Hond en gezin Opvoedtips

Hoe gaat Xena om met de baby, Jesslynn?

Dit is een vraag die ik de afgelopen tijd heel vaak heb gehoord. Mijn antwoorden waren vaak kort. Ze doet het super goed en ze is een trotse zus. In deze blog ga ik meer op de details in. Hoe hebben wij Xena kennis laten maken met de baby? Is Xena jaloers? Hoe laat ik Xena uit als ik alleen met Jesslynn ben? Noem het maar op! Mocht je na deze blog nog steeds vragen hebben laat het ons dan zeker eventjes weten!

Wat er vooraf ging!

Op vrijdag 25/01/2019 ging ik naar het ziekenhuis ter controle van de baby. Ik was op dat moment 37 weken en 1 dag zwanger. Ik zei Xena gedag en vertelde haar dat het vrouwtje zo weer thuis was. Dat liep een klein beetje anders. Tijdens de controle kwamen ze erachter dat ik een zwangerschapsvergiftiging had en dat ik per direct in het ziekenhuis moest blijven. Op 27/01/2019 is Jesslynn geboren door middel van een keizersnede vanwege een stuitligging. Dit betekende dat Xena mij een paar dagen heb moeten missen. Xena is naar onze vaste oppas geweest en 1 dag heeft mijn moeder op Xena gepast. Je kan dus best snappen dat Xena een beetje van slag was. Allemaal “vreemde” mensen en opeens was ik er 5 dagen niet terwijl ik altijd samen ben met Xena. Ze zocht vaak waar ik was en sliep heel erg veel.

De kennismaking.

Zodra je zwanger bent krijg je altijd ongewilde “goede” adviezen. Zo ook als mensen weten dat je een kindje verwacht en dat je een hond hebt. Misschien ken je de verhalen wel, geef de eerste poepluier van je kindje aan je hond, hou je hond de eerste tijd weg en laat hem niet bij je kindje. Als je zelf zwanger bent moet je natuurlijk doen wat je zelf graag wilt maar wij hebben ons niets aangetrokken van deze adviezen. Wij hebben alleen een doek aan Xena laten ruiken waar Jesslynn eventjes in heeft gezeten. De dag daarna zijn we met Jesslynn thuis gekomen en hebben haar in de maxi cosi op de grond gezet. In eerste instantie keek Xena niet om naar Jesslynn. Tot dat Jesslynn een geluidje maakte en vanaf dat moment was Xena opslag verliefd! Ze was niet bij Jesslynn weg te slaan en volgde haar overal.

Hoe gaat het nu na 1,5 maand?

We zijn inmiddels 1,5 maand verder en Xena doet het echt super goed. Zodra er mensen in ons huis zijn, bijvoorbeeld op kraamvisite houd ze de baby heel erg goed in de gaten. Als wij alleen thuis zijn dan pakt Xena haar rust en vertrouwd ze erop dat alles goed gaat. Jesslynn en Xena kunnen zelfs naast elkaar op de bank liggen zonder dat Xena echt naar Jesslynn om kijkt. Is Xena jaloers? Soms een klein beetje. Maar dat is niet erg. Ze zal Jesslynn nooit iets doen en reageert dit ook niet af op Jesslynn maar vraagt soms op een negatieve manier aandacht aan ons. Dit doet ze door bijvoorbeeld te blaffen of dingen te doen waarvan ze weet dat dit niet mag. Ik vind dit geen probleem, ze moet ook nog even wennen. Van 24 uur per dag alle aandacht voor jezelf moet je deze opeens delen met een klein leventje mensje! Dat is ook super lastig.

Praktische zaken.

Je kan alles zo goed bedacht en voorbereid hebben maar er zijn toch een paar dingen waar ik me op verkeken heb. Wij wonen in een appartement en Xena uitlaten met de wagen is toch een hele klus. Jesslynn in de wagenbak, naar beneden dragen met Xena in mijn andere hand. Het gaat allemaal niet heel erg makkelijk. Daarbij is Xena nog al enthousiast als ze andere honden tegen komt en dan is een wagen ook niet heel erg praktisch. Maar voor alle problemen zijn natuurlijk oplossingen. Inmiddels gaat Jesslynn mee in de draagzak en gaat het allemaal een stuk soepeler. Verder heb ik er soms wel moeite mee om mijn aandacht te verdelen als Jesslynn een mindere dag heeft. Inmiddels heb ik daar wel me draai in gevonden maar op het begin vond ik dat vrij lastig!

Ik ben heel erg benieuwd of jij dit ook mee gemaakt heb? Hoe ben je daar mee om gegaan? Hoe verdeel jij je aandacht tussen je baby of kinderen, de honden en het huishouden? Hoe ging de kennismaking tussen jouw kinderen en je hond? Laat het ons zeker eventjes weten. Je kan dit doen door een berichtje onder deze blog of door ons een bericht te sturen op Instagram of Facebook. Wil je meer lezen over hoe wij Xena hebben voorbereid op de komst van de baby? Klik dan hier.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *