Op vakantie
Op stap met je hond Verzorgingstips

Xena gaat op vakantie en zij neemt mee….

Laatst zijn we met Xena een weekendje weg geweest en jullie hebben aangegeven op Instagram dat jullie graag willen weten wat wij dan allemaal voor haar mee nemen! In mei gaan we weer met Xena op vakantie maar dan voor een langere tijd. We blijven dit keer wel in Nederland maar hier hebben we wel over getwijfeld. We zouden eerst naar België gaan of naar Frankrijk vandaar dat ik heel veel gelezen heb over wat je allemaal mee moet nemen. Vandaag deel ik mijn tips en tricks met jullie en vertel ik wat wij allemaal voor haar mee nemen.

Onderweg naar je vakantie bestemming:

Zodra je een langere tijd met je hond gaat reizen dan moet je rekening houden met een paar dingen. Wij vervoeren Xena eigenlijk altijd in de bench. De bench moet dus ook zeker mee in de auto. Ook neem ik altijd wat lekkers mee voor haar. Wc papier en vers drinkwater ontbreken ook niet in mijn tas voor in de auto. Soms is Xena een beetje wagenziek en dan is het wel fijn dat je dit altijd schoon kan maken met wc papier. Vers drinkwater nemen wij eigenlijk altijd mee in een plastic flesje. Xena vind het super leuk om uit flesjes te drinken dus dit is geen enkel probleem voor haar. Zorg dat je ook een tuigje, halsband en riem bij de hand hebt. Als je stopt bij een benzine station dan is het fijn als je haar gewoon kan aanlijnen. Dit voorkomt gevaarlijke situaties. Het is ook verstandig om je vakantie adres en je mobiele telefoonnummer te bevestigen aan de halsband van je hond zodat ze je snel kunnen bereiken als je jouw hond kwijt raakt.

Gezondheid van je hond:

  • Paspoort: Neem altijd het paspoort mee van je hond. Mocht je hond ergens last van krijgen dan kan je gewoon naar de plaatselijke dierenarts en heb je alle informatie wel bij de hand. Neem ook het chipnummer mee van je hond. Mocht je jouw hond kwijt raken dan heb je het nummer in ieder geval bij je.
  • Medicijnen: Het spreekt een beetje voor zich natuurlijk maar als je hond medicijnen gebruikt neem dan voldoende mee als je op vakantie gaat. Het is fijn dat je op je vakantieadres je niet druk hoeft te maken om de medicijnen.
  • Tekentang: Waarschijnlijk ga je veel in bosrijke omgevingen wandelen met je hond. Het kan daarom zo zijn dat je hond een teken krijgt. Het is dus verstandig om een tekentang mee te nemen. Wil je meer lezen over teken? Klik dan hier.
  • Telefoonnummer: Neem het telefoonnummer van je eigen dierenarts mee. Mocht er iets gebeuren op vakantie dan kan je hun altijd bellen voor raad.

Eten, eten en nog eens eten:

Heel veel hondjes houden van eten! Omdat je hond al een hele verandering mee maakt van het reizen dan is het verstandig om je hond op zijn eigen voeding te houden. Hierdoor voorkom je dat je hond last krijgt van zijn maag. Houd er ook rekening mee dat je hond waarschijnlijk meer lichaamsbeweging heeft en dus meer voeding nog heeft. Neem dus voldoende voer mee. Gebruik je blikvoeding? Neem dan voor de zekerheid ook een blikopener mee. Verder nemen wij voor Xena altijd veel lekkers mee. Denk hierbij aan voldoende botjes, beloningssnoepjes en ander lekkers. Wij hebben ook voerbakjes die wij altijd mee nemen als we weg gaan en die nemen we ook mee als we op vakantie gaan zodat ze haar eigen voer en drinkbakjes bij zich heeft.

Waar moet je rekening mee houden in het buitenland?:

Als je met je hond naar het buitenland gaat dan moet je met nog meer dingetjes rekening houden. In sommige landen is het namelijk verplicht dat je een muilkorf bij je hebt voor je hond. Wil je hier meer informatie over hebben? Lees dan eventjes hier. Ook is het in veel landen verplicht dat je hond vast zit in de auto. Dit kan je ook vinden op de site van licg.nl! Het is verstandig om je hond in het buitenland alleen water uit flessen te geven en niet uit de kraan. Net als mensen kunnen honden hier heftig op reageren.

Overige spulletjes:

  • Slaapplek: Neem de slaapplaats van je hond mee voor een vertrouwd en thuis gevoel. Wij nemen altijd en de bench en haar kussen mee. Ze slaapt namelijk s’nachts altijd in de bench maar overdag slaapt ze vaak op haar kussen.
  • Speelgoed: Wat wij ook altijd mee nemen is haar eigen speelgoed. Ook haar knuffeltjes en haar eigen spulletjes zorgen ervoor dat ze zich snel thuis voelt.
  • Borstels en shampoo: Uit ervaring weten we dat je hond altijd sneller vies word op vakantie dan thuis. Daarom is het verstandig om haar verzorgingsproducten mee te nemen zodat je haar vacht altijd schoon en uit de klit kan houden.
  • Oude handdoeken: Als je jouw hond in bad hebt gedaan dan is het wel fijn als je jouw hond ook kan afdrogen. Neem daarom wat extra handdoeken mee voor je hond. Je kan deze ook gebruiken voor het schoonmaken van vieze pootjes.
  • Poepzakjes: Op veel plekken moet je de ontlasting van je hond zelf opruimen daarom is het verstandig om wat poepzakjes mee te nemen zodat je dit netjes kan opruimen.

Zoals je ziet moet je met best veel dingen rekening houden als je jouw hond mee neemt op vakantie. Bereid dit dan ook goed voor en doe dit niet een dag van te voren. Heb je toevallig nog tips voor ons laat het dan zeker weten! Misschien kunnen we deze tips gebruiken voor onze vakantie in mei. Dit kan je doen via onze Social Media kanalen (@xena_pomeranian) of via een berichtje onder deze blog!

 

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] wat wij allemaal mee nemen als Xena mee gaat op vakantie. Wil je deze blog lezen? Dan kan dit hier. Maar er zijn natuurlijk ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voor dat je […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *