Vrijiwilliger Asiel
Adjani van TySy fotografie Gastblogs Onze gastbloggers

Adjani van TySy Fotografie is een dagje vrijwilliger in het asiel

Adjani was 8,5 jaar lang vrijwilliger uitlater bij het dierenasiel, vandaag vertelt zij hoe een dag als vrijwilliger er precies uit ziet. Ben jij nou geïnspireerd door haar verhaal? Neem dan zeker eventjes contact op bij het dichtstbijzijnde asiel in jouw buurt.

 

Hoe het allemaal begon:

Wat begon als een leuk idee om samen met mijn zus 1 zomerperiode te doen, is uitgegroeid tot een hobby die we jaren later nog steeds met veel plezier hebben gedaan. In de zomer van 2009 begonnen we als vrijwillig hondenuitlater bij het dierenasiel. Als hondenuitlater maak je deel uit van een grote groep gemotiveerde mede vrijwilligers, die iedere dag weer hun beste beentje voor zetten om de honden een fijne dag te bezorgen. Bij dit dierenopvangcentrum is het zo dat de honden minimaal 3x per dag worden uitgelaten (eigenlijk 4 als je het eerste snelle poep en plas rondje mee telt).

Zo ziet een middagje bij het dierenasiel als vrijwillig hondenuitlater er uit:

Bij binnenkomst loop ik meteen naar het “uitlaatbord” want ik ben heel benieuwd wie van mijn vriendjes van vorige week misschien een nieuw huisje hebben gevonden en welke honden nieuw zijn binnen gekomen. Op het uitlaatbord vind je alle basis informatie over de honden (zoals naam, ras en gedrag) en streep je aan welke hond je mee uit wandelen neemt. Het is volle bak bij het asiel, wat betekent dat ik meerdere honden mee uit wandelen zal nemen, om beurten.

Oscar:

Vrijwilliger AsielHij zit er nog, mijn vriendje waarmee ik al meerdere keren ben gaan wandelen. Oscar, reu, sterk en vriendelijk. Ik streep zijn
naam aan op het bord, pak mijn gele hesje (zodat het voor alle medebewoners in de buurt duidelijk is dat ik met een asielhond loop, zodat ze hier mee rekening kunnen houden) en loop naar zijn hok. Vrolijk als altijd word ik begroet. Oscar kent het ritueel inmiddels en gaat zitten zodat ik hem kan aanlijnen. Samen lopen we het buitengebied van Eindhoven in en genieten we van het zonnetje op onze koppies en met een stevige pas werken we aan onze conditie. Na een half uur lopen we tevreden terug naar het asiel, en uiteraard krijgt Oscar voor ik zijn hok weer uit stap nog een lekker koekje en een aai.

Asiel vrijwilligerTony:

Mijn volgende wandelvriendje is senior Tony. Dit heerlijke grijze snoetje zat me al vrolijk aan te kijken van achter de tralies. We maken kennis, en hij wil maar wat graag mee wandelen. In een rustiger tempo maken we een mooi rondje langs de paarden en pauzeren even bij het bankje. Waar Tony geniet van wat gekroel en een flinke lading koekjes.

Noa:

Vrijwilliger AsielTerug gekomen bij het asiel, zie ik op het uitlaatbord dat Noa nog mee moet. Tijd voor actie! want mooie Noa heeft ontzettend veel energie en daardoor kan uitlaten nog wel eens een uitdaging zijn. Met haar doe ik tijdens onze wandeling wat oefeningen van de basis training, deze oefeningen worden door alle uitlaters op dezelfde manier gedaan en zorgen er voor dat de hond wat basis commando’s leert tijdens zijn of haar verblijf.  Met flink veel plezier werken we aan de “Kijk” en “Af” oefening. En laat ik haar snoepjes zoeken tussen het gras, als snuffelwerkje.

Vrijwilliger asielJumper:

Ik heb al flink wat kilometertjes in de benen, even tijd voor wat ontspanning. Het is heerlijk weer dus tijd voor een poolparty! Dankzij een van onze vrijwilligsters hebben de honden bij dit dierenasiel beschikking over hun eigen buitenzwembad op het afgesloten buitenterrein. En ik kan geen hond blijer maken met een plonsdate dan Jumper! Terwijl Jumper lekker loopt te spetteren en te spelen, rust ik even uit en kijk ik weer terug op een hele leuke middag vol tevreden hondjes die genoten hebben van hun quality time!

Heb jij ook een middagje of ochtend vrij, en zou je die graag met de asielhonden spenderen? Informeer dan snel bij een dierenasiel bij jou in de buurt hoe jij kan helpen! Wil je nog meer gastblogs lezen van Adjani? Klik dan hier. Wil je weten hoe het eraan toe gaat achter de schermen bij TySy Fotografie? Klik dan hier.

Adjani TySy fotografie

Adjani over haar werk als hondenfotograaf:
"TySy Fotografie is ook vernoemd naar mijn 2 helden, TYson & JesSY. Zij zijn dé reden geweest dat ik me ben gaan specialiseren in hondenfotografie. Om zo de mooie, bijzondere momenten van het genieten van mijn honden vast te kunnen leggen."

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *