Hond en baby
Hond en gezin Kinderen

Tips voor je kraamweek met een hond!

De kraamweek.. iedere zwangere vrouw hoort er van alles over. Het zou de mooiste tijd zijn en je wordt helemaal in de watten gelegd door je kraamhulp. Maar wat als je kraamhulp bang is voor je hond? Of wat als er niemand is die jouw hond een beetje liefde en aandacht kan geven als jij dit niet kan? En vergeet natuurlijk niet het dagelijkse rondje. In deze blog deel ik al mijn tips voor een leuke kraamweek voor jezelf en natuurlijk ook voor je hond!

Vermeld dat je een hond hebt.

Zodra je jezelf aanmeld bij je kraamzorg kan je bijzonderheden vermelden. Meld hier altijd dat je een hond (of andere dieren) in huis hebt. Zo weet de kraamzorg waar zij aan toe is. Wij hebben kraamzorg gehad via een kraamzorg bureau en zij zoeken dan iemand die geschikt is. Zo krijg je niet iemand die bang is voor jouw hond of bijvoorbeeld allergisch. Wij hadden dan ook mazzel met onze kraamzorg want zij was helemaal gek op Xena!

Zorg dat er iemand is die voor je hond zorgt tijdens de bevalling.

De ene bevalling duurt 30 uur de andere duurt 1,5 uur. Je weet gewoon niet hoelang je bevalling gaat duren. Zorg dan ook dat er iemand is die het liefst bij jouw thuis voor je hond zorgt. In deze situatie is het niet echt fijn voor je hond om ergens anders naar toe te gaan dus probeer iemand in jouw huis te regelen. Ook als je graag thuis wilt bevallen. Je wilt het echt niet mee maken dat je man een rondje aan het lopen is met je hond en dat je dan opeens pers weeën krijgt!

Zorg dat jij je handen vrij hebt zodra je thuis komt.

Mijn derde tip en ik vind het persoonlijk 1 van de belangrijkste, is om te zorgen dat jij je handen vrij hebt als je thuis komt. Door complicaties heb ik in totaal 5 dagen in het ziekenhuis gelegen en Xena was dan ook mega blij om mij eindelijk weer te zien. Zorg dan ook dat je de tijd neemt om haar die aandacht te geven. Nadat Xena met mij had geknuffeld hebben wij haar pas geïntroduceerd bij de baby.

Zorg voor extra handen.

Het kan natuurlijk zijn dat je een droombevalling hebt gehad en je snel weer op de been bent. Het kan ook zo zijn dat de bevalling heel erg tegen is gevallen en je niet direct in staat bent om je hond uit te laten. Zorg dat er dan ook iemand is die een rondje kan wandelen met jouw hond. Ook is het fijn als er iemand in je huis is die ook aandacht aan je hond kan geven. Je bent zelf zo druk bezig met de baby en je eigen herstel dat dit er soms bij in kan schieten.

Betrek je hond zo veel mogelijk bij je baby

Het begint eigenlijk al direct, wil je een goede band tussen je hond en je baby dan zal je ze vanaf het begin goed aan elkaar moeten laten wennen. Wij hebben Xena dan ook zo snel mogelijk betrokken bij alles wat met de baby te maken had. Kreeg Jesslynn de hielprik? Dan stond Xena erbij om alles zo goed mogelijk in de gaten te houden!

Ben je op dit moment zwanger en heb je een hond? Dan wil ik je heel veel geluk wensen en geniet van deze prachtige week! Het mooiste wat je je kind kan geven is het opgroeien met dieren en probeer hier van te genieten. Wil je lezen hoe de kennis maken is geweest tussen Jesslynn en Xena? Klik dan hier. Wil je graag mee kletsen over dit onderwerp? Dat kan via ons Instagram.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *