CaroCroc
Herplaatsers Hond en gezin Honden fases Puber Puppy Senior Shoplogs Verzorging Verzorgingstips Voeding & Snacks Volwassen Winkels & Merken

CaroCroc, de Hollandse bodem voor hond en kat!

De Hollandse bodem voor hond en kat, dat is CaroCroc. Maar wat weten we eigenlijk van het merk CaroCroc? Er staat veel informatie vermeld op hun website maar wij gingen een stapje verder en mochten CaroCroc het hemd van het lijf vragen! In deze blog kom je dan ook net iets meer te weten over CaroCroc en hun visie op hondenvoer. Want een hondenbrok van goede kwaliteit en voor een eerlijke prijs, welke hond wil dat nou niet?

Hoe is CaroCroc ontstaan en hoelang bestaan jullie al?

Het verhaal van CaroCroc begint met Piet van Krieken. In 1932 schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel en produceerde veevoer. Honden en kattenvoer bestond in die tijd nog niet, honden aten namelijk mee met de pot. Van Krieken was een van de eersten die nieuwe wetenschappelijke inzichten toepaste bij de productie van diervoer. Hij kon de samenstelling van het voer nu aanpassen aan de dieet- en energiebehoeften van de dieren!

In 1963 nam zoon Gerard van Krieken het bedrijf over. Gerard besloot het bedrijf te verbreden en zijn kennis over voeding en energiebehoefte in te zetten voor de productie van hondenvoer. Later werd ook kattenvoer toegevoegd aan het assortiment. Gerard werkte samen met de Universiteit Utrecht om de kwaliteit en effectiviteit van de producten te garanderen. Langzaamaan werd CaroCroc hét merk voor dierenliefhebbers.

Wat maakt CaroCroc uniek ten opzichte van ander hondenvoer?

CaroCroc onderscheidt zich op meerdere vlakken als je kijkt naar andere hondenvoer merken. Zij richten zich vooral op de 3 onderstaande punten.

  • Voeren naar energiebehoefte:

CaroCroc stemt de energie in een brokje af op de behoefte van jouw hond. Jouw viervoeter heeft net als jij energie nodig om lekker te kunnen dollen, spelen en zelfs rusten. In ruststand verbruikt het lichaam namelijk ook energie. Om in deze energiebehoefte te voorzien is het van belang dat jouw hond, net als jij, de juiste voeding binnen krijgt. De behoefte van jouw hond wordt bepaald aan de hand van drie pijlers: levensfase, lichaamsconditie en activiteitsniveau. De drie pijlers geven dus inzicht in energiebehoefte. In deze behoefte wordt voorzien door de vetten en eiwitten in het voer. Zo kent iedere soort CaroCroc brok een uniek eiwit- en vetgehalte.

  • 100% natuurlijke ingrediënten:

CaroCroc maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige ingrediënten. Onze brokken worden gemaakt zonder toevoegingen van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en zijn daarmee 100% natuurlijk.

  • Van Hollandse bodem

Bovendien is CaroCroc een oer-Hollands merk en worden de brokken geproduceerd in onze eigen brokjesfabriek in Veghel. Omdat onze onderzoeksafdeling hier gevestigd is hebben wij goed zicht op de kwaliteit van onze producten. Je kan hier ook meer over lezen op onze website!

Jullie vinden voeren op energiebehoefte heel erg belangrijk en stimuleren de consumenten ook om dit te doen met bijvoorbeeld de brokjeskiezer, kunnen jullie hier iets meer over vertellen? Waarom vinden jullie dit zo belangrijk?

Eiwitten, vetten en koolhydraten zijn leveranciers van de energie die een hond nodig heeft. De lichamen van onze viervoeters kunnen deze niet allemaal zelf aanmaken en dat maakt het kiezen van het juiste voer zo belangrijk. Honden hebben eiwitten nodig voor de vorming van alle weefsels en organen, zoals kraakbeen, spieren, huid en vacht. Vetten zijn de belangrijkste energieleveranciers en essentieel voor verschillende processen in het lichaam, waaronder de huidfunctie.

Iedere hond heeft een andere energiebehoefte, omdat de hond pup, volwassen of senior is, meer of minder beweegt op een dag en een bepaalde lichaamsconditie heeft. Wij vinden het daarom belangrijk dat ons voer hier op is afgestemd zodat de hond precies krijgt wat hij nodig heeft.

CaroCroc heeft een groot assortiment aan brokken. Wat is de beste manier om de juiste brok te kiezen voor je hond?

De juiste brok kies je met onze brokjeskiezer. Aan de hand van de levensfase, de lichaamsconditie en het activiteitsniveau van jouw hond wordt bepaald welke brokken het best aansluiten.  

Wat is het best verkochte product van CaroCroc en op welk product zijn jullie stiekem een beetje trots?

Al onze producten hebben een goede kwaliteit en worden verkocht voor een eerlijke prijs. Voor iedere viervoeter hebben wij wel een product wat bij hen past. Daarom zijn wij trots op al onze producten. 

Waar kunnen we CaroCroc vinden en is het ook mogelijk om de brokken online te bestellen?

CaroCroc wordt verkocht in de dierenspeciaalzaak. Bovendien wordt CaroCroc online verkocht. Voor de specifieke verkooppunten verwijzen we je graag naar onze website.

Willen jullie nog iets kwijt aan onze lezers?

Veel smulplezier!

Wij willen CaroCroc heel erg bedanken voor dit leuke en leerzame interview. Wil je op de hoogte blijven van CaroCroc? Vergeet CaroCroc dan zeker niet te volgen op Instagram en Facebook.

*Deze blog is in samenwerking met CaroCroc

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *