Uncategorized

Commando “draai” aanleren

Het is weer woensdag dus het is weer tijd voor……. COMMANDO WOENSDAG!!!! Vandaag ga ik de “draai” of zoals het commando ook wel genoemd word, de “twist” uitleggen. Ik vertel jullie ook direct waar je op moet letten en of dit commando wel geschikt is voor jouw hond! En zoals altijd kan je ook onderaan het stappenplan vinden. Kent jouw hond de “draai”? Stuur dan zeker eventjes jullie filmpjes in zodat ik deze kan delen op mijn Instagram Story!

Waarom dit commando aanleren aan je hond?:

Het is vooral een leuk trucje en wij doen hem eigenlijk af en toe om te laten zien aan visite bijvoorbeeld. Wij doen dit commando echt niet dagelijks en eigenlijk ook niet wekelijks maar als je meer met je hond wil trainen dan is het zeker een leuk en relatief makkelijk commando om aan te leren. Wij gebruiken het commando woord “draai” maar je kan dit commando ook “twist” of “spin” noemen als je dit leuker vind. Soms is het niet verstandig om je hond dit commando aan te leren. Heeft jouw hond last van rugproblemen of heeft jouw hond last van neurotisch gedrag? Dan raad ik je aan om een ander commando te kiezen. We hebben al heel wat commando’s besproken dus er zijn genoeg andere commando’s om te kiezen. Wil je weten welk commando wij allemaal al besproken hebben? Klik dan hier. Ook raad ik jullie altijd aan om eerst onze basistips door te nemen voor dat je gaat trainen met je hond. Ken je deze tips nou nog niet? Klik dan hier.

Stappenplan:

  • Pak een snoepje tussen je vingers.
  • Hou het snoepje voor de neus van je hond en laat je hond een rondje draaien. (doe dit op ongeveer 5 cm afstand)
  • Lukt een heel rondje nog niet probeer dan een half rondje. Lukt een half rondje ook niet? Begin dan met een kwart rondje.
  • Beloon je hond als de eerste stap gelukt is, gebruik je een clicker? Klik dan ook op dit moment.
  • Als je hond een heel rondje kan draaien dan is het tijd om het commando woord eraan te koppelen. Zodra je hond het rondje gedraaid hebt zeg je “draai” of “twist” en geef je de beloning.
  • Als je hond dit door hebt kan je het commando woord zeggen voordat je hond de oefening doet.
  • Daarna kan je het snoepje in je hand gaan afbouwen. Bijvoorbeeld door het snoepje over je hand te halen zodat je hand ruikt naar het snoepje zodat je hond nog steeds je hand volgt.
  • Daarna kan je het rondje steeds kleiner maken. En begrijpt jouw hond de “draai”!

 

Ik ben heel benieuwd naar al jullie filmpjes en foto’s! Heb jij nou nog een suggestie voor een leuke commando woensdag? Laat het ons zeker eventjes weten en wie weet bespreken wij wel het commando dat jij al super lang wil leren aan je hond! Je kan dit naar ons toe sturen via onze social media kanalen en via de e-mail! Alvast heel erg bedankt! Deel ook zeker eventjes jouw filmpjes met de #hwocommando.

 

* Foto is gemaakt door TySy Fotografie

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *