiezen voor een hond uit het asiel of een jonge pup?

Wij hebben gekozen voor een jonge pup. Dit hebben wij gedaan omdat wij vanaf het begin onze hond graag wilden opvoeden en wilden socialiseren.
Iedereen moet deze keuze natuurlijk zelf maken. Als je eigenlijk geen tijd hebt om jouw hond zindelijk te maken dan is het bijvoorbeeld een goed idee om eens een kijkje te nemen in het asiel.
Ook is het fijn dat het karakter ook al bekend is van de hond. De verzorgers in een asiel zorgen een tijdje voor een hond en weten precies hoe het karakter is van de hond.

Als je hebt besloten om een hondje te nemen dan is het dus nog best lastig om te beslissen welke hond je graag wilt hebben.
Neem hier zeker de tijd voor en als je vragen over een ras hebt stel deze dan ook zeker aan bijvoorbeeld een fokker die van dat ras een nestje hondjes hebt.
Ook kan je heel veel informatie vinden op internet, de meeste hondenrassen hebben een vereniging waar je veel informatie kan krijgen over het ras.
Waarom heb jij voor jouw hond gekozen laat het ons weten via ons Instagram kanaal.? Laat het ons snel weten in een reactie! Wil je meer lezen over de perfecte puppy uitzet? Klik dan hier.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *