Professionele trimsalon
Een kijkje bij... Gastblogs Verzorgingstips

Een kijkje bij een professionele trimsalon!

De meeste hondeneigenaren komen er wel mee in aanraking. Een trimsalon! Maar wat doen zij nu precies en wat kan je verwachten als je jouw hond hier naar toe brengt? En nog belangrijker hoe vind je een professionele trimsalon? Dit heb ik voor jullie onderzocht. Ik heb een dagje mee gelopen bij een professionele trimsalon om te kijken hoe dit nou allemaal in zijn werk gaat. Wil je jouw hond brengen naar een goede trimsalon waar ze jouw hond met liefde behandelen neem dan zeker eventjes een kijkje op de website van Louise’s DoggyCare & Trimsalon. Je kan de website hier vinden.

Je hond socialiseren bij een professionele trimsalon:

Als je jouw hond naar een trimsalon wil brengen begin hier dan al vroeg mee. Laat de eerste keer je hond een beetje rond lopen zodat hij een beetje kan rondkijken en kan snuffelen. Dit kan je al doen vanaf het moment dat je pup 8 weken is.  Hij kan dan eventjes wennen aan bijvoorbeeld de tafel waar hij op moet staan tijdens het kammen, knippen of plukken en bijvoorbeeld de föhn. Hoe eerder je hier mee begint hoe beter het is. Het is niet meteen noodzakelijk om dan ook echt een behandeling te doen maar het is wel fijn als je hond al een beetje gewend is aan de plek.

Hoe vind je een professionele trimster?

Om een professionele trimsalon te vinden raad ik je aan om een gediplomeerde trimster te zoeken. Er is geen speciaal keurmerk waaraan je kan zien dat een trimsalon aan de eisen voldoet. Lees daarom wat recensies of vraag in je omgeving met welke trimsalon je omgeving goede ervaringen hebben. Ook kan je vragen of je de eerste keer kan mee kijken zodat je een beetje een indruk hebt hoe zij met je hond omgaan.

Welke voorbereidingen kan je zelf doen voordat je jouw hond brengt?:

Zorg ervoor dat je hond goed uitgelaten is voor dat je jouw hond brengt. Het kan natuurlijk zijn dat je hond een beetje angstig is en dat is geen goede combinatie met een volle blaas! Verder raden ze aan om je hond niet met een volle maag te brengen. De ene hond kan hier beter tegen dan de andere maar het is verstandig om je hond weer eten te geven als hij terug komt. Als je hond veel pijn heeft aan bijvoorbeeld zijn gewrichten dan is het verstandig om de pijnstillers te geven op het moment dat je naar de trimsalon toe gaat.

De behandelingen:

Er zijn verschillende behandelingen die ze in een trimsalon uitvoeren. Denk hierbij aan het wassen van je hond, het knippen van de haren, het scheren van je hond maar ook het uitkammen van klitten en het knippen van de nagels. Hoelang een behandeling duurt verschilt natuurlijk per hond maar meestal is het ongeveer anderhalf uur. Op het moment dat je jouw hond brengt krijg je te horen hoelang het ongeveer gaat duren. Het verschilt per ras hoevaak je jouw hond moet brengen naar de trimsalon maar meestal is dit ongeveer 1 keer in de 2 a 3 maanden.

Wat kan je doen aan een hond die heel veel klitten heeft of die heel erg verhaard?

Als je hond veel klitten heeft dan word er aangeraden om je hond naar een trimster te brengen zodat je hem niet onnodig pijn doet door de klitten er zelf uit te willen kammen. Dit komt omdat hondeneigenaren vaak niet de goede kam techniek weten. Wanneer je wel graag je eigen hond wilt uitkammen dan kan je altijd bij je trimsalon vragen hoe je dit het beste kan doen. Hier kan je ook meer informatie krijgen over welke borstels of kammen je het beste kan gebruiken. Ook kunnen zij je informatie geven over verschillende shampoo’s en conditioners. Soms is het wel lastig voor hun in te schatten welke shampoo nou de perfecte is voor jouw hond. Dit komt omdat elke hond anders kan reageren. Sommige hondenrassen kan je beter niet kamen maar die kan je beter regelmatig wassen. Dit komt omdat je door het kammen de haren en de huid stimuleert waardoor je hond nog meer gaat verharen.

Wat word er nog meer gedaan in een professionele trimsalon?

De meeste honden worden 2 keer gewassen met shampoo. De 2de keer laten ze de shampoo goed intrekken zodat de losse haren meekomen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je dit zelf doet dat je dan de shampoo heel goed uitspoelt. Daarna föhnen ze de honden droog met een speciale föhn. Deze föhn blaast alle overige losse haren uit de vacht van je hond. Dit zorgt ervoor dat je hond minder last heeft van het verharen. Ook constateren ze in de trimsalon vaak problemen die je als eigenaar bijna niet opmerkt. Hierdoor kan het soms ook voorkomen dat zij je door sturen naar een dierenarts wanneer dit nodig is.

Wat kan je thuis doen aan de vacht verzorging van je hond?

Dit verschilt heel erg per ras. Je kan altijd bij je eigen trimsalon vragen wat er geschikt is voor jouw hond. Wel word er aangeraden dat mocht je graag je hond zelf willen wassen dat je dan het beste de shampoo’s kan gebruiken die ook gebruikt worden in een trimsalon. Dit komt omdat deze vaak natuurlijker zijn waardoor je hond minder snel een allergische reactie kan krijgen. Ook kunnen deze shampoo’s de staat van de haren van je hond verbeteren.

 

Ik vond het echt super leuk en interessant om een keertje een kijkje te nemen hoe het er allemaal aan toe gaat! Ik kan zeker zeggen dat ik Xena met een gerust hart naar Louise’s DoggyCare & Trimsalon zou brengen. Ze nemen alle tijd om je hond het zo comfortabel mogelijk te maken. Mocht je hier nou nog vragen over hebben of opmerking laat ze dan zeker weten zodat we alsnog je vraag kunnen beantwoorden en neem zeker nog even een kijkje op de website van Louise’s DoggyCare & Trimsalon!

 

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] Ik heb echt een super leuke en informatieve ochtend gehad bij CampingKennels. Zoals sommige van jullie wel weten gaan we dit jaar op vakantie met Xena maar mochten we een keer op vakantie gaan en Xena kan niet mee dan brengen wij haar zeker naar CampingKennels. Wil je nog meer foto’s zien van CampingKennels dan kan dit op hun Facebook pagina. Volg ze ook direct even zodat je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste foto’s en weetjes! Wil je graag lezen hoe het er aan toe gaat in een professionele Trimsalon? Klik dan hier. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *