Verzorgingstips Voeding & Snacks Winkels & Merken

Wat eet Xena op een dag? Het eetdagboek van onze hond

Wij krijgen heel vaak de vraag over de voeding van Xena. Welke brokken krijgt Xena? Wat voor snacks geven wij haar? Heel veel van jullie weten dat Xena een moeilijke eter is en daardoor krijgen we ook vaak de vraag, hoe gaat dit nu bij jullie? Ik krijg het gevoel dat er best veel interesse is in het eet gedrag van Xena en daarom deel ik met jullie een eetdagboek van wat Xena allemaal op een dag eet! Ik ben ook heel nieuwsgierig naar jullie eetdagboek dus laat het zeker eventjes weten. Bekijk ook onze IG TV op Instagram voor een leuk filmpje over dit onderwerp!

Ontbijt

Zoals iedereen hier in huis begint Xena de dag ook met een goed ontbijt. Ze krijgt dan altijd een bakje met brokken. Op dit moment eet zij de brokken van Essential Foods. Deze hebben wij mogen uitproberen van Care Tails BV. Naast deze brokken krijgt ze ook een schuitje zalm olie van Herbafix. Daarbij krijgt ze natuurlijk een bakje met vers water.

Lunch

Zoals jullie misschien weten eet Xena niet heel erg makkelijk en vaak staat er nog een deel van haar bakje met voer van het ontbijt. Ze eet altijd de gehele dag door en wij halen het bakje niet weg. Waarom niet? Omdat ze dan helemaal niet eet. Verder ben ik van mening dat wij eten ook op het moment dat wij er trek in hebben en niet op vaste tijden. Wij hebben de keuze daarom gemaakt dat Xena mag eten wanneer zij dit wilt! Ze krijgt vaak tijdens de lunch een stukje kaas, een stukje komkommer of iets andere lekkers wat er op mijn bord ligt! 😉 Ook krijgt ze natuurlijk een bakje vers water.

Diner

S’avonds is vaak haar ontbijtbakje met voer leeg en krijg ze een nieuw bakje met voer. Hier doen we geen zalmolie over heen omdat dit anders de hele nacht misschien staat en dat vinden we zonde. Dit gaat prima en vaak eet ze een deel leeg. Als ze het hele bakje leeg eet dat is meer een uitzondering. Ook tijdens haar diner krijgt ze natuurlijk een bakje met vers water.

Snacks

Overdag krijgt Xena bijna geen snack. Ze krijgt dit van mij alleen als ik weg ga en zij eventjes alleen moet blijven. Zodra mijn vriend thuis is van zijn werk dan begint het feest echt voor Xena. Meestal krijgt ze dan een lekker Bonzo kluifje of iets met kip want daar is Xena echt dol op! Verder ligt er in huis altijd wel een bot waar ze lekker op kan kluiven. Deze is eigenlijk de hele dag voor haar beschikbaar!

Dit is Xena haar eetdagboek en eigenlijk is dit elke dag gelijk! In het weekend krijgt ze nog wel is iets extra’s. Ik ben heel erg benieuwd naar het eet dagboek van jouw hond! Deel hem zeker met ons via Instagram en Facebook. Vergeet ook zeker niet mee te doen met de winactie op onze Instagram voor de Pet Resque sticker. Deze vind je hier. Heb je de blog over Pet Resque nog niet gelezen? Klik dan hier.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *