Denkspelletjes met je hond
Do It Yourself

Waarom denkspelletjes goed zijn voor je hond!

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat mensen denkspelletjes doen met hun hond en dat is heel positief! Honden vinden denkspelletjes vaak helemaal geweldig en ze kunnen echt hun ei kwijt in het zoeken van iets lekkers. Xena vind denkspelletjes altijd best lastig en ze heeft ons hulp hier meestal wel bij nodig maar ze vind het wel altijd heel erg leuk om te doen. Daarom heb ik besloten om wat meer aandacht te gaan besteden aan denkspelletjes voor je hond. Vandaag leg ik jullie uit waarom het goed is en ik laat je direct een van onze favoriete zien!

Waarom denk spelletjes goed zijn:

Soms is een lange wandeling niet altijd genoeg voor je trouwe viervoeter om zijn energie kwijt te kunnen. Het doen van denkspelletjes kan dan een hele goede oplossing zijn om je hond te vermaken. Dit betekent trouwens niet dat je de lange wandeling achterwege moet laten maar denkspelletjes kunnen een hele leuke aanvulling zijn. Vooral het zoeken naar een oplossing voor een probleem en de overwinning als het probleem eenmaal opgelost is stimuleert de gezondheid van jouw hond! Als honden ouder worden dan neemt het leervermogen en het geheugen af. Dit is hetzelfde als bij mensen. Je kan dit trainen door puzzels op te lossen en bij honden werkt dit eigenlijk precies hetzelfde. Het doen van denkspelletjes voorkomt dus veroudering.

Andere voordelen van denkspelletjes:

Andere voordelen van denkspelletjes is dat het de band versterkt tussen de hond en de baas. Doordat je samen bezig bent krijg je een sterkere band met je hond. Xena heeft bijvoorbeeld veel hulp nodig en daarom doen wij deze spelletjes vaak samen. Je hond word veel sneller moe van een denkspelletje dan dat hij dat word van een uurtje wandelen. Dit komt omdat hij bij denkspelletjes heel intensief moet nadenken. Daarom is het verstandig om de spelletjes niet te lang achter elkaar te doen. Dit geldt helemaal voor pups! Als je hond niet gestimuleerd word kan hij zich gaan vervelen. Als dit het geval is dan kan je hond ongewenst gedrag gaan vertonen. Door het doen van denkspelletjes zal je hond zich meer vermaken en sneller voldaan zijn.

Ons favoriet:

Wat je nodig hebt:

  • 3 bakjes/bekers/emmers
  • Voer, snack of beloningssnoepjes.

Hoe je het spel moet spelen:

  1. Zet de drie bakjes onderste boven neer op de grond.
  2. Laat je hond ruiken aan je handen zodat hij weet dat jij iets lekkers in je handen hebt.
  3. Stop onder 1 van deze bakjes het snoepje of de snack.
  4. Laat je hond het snoepje zoeken en het bakje op tillen
  5. Mocht je hond niet door hebben waar het snoepje ligt dan kan je hem naar een tijd helpen door het bakje op te tillen.
  6. Zodra je hond het snoepje gevonden hebt beloon hem dan door te zeggen dat hij het goed gedaan heeft.

Je zal merken dat het steeds iets makkelijker word voor je hond! We hopen dat jullie allemaal dit spelletje gaan uit proberen. Heb jij zelf nog leuke denkspelletjes die je doet met je hond? Laat het ons dan weten doormiddel van een bericht op onze Social Media kanalen of door een e-mailtje en wie weet gaan wij jouw spel wel uitproberen!

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *