Uncategorized

Commando “los” aanleren aan je hond!

Het is weer woensdag dus tijd voor een nieuw commando! Vandaag gaan ik voor jullie het commando “los” bespreken. Voor sommige honden is dit commando best lastig en hierdoor kan het wat tijd kosten voordat je hond dit commando begrijpt. Dit is totaal niet erg! Ik raad je aan om hier geduld voor te hebben en te respecteren dat jouw hond dit een lastig commando vindt! Wil je graag jouw filmpje van het commando “los” op ons Instagram story hebben? Stuur dan je filmpje naar ons op en wie weet zie jij jouw filmpje daar wel terug!

Waarom het commando “los” aanleren?

Ik vind het heel belangrijk om dit commando aan te leren! Waarom? Omdat het een heel handig commando is en wij het eigenlijk dagelijks gebruiken. We gebruiken het in het spel van Xena. Zij vind het super leuk om haar speelgoed te apporteren en daardoor gebruiken we elke dag de “los”. Ook als je op straat loopt is het een makkelijk commando! Maar denk ook bijvoorbeeld aan een puppy die de hele tijd in je broekspijp aan het bijten is. Nogmaals het is een handig commando die je op veel verschillende manieren kan gebruiken. Wij raden jullie altijd aan om voor dat je gaat trainen met je hond onze basistips eventjes door te nemen. Ken je deze nog niet? Klik dan hier. Kent jouw hond het commando “los” al en wil je een ander commando aanleren? Ook dat is mogelijk! Klik hier voor alle commando woensdagen!

Stappenplan:

  • Pak een speeltje of een botje dat je hond leuk genoeg vind om vast te houden.
  • Geef dit speeltje aan je hond en laat hem dit vast houden in zijn bek.
  • Pak een snoepje in je hand en probeer het snoepje in te ruilen voor het speeltje. Wij gebruiken altijd de snoepjes van Panzi-Pet Benelux. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.
  • Trek nooit het speeltje uit de bek van je hond! Hierdoor leer je hem juist dat hij het speelgoed goed vast moet houden.
  • Zodra je hond het speeltje los gelaten heeft geef je de hond het snoepje en zeg je “los”. Gebruik je de clicker? Dan is ook dit het moment dat je klikt.
  • Daarna geef je het speeltje weer terug.
  • Mocht je hond niet willen loslaten probeer dan is het speelgoed in zijn bek in te ruilen voor iets wat je hond bijna niet kan weigeren! Denk bijvoorbeeld aan een stukje kaas of een nog leuker speeltje.

 

Vooral op het begin is het de bedoeling dat je het speelgoed altijd terug geeft aan je hond. Zo leert hij dat het niet nodig is om het speeltje te verdedigen. Hij krijgt namelijk en iets lekkers en hij krijgt het speeltje terug. Als je hond echt de “los” begrijpt dan hoef je hem niet altijd terug te geven maar blijf dit wel regelmatig doen! Ik ben heel benieuwd naar al jullie filmpjes en foto’s dus stuur ze zeker eventjes naar ons op! Dat kan via een privé bericht op onze social media kanalen, via de mail (info@hondenwereldonline.nl) of je kan ons taggen met de #hwocommando. Wij wensen jullie allemaal veel plezier met het trainen en we wensen jullie een fijne woensdag toe!

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *