Quarantaine
Herplaatsers Honden fases Opvoedtips Verzorging Verzorgingstips

Quarantaine? Dan neem je toch gewoon een hond!

Het kwam groot in het nieuws! Minder huisdieren in asiels, meer mensen die de keuze maken voor een huisdier in tijden van quarantaine. Mijn eerste gedachten? Is dat niet een beetje naïef? Wat gebeurt er met deze dieren als deze mensen allemaal weer op kantoor gaan werken? Of als de zomervakantie toch wel door gaat?

Ik snap heel goed als je alleen in quarantaine zit dat je aansprak mist. Dat het misschien in je opkomt om een huisdier in huis te nemen. Maar vergeet niet dat al deze huisdieren ook nog je aandacht en tijd nodig hebben als jij weer naar kantoor mag. Hoe ga je dat doen met die oppas die je moet regelen als je toch wel op het strand kan liggen in het buitenland? Of het nou om een hond, kat of vis gaat. Je huisdier moet toch verzorgd worden.

Elk jaar hoor je in de zomer periode vervelende verhalen van dieren die gedumpt worden in het bos of aan een boom worden geknoopt omdat mensen geen oppas kunnen vinden voor hun huisdier. Ik ben heel bang dat de Corona crisis er voor zorgt dat we dit soort verhalen nog meer gaan horen. Dat de asielen dan opeens weer overvol zitten. Misschien komt dit niet eens door mensen die er niet goed over na hebben gedacht om een huisdier aan te schaffen maar ook van mensen die hun baan zijn kwijt geraakt. Mensen die de financiële middelen niet meer hebben om voor hun huisdier te zorgen.

Als jij er nu over na denkt om een huisdier aan te schaffen dan zou ik je willen vragen om heel goed erover na te denken. Kan je dezelfde liefde, aandacht en zorg bieden aan je huisdier als deze crisis voorbij is? En misschien is het wel een goed idee om je wens even uit te stellen tot de crisis voorbij is. Zo kunnen we misschien met ze alle de beestjes opvangen die weer afgestaan worden door de gevolgen van de crisis.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie hierover denken. Wil je hier over mee praten? Dit kan via mijn Instagram of hieronder in de reacties! Wil je meer tips over het kiezen van een hond? Klik dan hier.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *