Dromen
Puppy Verzorgingstips

Kan jouw hond dromen?

Herken je dit? Je hond ligt lekker naast je of hij ligt op zijn kussen te slapen en opeens hoor je een klein blafje of je hoort hem piepen. Ook zie je zijn pootjes bewegen en zijn oren doen ook gezellig mee. Het is dan heel waarschijnlijk dat jouw hond op dat moment aan het dromen is. Maar hoe werkt dit nou precies? Nou zo!

Slaapfases:

Volgens wetenschappers is het zeer aannemelijk dat ook honden kunnen dromen. Dit komt omdat hun slaap heel erg vergelijkbaar is met onze slaap. Tijdens onze slaap gaan we namelijk door verschillende slaapfases. Ook jouw hond heeft deze fases. Wetenschappers hebben dit onderzocht en het is dus bewezen dat het mogelijk is dat jouw hond droomt. Honden zijn echte slaapkoppen en hebben dus veel slaap nodig. Overdag doen ze vooral dutjes en s’nachts komen ze echt in hun diepe slaap.

REM Fase:

Net als wij hebben honden ook een REM Fase. Tijdens deze REM fase is je hond in een diepe slaap maar de hersenen zijn op dat moment net zo actief als dat je hond wakker is. Waarschijnlijk droomt jouw hond als hij in deze fase zit. REM is een afkorting van Rapid Eye Movement dit betekent dus het bewegen van je ogen. Maar bij honden blijft het niet alleen bij de ogen maar ook hun pootjes, oren, snorharen en neus kunnen bewegen. Ook komt het soms voor dat je hond eventjes blaft of kleine piepgeluidjes maakt.

Waar droomt jouw hond over?:

Natuurlijk weten we dit niet precies want onze honden kunnen helaas ons niet vertellen wat ze denken en mee maken. Ze kunnen ons dus niet precies vertellen waar ze over slapen. Waarschijnlijk dromen onze honden net zoals wij over de gewone dagelijkse dingen. Dit kan dus zijn over die leuke wandeling die hij gemaakt heeft of misschien droomt hij wel over jou! Wij merken bij Xena dat als ze iets mee gemaakt heeft die dag dat ze dan meer droomt als op andere dagen. Dit heeft er mee te maken dat jouw hond zijn ervaring verwerkt in zijn droom.

Xena heeft er dus af en toe wel last van maar ik ben heel benieuwd of jij dit ook herkent bij jouw hond? Wil je hier over mee praten? Dat kan! Laat snel een berichtje achter op onze social media kanalen of via een bericht onder deze blog!

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *