Uncategorized

Commando “zit” aanleren aan je hond!

Het is woensdag dus tijd voor commando woensdag! Zoals wij vorige week ook hebben aangeven delen wij elke woensdag met jullie een commando. Het lijkt ons super leuk om iedereen aan het trainen te krijgen met zijn hond! Filmpjes en foto’s zijn daarom zeker welkom! Deze kan je delen via onze Social Media Kanalen. Vandaag leren wij het commando zit aan!

Waarom de zit aanleren:

Waarom zou je jouw hond de zit moeten aanleren? Ik vind het een heel fijn commando en ik gebruik het commando echt dagelijks! Bij ons is de zit dus echt onmisbaar. De zit is eigenlijk het commando waarmee je begint als je jouw hond traint. Het is natuurlijk leuk als je hond luistert naar het woordje “zit” maar het is vooral handig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het om doen van de riem of als je een drukke straat wilt oversteken en je eventjes moet wachten. Bereid altijd het trainen goed voor met onze basistips. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier.

Stappenplan:

  1. Hou een snoepje of iets anders lekker wat je hond makkelijk kan op eten tussen je vingers.
  2. Hou je vingers met het snoepje er tussen voor de neus van je hond. Je hond zal gaan snuffelen en het snoepje willen pakken.
  3. Beweeg op dat moment je hand naar achter ongeveer 5 cm boven de kop van je hond. De hond gaat dan automatisch in de zit positie zitten.
  4. Zodra je hond de grond net raakt zeg je zit. Als je een clicker gebruikt klik je ook op dat moment. Wil je meer informatie over de clicker? Lees dan hier verder.
  5. Geef op dat moment direct het snoepje aan je hond. Zo associeert hij de beweging met iets leuks namelijk het snoepje.
  6. Als je dit een paar keer getraind hebt en je hond snapt de beweging dan kan je een stapje verder gaan door geen snoepje in je hand te nemen maar door de beweging alleen te maken met je vingers.
  7. Als dit goed gaat dan kan je het commando een keer zeggen voor dat je de beweging met je handen maakt op het moment dat je hond dit dan snapt dan heeft hij het commando aangeleerd.
  8. Je kan als alles goed gaat ook het handgebaar afleren maar dit is niet noodzakelijk. Ook kan het handig zijn als je hond luistert naar een handgebaar. Als hij namelijk ouder word en doof begint te worden dan kan je alsnog met hem communiceren.

Als je hond niet zelf in de zit positie gaat zitten maar naar achter loopt dan kan het soms helpen om in een hoekje te trainen. Ook kan dit de oorzaak zijn als je het snoepje te hoog houd. Wij hopen dat jullie allemaal de zit gaan oefenen met je hond! En we zien graag al jullie filmpjes en foto’s terug! Je kan ze sturen via onze Social Media accounts. Voor onze Instagram pagina klik hier.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *