Verzorging Verzorgingstips Voeding & Snacks

Xena back in shape doormiddel van CaroCroc!

De coronakilo’s, wie kent ze niet? Ikzelf helaas wel en niet alleen ik heb er last van maar ik merkte ook aan Xena dat ze net even wat meer vetjes kreeg. Haar tuigje ging nog maar met veel moeite dicht en haar ribben waren steeds minder voelbaar. Tijd voor verandering! Ik werd benaderd door CaroCroc of ik hun brokjes zou willen proberen en toen ik aan hun vertelde dat Xena eigenlijk net iets te dik werd kwamen we samen tot een geweldig idee! Namelijk Xena terug in shape krijgen met behulp van CaroCroc brokjes en hun tips. In deze blog lees je hoe de afgelopen periode is gegaan en kom je iets meer te weten over de Low Energy brokken van CaroCroc.

Voeren naar energiebehoefte:

Iets wat heel erg belangrijk is en waar ik zelf niet echt bij stil stond is het voeren naar energiebehoefte. Een hond die minder actief is dan de gemiddelde hond heeft namelijk een lagere energiebehoefte. Als we de Low Energy brokken vergelijken met de CaroCroc Orginal brokken dan valt vooral de eiwit/vetverhouding op. Van de Low Energy brok is dit 22% eiwit en 8% vet. Van de CaroCroc Original brok is dit 23% eiwit en 12% vet. Deze verhoudingen zijn helemaal afgestemd op de energiebehoefte van je hond. Het is dus heel erg belangrijk om deze verhoudingen in de gaten te houden bij het kiezen van de juiste brok. De Low Energy brokken zijn vooral geschikt voor honden met weinig lichamelijke inspanning, denk hierbij aan minder dan 1 uur beweging op een dag. Ook is de Low Energy brok heel erg geschikt voor honden die last hebben van overgewicht of die hier toe neigen en honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn.

Onze eigen situatie:

Gemiddeld beweegt Xena ongeveer 1 uur per dag. Maar toch heeft Xena vanaf kleins af aan aanleg om een klein beetje overgewicht te hebben. Dit komt vooral omdat Xena alles lekker vind. Brokken, hondensnacks maar ook een stukje kaas gaat er altijd wel in! Met de komst van onze dochter was het voor Xena helemaal feest. Alle restjes brood, avondeten en koekjes die op de grond vallen belanden vaak in Xena haar bek. Daarbij at Xena niet de juiste brokken. Ik merkte dat Xena vaak haar brokjes heel snel at en dat ze daarna ook weer snel honger kreeg. Een combinatie die ervoor zorgde dat Xena sneller aan kwam dan we eigenlijk graag zouden willen.

Ons CaroCroc avontuur:

Toen we Xena haar nieuwe brokjes hadden ontvangen viel mij 1 ding op in vergelijking met de brokjes die Xena hiervoor kreeg. Ze waren een stuk groter. De Low Energy brokken zijn 18mm in doorsnede. Dat was wel even iets anders dan de mini brokjes die Xena eerst kreeg! Hierdoor was het al vrij snel duidelijk dat Xena eindelijk rustig haar brokjes at zonder deze in 1 keer op te schrokken. De eerste week zijn we rustig over gestapt op de CaroCroc brokjes. Dit hebben we gedaan volgens het systeem van CaroCroc. Deze overgang ging perfect en Xena heeft nergens last van gehad. Daarna zijn we Xena volledig gaan voeren met de Low Energy brok. We zijn eerst begonnen met 110 gram voer op een dag. Dit verdelen we altijd in 2 porties maar dit bleek al snel teveel te zijn voor Xena. Uiteindelijk hebben we haar elke dag 2 porties gegeven van 45 gram. Dit bleek voldoende voor haar en ze at haar bakjes weer netjes leeg. We hebben verder niets veranderd aan het wandelschema. Xena wandelt nog steeds ongeveer 1 uur op een dag. Wel zijn we bewust wat vaker met haar naar het bos gegaan om een optimaal resultaat te behalen! We hebben verder het snacken proberen te minderen maar dat was vrij lastig met een dreumes die het maar al te leuk vind om haar koekje te delen. Hieronder zie je een schema die wij voor jullie hebben bijgehouden. We hebben onze overstap week hier niet in mee genomen en ik heb Xena niet elke dag gewogen.

Schema:

Uiteindelijk zijn we al super blij met het resultaat dat we hebben behaald. Maar we zijn er nog niet! We blijven doorgaan met de brokjes van CaroCroc en gaan proberen om toch nog iets meer met Xena te wandelen. Al met al zijn we wel super tevreden over de brokjes van CaroCroc en hebben wij op dit moment ook een hele leuke winactie met CaroCroc op ons Instagram kanaal. Dus ga daar zeker even een kijkje nemen. Wil je het interview met CaroCroc lezen en zo nog meer over hun te weten komen? Klik dan hier.

*Deze blog is in samenwerking met CaroCroc

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *