Yakstaven
Hond en gezin Verzorging Verzorgingstips Voeding & Snacks Winkels & Merken

De Yakstaven van Dierenoppas Amersfoort!

Een staaf waar je hond langer mee doet dan een gewoon botje! Géén vlees, toxische chemicaliën, hormonen, kunstmatige smaakstoffen, granen of gluten. En ook nog is 100% natuurlijk en gezond! Zo luidt de omschrijving van de Yakstaaf op de website van Dierenoppas Amersfoort. Toen ik deze omschrijving las was ik enthousiast en een beetje sceptisch tegelijk! Xena haar botjes waar ze langer dan een uur over doet belanden bij ons altijd ergens buiten of onder de bank en ze kijkt er dan verder niet meer naar om. Ik was dan ook heel nieuwsgierig hoe ze zou reageren op de Yakstaven! In deze blog lees je onze ervaring.

Iets meer over Dierenoppas Amersfoort:

Dierenoppas Amersfoort is opgericht door Lisanne. Van kleins af aan is ze al dol op dieren! Toen ze 6 jaar oud was liet ze al haar eerste buurhondje elke dag uit en al snel was het idee geboren om professioneel aan de slag te gaan als dierenoppas. Je kan bij Dierenoppas Amersfoort terecht voor de hondenuitlaatservice (omgeving Amersfoort), Katten en dierenoppas bij jouw thuis (omgeving Amersfoort) en ze heeft een webshop waar je hele leuke producten kan shoppen (waaronder dus ook de Yakstaven). Inmiddels heeft Lisanne al heel veel ervaring op gedaan en de nodige opleidingen en bijscholing gevolgd.

Yakstaven:

De Yakstaaf is gemaakt van Yakmelk volgens een eeuwenoud recept uit het Himalaya gebergte. Vandaar ook de naam Yakstaven! Door de kaassmaak is bijna elke hond dol op de staven. (ook Xena ;)) Voor honden worden de staven ongeveer 3 maanden gedroogd zodat ze hard genoeg worden waardoor je hond er langer mee kan doen. Je kan ze zelf ook nog iets harder laten worden door ze 1 a 2 dagen op de verwarming of in de zon te leggen. Mocht je ze dan te hard vinden dan kan je ze even laten weken in een laagje water! De Yakstaven zijn een natuurproduct en daardoor kan er een verschil zitten in hardheid en formaat (het gewicht is natuurlijk wel hetzelfde).

Het gebruik van de Yakstaven:

Zodra je de staven ontvangt kan je ze dus 1 a 2 dagen even op de verwarming leggen om hem iets harder te laten worden. Geef je hond het bot alleen als hij rustig is om te voorkomen dat hij met het bot gaat gooien en het bot breekt! Geef het bot alleen onder toezicht en zorg voor genoeg drink water. Het bot is geschikt voor volwassen honden maar ook voor puppy’s.

Onze ervaring:

Nog voor ik de verpakking opende stond Xena al met haar neus in de doos omdat ze al rook dat het pakketje voor haar was. Ik heb de Yakstaaf direct aan haar gegeven. We hebben dus 1 staaf niet extra gedroogd en de andere staven wel! Ze gebruikt de staaf nu 2 weken en het is bijna op. Elke dag ligt ze er wel even op te kluiven en hij is nog niet onder de bank of buiten terecht gekomen omdat ze er voor zorgt dat ze hem altijd zelf kan vinden! Wij zijn echt mega enthousiast geworden en ik weet zeker dat wij door blijven gaan met de Yakstaven omdat ze er echt gek op is!

Volg ook Dierenoppas Amersfoort even op Instagram en Facebook. En wil je de Yakstaven zelf shoppen of wil je er nog meer over lezen? Klik dan hier.

*Deze blog is in samenwerking met Dierenoppas Amersfoort. Alle meningen zijn onze eigen ervaringen.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *