Opvoedtips

Commando Ja en Nee aanleren!

Het is weer woensdag dus tijd voor een nieuw commando! Vandaag ga ik jullie het commando ja en nee uitleggen. Vorige week hebben wij een paar commando’s uitgelegd namelijk high five, doei en box. We hebben weer super leuke filmpjes en foto’s gaat dus blijf dat ook zeker doen! Ik vind het namelijk super leuk om al jullie filmpjes en foto’s terug te zien!

Waarom dit commando aanleren?:

Ik gebruik vooral de “nee” heel vaak. Xena heeft dit commando aangeleerd en ze weet dat “nee” betekent dat ze iets niet mag pakken. Denk hierbij als er iets op tafel ligt wat ze graag wilt hebben of buiten op straat. Je kan dit commando ook super leuk uitbreiden. Bijvoorbeeld door snoepjes op de pootjes te leggen en dan “nee” te zeggen. Zodra je “ja” zegt mag de hond dan de snoepjes van zijn poot af eten. Ik raad iedereen altijd aan om eerst onze basistips door te nemen voordat je gaat beginnen met trainen. Wil je deze tips lezen? Klik dan hier.

Stappenplan:

  • Pak in beide handen een snoepje.
  • Doe 1 hand achter je rug en laat het andere snoepje zien.
  • Hou het snoepje wel stevig vast en zeg “nee”. Waarschijnlijk gaat de hond likken en krabben zodat hij het snoepje kan pakken.
  • Negeer dit gedrag. Zodra je hond stopt en bijvoorbeeld gaat zitten of weg kijkt zeg je “ja”.
  • Terwijl je dit zegt haal je het snoepje achter je rug vandaan en geef je dit aan je hond.
  • Herhaal dit een aantal keer tot dat je hond niet meer krabt of likt aan het snoepje.

Als dit goed gaat dan kan je een keertje het snoepje op een open hand neer leggen. Ook kan je afwisselen van hand of de snoepjes op de grond neer leggen. Als dit allemaal goed gaat dan kan je er vanuit gaan dat je hond snapt wat “nee” betekent. Je kan dan gaan uitbreiden door bijvoorbeeld de snoepjes op de pootje te gaan leggen. Als dit allemaal goed gaat kan het commando nog een stapje moeilijker maken door de snoepjes op de neus te leggen van je hond. Maar ook Xena vind dat trucje nog best lastig! Wil jij graag jouw filmpjes van de “ja” en de “nee” op onze story op Instagram? Stuur ze dan zeker naar ons op!

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *