Voeding & Snacks Winkels & Merken

Xena haar voedingsschema, wat krijgt ze te eten?

Xena is een hele lastige en selectieve eter. Zodra wij nieuwe brokjes hebben eet ze direct goed alleen elke dag gaat ze een stukje minder eten. Heel moeilijk en lastig als baasjes zijnde want je wilt natuurlijk het beste voor je hond. We hebben alle mogelijke truken al uit de trukendoos gehaald om Xena goed te laten eten maar elke keer eindigde het weer in een strijd. Op dit moment denk ik dat wij een hele goede balans hebben gevonden en die wil ik natuurlijk met jullie delen zodat het voor andere moeilijke eters het een stuk makkelijker word.

Puppy:

Toen wij Xena kregen als pup was ze al direct een lastige eter. Eerst dachten we dat het aan de brokken lag. Xena kreeg op dat moment puppy brokken van het merk Caro Croc. Ik heb haar toen op andere voeding gezet naar aanleiding van een proefzakje die wij in een puppy pakket hadden gekregen. We hadden deze brokjes aan haar gegeven en het leek erop alsof ze deze super lekker vond! Op dat moment ben ik overgestapt op de puppy brokken van het merk Fokker. Dit ging een tijdje goed en ik dacht dat we het probleem eindelijk hadden getackeld. Maar helaas.. een aantal weken daarna begon Xena weer minder te eten en kwamen de verschillende truken weer naar voren. Denk hierbij aan Xena voeren, de brokken laten weken in water, beloningsballen etc. Niet de ideale manier natuurlijk! We hebben dit vol gehouden tot dat Xena op volwassen voer moest. Op dat moment kwam ik in aanraking met Panzi-Pet Benelux.

Panzi-Pet Benelux:

Ik ben na de samenwerking met Panzi-Pet Benelux overgestapt op de Hypoallergenic small brokken. Het ging weer een tijdje goed maar ook met deze brokken merkte ik dat ze steeds minder ging eten. Dit was echter niet zo snel als bij de brokken van Fokker en Caro Croc maar ook deze brokken begon ze minder te eten. Toen heb ik op advies van Panzi-Pet Benelux ervoor gekozen om een tweede zak voer aan te schaffen van een andere smaak. Ik heb toen gekozen voor de Everyday Small brokken. Xena krijgt nu om de maaltijd een andere smaak brokken. Hierdoor raakt ze niet heel snel uitgekeken op haar brokken. Ook doen wij soms de proefverpakkingen van de Julius-K9 serie erdoorheen. Dit werkt echt als een trein! Ze eet weer elke dag haar bakje leeg en we hebben geen strijd meer met haar om het eten.

 

Ik weet dat heel veel mensen problemen hebben met een selectieve eter. En als ik heel eerlijk ben ik zou ook niet dagelijks hetzelfde willen eten. Dus het is heel logisch dat Xena een keertje weigert. Mocht jij zelf nou ook problemen hebben met een selectieve eter dan raad ik je zeker aan om deze techniek eens toe te passen. Het werkt echt! Mocht jezelf nog vragen hebben over de brokken van Panzi-Pet Benelux hebben laat het dan ook zeker eventjes weten zodat wij ook jou kunnen helpen bij het selectieve eetgedrag van jouw hond!

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *