hond opvoeden
Opvoedtips Puppy

Moeten kleine honden ook opgevoed worden?

Vandaag een beetje een andere blog als dat jullie misschien van mij gewend zijn! Ik deel met jullie mijn frustratie als het gaat om de mening van mensen over kleine hondenrassen. Je hoort namelijk heel vaak dat mensen denken dat kleine honden niet opgevoed hoeven te worden… Dit vind ik echt de grootste onzin die je kan bedenken! Ook kleine honden moeten opgevoed worden net zoals dat kinderen die wat kleiner zijn ook opgevoed moeten worden. Vandaag ga ik mijn mening hierover geven.

 

Opvoeding van een hond:

De opvoeding van een hond kost gewoon heel veel tijd. Je moet je hond zindelijk maken, je wilt hem een aantal commando’s leren en je wilt graag dat je hond zich goed en braaf gedraagt. Ook moet je veel tijd besteden aan de socialisatie van een hond. Wil je graag weten hoe je dit het beste kan doen? Lees dan hier. Al deze dingetjes kan je hond niet zomaar, je moet ze dit aanleren. Dit geldt voor alle soorten en maten hondjes, dus ook kleine hondjes moet je dingen aanleren. Vaak hoor je dat kleine honden feller zijn of dat ze gemeen zijn. Ik vind dit echt onzin. Als je een hond goed opvoed en daar veel tijd in steekt dan weet ik zeker dat kleine hondjes niet gemener of feller zijn als grotere honden.

Vooroordelen:

Ik merk dat er heel vaak vooroordelen zijn over kleinere hondjes. Xena valt natuurlijk ook in die categorie. Vaak worden kleine hondjes zoals chihuahua’s of dwergkezen gezien als een fashion item en niet als een echte hond. Hierdoor kunnen mensen verschillende vooroordelen ontwikkelen over een bepaald ras. Zo vonden sommige mensen het raar dat ik met Xena naar puppy cursus ging. Ik kreeg de opmerking van ze is zo klein wat kan ze nou kwaad doen en zo’n klein hondje word toch niet goed in gehoorzaamheid dus waarom zou je daar je tijd in steken. Ik kan je vertellen dat Xena best wel goed is in gehoorzaamheid en dat ze echt niets onder doet voor andere grotere honden. Mijn mening is als je veel tijd en aandacht besteed aan je hond dan kan elke hond een trucje leren. De ene doet er alleen wat langer over dan een ander. Inmiddels is Xena geslaagd voor haar puppy cursus en laat ze toch maar zien dat ze best wel goed is in gehoorzaamheid!

Mijn mening:

Ik ben van mening dat er inderdaad mensen zijn die kleinere hondjes nemen en hun hond niet opvoeden. Net zoals dat er mensen zullen zijn die grote honden nemen en deze niet opvoeden. Of het nou gaat om een grote hond of een kleine ik blijf het jammer vinden als je geen tijd in je hond steekt om hem op te voeden. Je mist echt een kans als je jouw hond niet vanaf het begin goed begeleid. Door je hond te trainen en door samen bezig te zijn bouw je echt een band op. Ook al is je hond iets kleiner dan de gemiddelde hond. Dus JA! Ook kleine hondjes moeten opgevoed worden. Hoe denk jij hierover? Laat het ons weten via onze Social Media kanalen want daar ben ik heel benieuwd naar!

 

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *