Op stap met je hond Puppy

Waar moet je rekening mee houden als je hond mee gaat op vakantie?

Waar moet je rekening mee houden als je hond mee op vakantie gaat? Het is al april en rond deze tijd boeken wij altijd onze zomervakantie. Vandaar dat ik met jullie mijn tips en tricks deel over het op vakantie gaan met je hond. Laatst heb ik al in een blog gedeeld wat wij allemaal mee nemen als Xena mee gaat op vakantie. Wil je deze blog lezen? Dan kan dit hier. Maar er zijn natuurlijk ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voor dat je vertrekt.

Check het paspoort van je hond en neem deze ook mee:

Het is verstandig om een aantal weken voordat je vertrekt het paspoort na te kijken van je hond. Als de jaarlijkse cocktail vaccinatie niet meer geldig is dan moet je deze geven voor dat je vertrekt. In de meeste landen is dit namelijk een van de verplichte invoerregels. Ook is het belangrijk om te kijken of de Rabiës (hondsdolheid) vaccinatie nog geldig is en of je hond deze al een keer heeft gehad. Als er iets gebeurt op het vakantie adres en je moet naar de plaatselijke dierenarts dan is het ook fijn als je het paspoort van je hond bij je hebt.

Ga naar de dierenarts voor vertrek:

Als je naar het buitenland gaat met je hond dan is het verstandig om voor vertrek langs de dierenarts te gaan. In veel landen is het verplicht om bloedonderzoeken gedaan te hebben en ook de Rabiës vaccinatie is verplicht. Ook kan de dierenarts je informeren over teken en vlooienmiddel en kan je hier eventuele vragen stellen. Ga op tijd naar de dierenarts omdat sommige middelen of vaccinaties een tijdje nodig hebben voordat ze hun werking doen.

Check de reis en de WA verzekering voor vertrek:

Elke verzekering is anders en heeft andere voorwaarden. Het is daarom fijn om je verzekering van te voren te checken zodat je weet wat er gedekt word en wat niet. Als je hond de bank kaal gegeten heeft in de accommodatie dan is het niet fijn als je dit zelf moet vergoeden. Door te weten wat er vergoed word door je verzekering kom je niet voor verassingen te staan.

Check de regels van het land waar je naar toe gaat en waar je door heen reist:

In veel landen is het bijvoorbeeld verplicht om je hond in een bench te vervoeren. Check dit dus van te voren. Ook is het verstandig om dit te checken voor de landen waar je doorheen reist. Je kan deze informatie hier vinden.

Zorg dat je hond gechipt is en neem het chipnummer mee:

Het is tegenwoordig verplicht in alle Europese landen dat honden gechipt moeten zijn. Wil je meer informatie over de chip? Lees dan onze blog hier. Zorg ervoor dat je het Chipnummer mee neemt en dat de chip geregistreerd is op het juiste adres en het juiste telefoonnummer! Ook is het handig om je telefoonnummer en eventueel het adres van de accommodatie te bevestigen aan de halsband of het tuigje van je hond.

Check of je hond mee mag in de accommodatie:

In veel gevallen mogen honden niet mee in de accommodatie of zijn er maar een paar accommodaties geschikt voor honden. Controleer dit een extra keer voordat je met je hond vertrekt. Ook is het fijn als je alle regels rondom je hond en de accommodatie weet. Zoals bijvoorbeeld waar je jouw hond mag uitlaten, of je hond aangelijnd moet zijn en vaak mogen honden ook niet op de banken of op de bedden. Zorg dat je alle regels goed weet zodat je weet waar je aan toe bent.

Check of er in de buurt genoeg te doen is voor je hond en of de temperatuur goed is:

Het is niet fijn voor je hond als hij in de buurt niets leuks heeft wat hij kan doen. Vraag je af of hij dan misschien niet beter thuis kan blijven bij een goede oppas. Kijk of je in de buurt lekker met hem kan wandelen of dat je hond kan zwemmen. Ook is het handig om te kijken hoe warm het word in het land waar je naar toe gaat. Als het te warm is dan is dit niet fijn voor je hond en ook dan kan je hem misschien beter thuis laten. Er zijn ook speciale campings die helemaal gericht zijn op honden.

Zoals je ziet moet je met best wel een aantal dingetjes rekening houden als je jouw hond mee neemt. Maar het is natuurlijk wel heel gezellig als het hele gezin mee kan! Wij hebben het er graag voor over om al deze dingen te regelen. Ben je wel is met je hond op vakantie geweest? Waarom wel of waarom niet? Daar zijn we heel erg benieuwd naar! Je kan ons dit laten weten via een bericht of via onze Social Media kanalen!

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *