Uncategorized

Commando “blijf” aanleren aan je hond!

Het is weer woensdag dus tijd voor een nieuw commando! Vandaag gaan wij het commando “blijf” met jullie bespreken. Op het commando van vorige week kregen wij weer hele leuke reactie. Hondjes die het commando al konden maar ook veel hondjes die het commando nog moesten leren. Wij zijn nog steeds heel erg benieuwd naar al jullie foto en filmpjes dus stuur deze ook zeker eventjes naar ons op! Dit kan via de mail, social media en via Instagram met de #hwocommando!

Waarom de Blijf aanleren?:

Het kan een heel handig commando zijn om aan je hond te leren. Wij hebben het Xena eigenlijk niet echt aangeleerd. Xena heeft op de puppy cursus les gehad via de directe benaderingsmethode. Dit betekent dat je je hond 1 commando geeft en hij pas mag stoppen met de oefening tot dat jij dit aangeeft. In sommige commando’s vind ik dit super handig en in sommige totaal niet. Zoals bijvoorbeeld de blijf daar heb ik best veel moeite mee om daar geen commando aan te koppelen dus zijn wij gewoon een beetje eigenwijs geweest en hebben wij hier dus wel een commando van gemaakt! En eigenlijk werkt dit voor Xena en voor mij gewoon prima. Hieronder beschrijven wij het stappenplan om het commando aan te leren. Wij vinden het wel belangrijk dat voor dat je begint met trainen je onze basistips eventjes door neemt dat kan hier.

Stappenplan:

 • Pak genoeg snoepjes in je hand.
 • Geef je hond het commando “zit” of “af”. Kent jouw hond deze commando’s nog niet dan raad ik je aan om deze eerst goed te gaan oefenen met je hond. Wil je daar het stappenplan voor lezen? Klik dan hier.
 • Maak een stopbeweging met je hand zoals hierboven op de foto.
 • Loop een rondje om je hond heen.
 • Blijft je hond liggen of zitten beloon hem dan direct.
 • Maak je gebruik van de clicker? Klik dan ook zeker precies op dit moment.
 • Blijft je hond niet liggen of zitten hou dan een snoepje voor zijn neus en bouw dit langzaam af.
 • Oefen dit met je hond tot hij je goed begrijpt. Als het goed gaat kan je het woord “blijf” gaan koppelen aan de oefening.
 • Als dit helemaal goed gaat dan laat je jouw hond zitten of liggen en doe dan 2 stappen naar achter in plaats van het rondje.
 • Wanneer dit goed gaat kan je eens 3 stappen proberen en dit kan je helemaal uitbouwen door uiteindelijk uit het zicht te gaan van je hond.
 • Staat je hond toch op dan ben je net een stapje te ver gegaan. Doe gewoon een stapje terug en probeer het weer opnieuw!

Op dit moment gebruiken wij de snoepjes van Panzi-Pet Benelux om Xena commando’s aan te leren en dat gaat heel erg goed. Ze vindt de snoepjes erg lekker en doet hier alles voor. Wil je meer weten over dit merk? Klik dan hier. Ik ben heel benieuwd welke snoepjes jullie altijd gebruiken bij het oefenen van een commando en ook ben ik heel erg benieuwd of jullie hond het commando blijf al kent! Laat je dat ons nog eventjes weten? We zien je snel weer op de blog of op onze Social Media kanalen.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *