Gastblogs Hond en gezin Misty van Mobiyo Focus Onze gastbloggers Winkels & Merken

Ohmyartistry, de leukste digitaal getekende portretten van jouw viervoeter!

Een digitaal getekend portret van je viervoeter, ze worden steeds bekender. Iets wat ik altijd graag wilde hebben van Bobby, maakte Ohmyartistry mogelijk voor ons! Wat zijn wij dolenthousiast over de handgemaakte tekeningen. Om jullie uitgebreid kennis te laten maken met Ohmyartistry, hebben wij samen een interview opgesteld. En natuurlijk showen wij jullie ook geweldige resultaten van de digitaal getekende portretten. 

Wie is de persoon achter Ohmyartistry?

Mijn naam is Anouk Jordans en ben 21 jaar oud. Ik woon in Boxmeer, Noord-Brabant. Naast het maken van tekeningen, studeer ik MBRT in Eindhoven. Voor mijn hondje Spike heb ik een instagram account genaamd @ohmyspike. Daarnaast maak ik digitale portretten van andere dieren. Ik werk hiernaast ook nog op de bloedafname bij een kliniek in Wijchen. In mijn vrije tijd kijk ik heel graag series, ben ik veel bezig met mijn hond en het maken van de portretten.

Hoe ben je op het idee gekomen om dieren portretten te tekenen?

Soms zag ik wel eens illustraties voor bij komen van dieren en die vond ik altijd superleuk! Ik heb een laptop die ik kan omschakelen naar tablet modus. Tekenen vind ik wel leuk om te doen, ik stoorde me alleen steeds aan dat gummen als je een foutje maakte. Hierdoor ben ik dus een beetje gaan uitproberen wat ik met mijn laptop kon en wat de mogelijkheden hierin zijn. Ik ben toen begonnen met het digitaal tekenen van mijn hond. Dit plaatste ik op zijn Instagram account, hier kreeg ik echt super veel leuke reacties op! Hierdoor ik heb besloten om ook voor andere eigenaren portretten te maken van hun huisdier. 

Zou je iets kunnen delen van het proces om een digitale tekening te maken?

Ik vraag altijd naar foto’s met goede belichting zodat ik de kleuren van het dier goed zie. Meestal gebruik ik meerdere foto’s om het dier zo goed mogelijk na te tekenen. Eerst maak ik een contour die ik vervolgens eerst goed laat keuren en dan ga ik verder met de intekening. Zodra de tekening klaar is deel ik dit met de klant en kunnen er nog aanpassingen gemaakt worden indien gewenst, dat is het ideale aan een digitale tekening. Ik wil altijd dat de tekening perfect is en dat de klant er echt verliefd op is. Ik ga dus ook net zo lang door tot dat dit is bereikt!

Wat vind je de grootste uitdaging bij het digitaal tekenen?

De grootste uitdaging is denk ik de tekening zo veel mogelijk laten lijken op het dier. Elk dier heeft zijn eigen karaktertrekje die het baasje zelf heel goed aan zijn huisdier kan zien. Ik vind het geweldig om dit dus ook zo goed mogelijk te verwerken in de tekening en dat het baasje zijn eigen dier ook daadwerkelijk herkend.

Hoelang ben je gemiddeld bezig met het maken van een digitale tekening? Is dit per stijl en type hond/dier verschillend?

Dit is per stijl verschillend, hier heb ik ook mijn prijzen op aangepast. De duur hangt heel erg af van de kleuren en bijvoorbeeld vachttype die het dier heeft. Als het dier niet heel veel kleuren heeft in de vacht dan is het makkelijker als een dier veel stippen of strepen heeft. Ook duurt het langer om een full body portret te maken dan alleen het hoofd met boven lichaam.

De Outline stijl heb ik gemiddeld binnen één uur af. De Cartoon stijl duurt ongeveer even lang maar als er een achtergrond bij zit, ben ik daar langer mee bezig dan met het dier zelf. Bij de Sticker-en Spike stijl kan ik echt uren bezig zijn. Als ik er tijd voor heb kan ik dit in 1 dag afkrijgen maar vaak gaan hier toch wel meerdere dagen overheen.

Kun je iedere hond natekenen? Ongeacht welk vachttype of kleur?

Ik probeer het wel! Iedere hond is anders dus misschien is de tekening een beetje afgeweken van de tekening die je op mijn account had gezien. Zo vonden veel de allereerste tekening geweldig van mijn eigen hond. Deze is langharig dus als ik die stijl dan doorvoer naar een kortharige hond ziet dat er natuurlijk wel anders uit. Het is altijd mogelijk om speciale wensen door te geven. Laatst heb ik bijvoorbeeld een andere riem ingevoegd omdat dit haar favoriete riem was maar de eigenaresse hier geen goede foto van had met de hond samen. Ook is het mogelijk om meerdere dieren in 1 tekening te verwerken.

Welke stijlen bieden jullie aan en welke is jou favoriet?

 Om te beginnen heb ik de Spike stijl, deze is vernoemd naar mijn eigen hondje. Hij was het troste model van mijn eerste tekening! Ik wist alleen niet wat voor stijltype dit was, dus heb ik de stijl vernoemd naar Spike. Deze stijl is net wat gedetailleerder en worden de haren ook meer als streep getekend.

Dan heb ik de Sticker stijl. Deze is meer met vlakken dan dat je echt de haren ziet. Bij deze stijl zit er een witte rand omheen waardoor het dat sticker uiterlijk krijgt.

Ook heb ik een outline stijl. Deze stijl is puur en alleen de omlijning van het dier en ook de lijnen waardoor je echt kan herkennen dat het dat specifieke dier is. Hierbij probeer ik zo goed mogelijk de karakteristieke lijnen toe te voegen zodat je echt herkent dat het jouw dier is en niet een andere hond van hetzelfde ras.

De meest recent toegevoegde stijl is de Cartoon stijl. Dit is niet echt gedetailleerd maar je kan nog wel herkennen dat het je dier is. Bij deze stijl heeft je dier grote ogen en lijkt het op een cartoon. Ik vind alle stijlen geweldig! Ook om te zien wat mijn klanten er achteraf mee doen, dus dat er bijvoorbeeld stickers worden gemaakt. Ik vind het zo gaaf dat er gewoon tekeningen van mij rond de wereld gaan en gebruikt worden!

Hoe gaat het in zijn werk als iemand een bestelling wil plaatsen?

Als je een bestelling wilt plaatsen hoef je mij alleen maar via het instagram account @ohmyartistry een berichtje te sturen. Ik zal dan om wat foto’s vragen en wanneer ik er tijd voor heb, ga ik aan de slag. Ik maak eerst een schets en als die is goedgekeurd ga ik verder met de rest van de tekening. Alles gaat in overleg om ervoor te zorgen dat de tekening perfect wordt!

Waar worden jullie digitale tekeningen het meest voor gebruikt door jullie klanten?

Veel van mijn klanten maken er stickers van! Ook worden de tekeningen gebruikt voor het personaliseren van een telefoonhoesje. Maar ook worden ze gebruikt als profielfoto of afgedrukt op canavas of kleding. 

Is er nog iets anders wat je graag met ons zou willen delen?

Ik ben super blij dat ik mijn verhaal hier heb kunnen delen en ben super benieuwd naar wat er allemaal gemaakt wordt van mijn portretten! Ook heb ik een samenwerking met stickerpet.com waarbij mijn klanten 10% korting krijgen op stickers! Dit zal binnenkort te zien zijn op mijn instagram pagina.

*Deze blog is in samenwerking met Ohmyartistry.

Misty

Mijn naam is Misty Bourguignon en ik ben 19 jaar oud. Ik woon samen met mijn ouders en ons hondje Bobby in Den Haag. Momenteel volg ik de opleiding verpleegkundige niveau 4 en ben ik werkzaam in de thuiszorg. Daarnaast ben ik druk bezig met mijn eigen bedrijfje "Mobiyo Focus" en ons Instagram kanaal!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *