Puppy cursus
Opvoedtips Puppy

Onze ervaring met puppy cursus

Wij zijn bijna klaar met onze 12 weken durende puppy cursus en daarom wil ik graag onze ervaringen met jullie delen! Vandaag ga ik jullie vertellen waarom wij naar puppy cursus zijn gegaan, hoe ik heb gekozen voor onze hondenschool en waarom ik voor of tegen een puppy cursus ben!

Waarom naar puppy cursus?:

Toen wij Xena kregen waren we er snel over uit! Ze moest naar puppy cursus. Toen ze bij ons kwam wonen was zij echt een heel klein hondje dus we hebben besloten om hier mee te wachten tot ze haar laatste inentingen had gehad (13 weken). Toen zijn we gaan kijken voor een goede en positieve hondenschool. Ik heb voor dat we naar de cursus zijn gegaan wel met Xena getraind. Ik heb toen gebruik gemaakt van mijn eigen kennis en stiekem af en toe op youtube gekeken hoe ik haar iets kon aanleren. Ook een online puppy cursus kan hier uitkomst voor bieden. Ik vind echter niet dat een online cursus de echte traditionele cursus kan vervangen. Dit komt omdat je hond ook heel veel leert van het spelen met andere pups en het luisteren op het moment dat er allemaal andere honden en mensen om haar heen staan.

Hoe heb ik gekozen voor onze hondenschool?:

Ik vind het heel erg belangrijk dat een hondenschool een positieve benadering heeft. Dit betekent dat als je hond gewenst gedrag vertoont dat je de hond dan beloont en niet direct straft. Ook bied je jouw hond dan extra veel uitdaging en moet je commando’s veel herhalen maar daardoor snapt je hond de commando wel heel goed. Hiervoor moet je wel veel geduld hebben. Hou er wel rekening mee dat een positieve benadering niet betekent dat je hond alles mag! Ook sprak mij de directe benadering methode mij aan. Dit betekent dat je werkt met enkele commando’s. Dus zit of af en niet zit-blijf of af-blijf. Als je tegen je hond zegt dat hij moet zitten dan betekent dit dat hij blijft zitten tot dat jij zegt dat hij weer op mag staan. Dit is veel duidelijker voor de hond en makkelijker te begrijpen.

Mijn ervaring met puppy cursus:

Mijn ervaring is heel erg positief. Xena vind het super leuk om naar school toe te gaan en kan elke zaterdag niet wachten tot ze eindelijk de auto in mag. Ik vind de directe benadering methode heel erg fijn. Ook vind ik puppy cursus heel goed voor de socialisatie. Verder is het voor Xena heel erg makkelijk om goed te luisteren op het moment dat er niemand bij is. Maar op school heeft ze er vaak toch moeite mee door alle hondjes en mensen. Daardoor vind ik het heel fijn dat wij gekozen hebben voor een traditionele hondenschool en niet voor een online cursus.

 

Hoe heb jij de puppy cursus ervaren? Ben jij door gegaan met de vervolg cursussen of wil je gewoon even jouw eigen mening kwijt over hondencursussen? Laat het ons dan zeker eventjes weten want wij zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen! Wil je graag weten wat Xena als beloning krijgt? Lees dan eventjes hier.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] Wij gebruiken de clicker af en toe met de puppy cursus. Verder train ik met Xena met de clicker bijvoorbeeld voor het commando “kijken” en “touch” dit zijn commando’s waarbij timing wel echt gewenst is en daardoor heel erg makkelijk om aan te leren met de clicker. Wat zijn jullie ervaringen met een clicker en maken jullie hier gebruik van? Laat het ons snel even weten! Wil je meer lezen over onze ervaringen met puppy cursus? Lees dan eventjes hier. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *