Kosten van een hond
Een kijkje bij... Gastblogs

Een kijkje achter de schermen bij TySy Fotografie

Zoals jullie weten is Adjani van TySy Fotografie een van onze gast bloggers en natuurlijk moesten wij dan ook een keertje een kijkje nemen achter de schermen bij een van haar fotoshoots. En weet je wat helemaal leuk was? Xena was het model! Vandaag gaan wij onze ervaringen met jullie delen in deze blog want hoe werkt een shoot nou precies en vind je hond dit dan wel leuk? Dat heb ik voor jullie uitgezocht. Ohja! Wil je Adjani haar blogs lezen? Dat kan! Klik hier.

TySy Fotografie
Foto bij TySy Fotografie

Wie is TySy Fotografie?:

Eigenlijk weten jullie dit stiekem al een beetje maar natuurlijk zit Adjani achter TySy fotografie. Zij heeft laatst ook een blog geschreven waarin zij zich zelf voorstelt en wat meer verteld over haar passie fotograferen en over haar lieve honden. Je kan deze blog hier lezen. Ook raad ik je aan om eventjes een kijkje te nemen op de website van Adjani! Daar deelt ze ook leuke blogs van de shoots en je kan hier nog meer van haar werk zien.

Waarom een fotoshoot voor je hond?:

Je vraagt je misschien af waarom je een fotoshoot voor je hond moet doen! Nou heel simpel deze foto’s zijn een hele mooie herinnering aan je trouwe viervoeter. Zoals we allemaal weten kunnen we niet voor eeuwig genieten van onze lieve honden en dan is het super als je altijd een mooie herinnering hebt doormiddel van foto’s. Natuurlijk kan jezelf foto’s maken maar ik ben van mening dat de kwaliteit en de ervaring van een fotograaf ervoor zorgt dat je echt het karakter en de ziel terug ziet van de hond in de foto. En ik denk dat je dit zelf bijna niet voor elkaar krijgt. Adjani van TySy Fotografie heeft zoveel ervaring en weet precies hoe je dit moet doen. Ook de herinnering aan de shoot is natuurlijk heel erg leuk. Je bent heel intensief met elkaar bezig om de perfecte foto te maken. Als een echt team!

TySy fotografie
Foto bij TySy Fotografie

Wat neem je allemaal mee naar een fotoshoot?:

Toen Adjani dit aan mij vertelde moest ik stiekem wel een beetje lachen. Ze zei neem vooral heeeeel veeeel snoepjes mee! Nou dat hadden we gedaan. We hadden lekkere snoepjes bij ons en ook hadden we een plakje kaas mee genomen zodat Xena extra goed haar best deed. Ook is het handig om het favoriete speelgoedje mee te nemen van je hond. Dit is helemaal verstandig als je hond eten niet zo interessant vind. Op de dag van onze shoot was het best wel warm en daarom is het fijn als je altijd vers drinkwater bij je hebt. Iets waar ik niet over na had gedacht maar Adjani natuurlijk wel was de kleding die jezelf aan doet. Wij vonden het leuk om ook een paar foto’s samen met Xena te maken en daardoor gaf Adjani als tip om niet dezelfde kleur kleding aan te doen als haar vacht. Dit komt mooier uit op de foto. Als de halsband van je hond niet af kan hou hier dan rekening mee en neem de allermooiste die je hebt mee zodat de halsband echt een fashion item is!

De dag van de shoot:

Op de dag zelf hebben wij nog een kam door Xena haar haartjes gehaald en zijn we de auto in gegaan om naar de eerste locatie te rijden. We gingen eerst naar de graffiti locatie en daarna hebben we nog foto’s gemaakt in de natuur. De graffiti locatie bleek echt een hele goede match te zijn met Xena en we zijn echt helemaal verliefd op deze foto’s maar ook de natuur foto’s zijn super mooi geworden. Xena geniet altijd zo erg als ze lekker in het bos wandelt en dit zie je direct terug in de foto’s. Meestal duurt een shoot ongeveer 1 uur maar Adjani van TySy fotografie neemt wel alle tijd die nodig is. Als je een shoot doet met meerdere honden dan moet je al snel rekenen op 1,5 uur. Voor Adjani is het heel erg belangrijk dat de hond zich op zijn gemak voelt en daar doet ze echt alles voor. Zelfs als ze hiervoor op de grond moet liggen om met Xena te knuffelen! Xena mocht tussendoor gewoon lekker eventjes spelen en als er andere honden waren en Xena was afgeleid dan was dit geen enkel probleem. Ze mocht gewoon echt haar zelf zijn.

Wensen:

TySy Fotografie
Foto bij TySy Fotografie

We hadden een aantal wensen en eigenlijk was niets te gek en we hebben eigenlijk alles geprobeerd. Ook naar de wensen van Xena werd gewoon geluisterd. Als zij eventjes iets anders deed als wat het plan was maar het was wel een mooi beeld dan lag Adjani alweer op de grond om het vast te leggen! Ook kun jezelf wensen aangeven voor de locatie van de shoot. Meestal fotografeert ze in de regio Eindhoven maar ze staat ook open voor andere locaties. Als je het leuk vind om water foto’s te maken of graffiti foto’s dan kan je dit gewoon bij haar aangeven. Wij hebben ook een aantal foto’s samen met Xena gemaakt en ik wil dit eigenlijk iedereen aanraden! Natuurlijk staat de hond centraal maar als ik nu de foto’s terug kijk dan ben ik hier zo blij mee! Dit is echt een heel mooi aandenken aan onze band die wij met Xena hebben. Adjani heeft onze band perfect op de foto weten te krijgen en we zijn haar hier heel erg dankbaar voor!

Hoe boek je een shoot:

Mocht je nou enthousiast zijn geworden van onze foto’s dan kan je natuurlijk contact opnemen met TySy fotografie. Je kan dan een afspraak met haar maken voor een shoot en je kan met haar ook al je wensen bespreken. Een fotoshoot boek je al vanaf €35,-. Je ontvangt tiental foto’s op hoge resolutie die jezelf kan laten afdrukken op canvas of op plexiglas als decoratie. Wij willen graag een fotoboekje gaan maken met alle foto’s!

TySy Fotografie
Foto bij TySy Fotografie

 

We hebben echt een hele leuke dag gehad en we zijn echt super blij met de foto’s! We willen Adjani heel erg bedanken voor alle liefde die zij in onze shoot heeft gestopt. Wil je nou meer foto’s zien van de shoot of wil je nog meer werk van TySy Fotografie zien? Dat kan! Neem dan snel eventjes een kijkje op onze Social Media kanalen! TySy Fotografie en Xena.

 

 

 

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met TySy Fotografie. De meningen in deze blog zijn mijn eigen meningen en ervaringen.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *