Poot
Uncategorized

Commando “poot” aanleren aan je hond!

Het is weer commando woensdag dus tijd om weer te gaan trainen met onze honden! Vorige week hebben we de “af” besproken en we hebben al een aantal leuke filmpjes en foto’s mogen ontvangen van jullie! Heel erg bedankt hiervoor. Heb je de “af” nog niet aan kunnen leren en wil je wel graag weten hoe je dit moet doen? Klik dan hier. Vandaag gaan we aan de slag met het commando “poot”. Hiervoor heb je het commando “zit” nodig. Kent jouw hond dit commando nou nog niet? Klik dan eventjes hier en oefen de “zit” eerst voordat je met het commando “poot” aan de slag gaat.

 

Waarom het commando “poot” aanleren?:

Eigenlijk is het een commando die iedereen wel aan zijn hond wilt aanleren maar waarom? Nou het is eigenlijk een super leuk trucje die heel erg makkelijk aan te leren is aan je hond. Daarom kennen heel veel honden dit commando. Ook is het heel erg handig als er iets mis is met het voorpootje van je hond. Je hond is dan al gewend dat je aan zijn pootje komt dus het is dan makkelijker voor hem om zijn poot aan jou te geven zodat je zijn pootje kan nakijken. Denk hierbij bijvoorbeeld als er iets tussen de voetkussentjes zit van je hond. Zodra je de “poot” gaat aanleren aan je hond raad ik je wel aan om onze basisregels altijd aan te houden. Wil jij deze regels nogmaals doornemen? Klik dan hier.

Stappenplan:

  1. Pak een beloning die je hond heel erg lekker vind en laat dit aan je hond zien.
  2. Houd de beloning in je hand en laat je hond zitten.
  3. Geef je hond de beloning voor de zit.
  4. Houd je eigen hand met een beloning nu bij het pootje van je hond. Hij zal nu aan je hand gaan likken en happen.
  5. Zodra je hond aan je hand gaat krabben dan zeg je poot en geef je hem de beloning.
  6. Als je de clicker gebruikt klik dan ook direct op dit moment.
  7. Herhaal dit zo vaak mogelijk. Zodra je hond direct aan je hand krabt op het moment dat je een beloning in je hand hebt dan begrijpt je hond de eerste stap.
  8. Zodra je hond de eerste stap begrijpt kan je hetzelfde doen alleen dan zonder snoepje in je hand.
  9. Als je hond jou een poot geeft dan geef je op dat moment het commando en het snoepje.
  10. Lukt dit heel goed dan kan je het commando voor de oefening gaan zeggen en dan kent jouw hond het commando “poot”.

Zoals elke week zijn wij heel erg benieuwd naar al jullie filmpjes en foto’s! Je kan altijd de #hwocommando gebruiken en ons taggen in je bericht of story op Instagram. Heb jij nou nog een commando die je heel graag aan je hond wilt aanleren maar je weet niet precies hoe je dit moet doen? Laat het ons dan zeker weten en wie weet bespreken wij wel jou commando een keertje in een van onze commando woensdagen!

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *