Dierenpension
Een kijkje bij... Gastblogs Opvoedtips

Een kijkje bij een dierenpension

Als hondeneigenaar moet je soms ook wel is lekker op vakantie kunnen. Maar het is niet altijd even makkelijk om je hond achter te laten. Waar breng je jouw trouwe viervoeter nou naar toe? En kan je een dierenpension wel vertrouwen? Ik ben dit voor jullie gaan uitzoeken bij dierenpension CampingKennels!

 

Wie zijn CampingKennels?:

CampingKennels is een dierenpension waar je hond terecht kan als je op vakantie gaat of als je niet voor je hond kan zorgen omdat je bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt. Ook vangen ze katten, knaagdieren en vogels op. CampingKennels zit in Soest. Dit is een hele fijne locatie omdat ze in het midden van het land zijn gevestigd dus voor iedereen makkelijk bereikbaar. In het hoogseizoen kunnen ze ongeveer 170 honden opvangen en 90 katten. Ook bieden ze dagopvang aan voor de honden zodat zij niet alleen thuis hoeven te blijven als de baasjes aan het werk zijn. Wil je meer informatie over CampingKennels? Klik dan hier voor de website.

Keurmerk Divebo

Reserveren van het dierenpension:

Als je gaat reserveren bij een dierenpension dan is het verstandig om eerst te kijken waar je jouw hond naar toe brengt. Op CampingKennels mag je altijd komen kijken! Ook mag je overal naar binnen gaan en blijven er geen deuren gesloten voor de baasjes. Zo krijg je een goede indruk hoe er met de honden om gegaan word en hoe het staat met de hygiëne. Reserveer altijd op tijd! Helemaal in het hoogseizoen kan het heel erg druk zijn en dan is het noodzakelijk om voor eind maart te reserveren. Zo word je niet teleurgesteld en kan je hond gewoon naar het pension die je als baasje wenst. Als je gaat kijken naar een goed pension dan is het verstandig om te kijken naar een pension met een keurmerk. Dit keurmerk heet Dierbaar en hoort bij de branch organisatie Divebo. Wil je hier meer informatie over? Klik dan hier.

Procedure van het wegbrengen van je hond:

Zodra je jouw hond naar een dierenpension brengt dan word er verwacht dat de inentingen nog geldig zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan dien je jouw hond 14 dagen voor dat je hem naar het dierenpension brengt in te enten. Het is ook verplicht om je hond in te enten voor Kennelhoest. Het is verstandig om je hond te behandelen met vlooienmiddel. Dit is wel op eigen risico. Als je hond ergens last van heeft geef dit dan aan als je jouw hond komt brengen. Heeft hij iets minder gegeten gisteren of heeft hij last van zijn poot? Laat het dan zeker weten aan de medewerker. Zij kunnen hier dan rekening mee houden. Ook het geven van medicijnen is geen enkel probleem en hier word niets extra’s voor gerekend. Wanneer dit allemaal besproken is word je hond over genomen door de medewerker van CampingKennels en brengen zij je hond weg. Je mag dus niet mee lopen met je hond. Dit doen ze om heimwee te voorkomen. Dit komt hier dan ook heel zelden voor!

Speelweide CampingKennels

Hoe ziet de dag indeling eruit voor de honden op CampingKennels?:

Op CampingKennels mogen de honden 5 uur lang buiten rond lopen! Ze hebben 40 speelweides waardoor je hond in een klein groepje naar buiten mag. Door de deskundigheid van het personeel is het voor hun makkelijk om de verschillende hondjes bij elkaar te zetten. Bij het maken van de groepjes word er gekeken naar ras, leeftijd en grootte. De honden mogen s’ochtends 3 uur lekker rond banjeren en spelen in de speelweides en worden daarna door de medewerkers naar binnen gebracht. Binnen hebben alle honden een eigen kennel. Hier zitten ze met 2 hondjes zodat ze niet eenzaam zijn. Als je meerdere honden hebt dan worden je eigen honden natuurlijk bij elkaar gezet. Mocht je maar 1 hondje hebben dan word er gezocht naar een passend vriendje. Op het moment dat de honden binnen komen krijgen ze hun eten en daarna mogen ze lekker slapen. In de middag mogen ze nog eens 2 uur rond lopen en spelen en daarna word er weer geslapen tot de volgende ochtend.

Voeding van de honden:

Voeding Dierenpension

Het is niet mogelijk om eigen voeding mee te nemen. Behalve natuurlijk als je hond dieet voeding nodig heeft of als er andere voeding die nodig is voor de gezondheid. Ze hebben allerlei verschillende soorten brokken en vers vlees in het pension. De medewerkers proberen het eigen voer zoveel mogelijk na te bootsen. Wanneer je jouw hond brengt word er gevraagd wat voor voer je hond nu krijgt en daar zoeken ze een goed alternatief voor. Ook krijgen alle honden s’avonds voor dat ze gaan slapen een lekker koekje.

Zieke hond en nu?:

Wanneer je hond ziek word in het pension en er moet een dierenarts bij komen dan is dit geen enkel probleem voor CampingKennels! Als er een behandeling uitgevoerd moet worden dan zal dit altijd vooraf besproken worden met de eigenaar. Ook word het baasje altijd ingelicht als er iets met de hond aan de hand is. Als je hond een afwijking heeft dan word hier ook altijd een passende oplossing voor gezocht. Kan je hond niet meer zoveel rennen? Dan word je hond gewoon bij de oudjes geplaatst.

Kennels CampingKennelOverige informatie:

Ik persoonlijk vind het altijd fijn om af en toe contact te hebben zodat ik weet dat alles goed gaat. Ook dit is geen probleem bij CampingKennels! Ze willen dit het liefst wel in de middag en elke dag is natuurlijk niet mogelijk als er 170 hondjes logeren. Ook geven ze aan dat als er iets is ze altijd de baasjes inlichten en dat je niet bang hoeft te zijn dat het niet goed gaat zonder dat je dit zelf weet. Puppy’s zijn natuurlijk ook welkom! Maar hou er wel rekening mee dat je pup in de eerste periode ook vaak thuis moet zijn voor de socialisatie daarom mogen pups vanaf 6 maanden onbeperkt komen logeren. Tussen de 12 weken en de 6 maanden is dit beperkt. Dus een aantal dagen is mogelijk maar je kan niet 3 weken weg. Voor de 12 weken is het niet mogelijk om je pup te brengen omdat hij dan nog niet alle inentingen heeft gehad. Op dit moment zijn nog niet alle honden welkom. Dit komt omdat ze geen capaciteit hebben voor vechthonden of honden die agressief gedrag vertonen. Binnenkort staat er een verbouwing op de planning en dan komt er een speciale afdeling voor deze honden!

 

Ik heb echt een super leuke en informatieve ochtend gehad bij CampingKennels. Zoals sommige van jullie wel weten gaan we dit jaar op vakantie met Xena maar mochten we een keer op vakantie gaan en Xena kan niet mee dan brengen wij haar zeker naar CampingKennels. Wil je nog meer foto’s zien van CampingKennels dan kan dit op hun Facebook pagina. Volg ze ook direct even zodat je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste foto’s en weetjes! Wil je graag lezen hoe het er aan toe gaat in een professionele Trimsalon? Klik dan hier.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Dank je wel Shelley voor deze mooie woorden. Ik moet er van blozen…. We kijken er naar uit om Xena een keer te ontmoeten. Vr gr Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *