Schuldgevoel
Hond en gezin Honden fases Kinderen Op stap met je hond Senior Volwassen

Mijn hond is een echte huishond geworden

Soms voel ik me schuldig, schuldig dat we niet altijd tijd hebben voor een lange wandeling. Of dat ik niet meer elke dag met Xena een aantal oefeningetjes doe om haar uit te dagen. Een schuldgevoel dat best wel aan me kan knagen. In deze blog ben ik eerlijk naar ons eigen situatie gaan kijken. Krijgt Xena nog wel dezelfde aandacht als vroeger? Wandelen we nog wel zo vaak met haar als dat we beloofd hadden toen ze bij ons kwam wonen? Ook wil ik je vragen om na het lezen van deze blog is eerlijk te kijken naar jouw situatie!

Puppytijd:

Toen Xena bij ons kwam wonen waren we echt druk met haar bezig. Wat natuurlijk logisch is want een pup heeft natuurlijk veel meer nodig dan een volwassen hond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zindelijkheidstraining maar we deden ook veel tijd en aandacht besteden aan de socialisatie van Xena. Waar wij heen gingen, ging ze mee. Tot we er al snel achter kwamen dat Xena last had van wagenziekte. Ze werd steeds zenuwachtiger als ze de auto in moest. Ook werd ze steeds ouder en kon ze steeds beter alleen thuis blijven waardoor we er steeds meer voor kozen om haar lekker thuis te laten. Toch vind ik dit jammer, we hebben nu de oplossing gevonden voor de wagenziekte van Xena (hier in een andere blog meer over) dus we zijn nu echt weer van plan om haar vaker mee te nemen. Zo is ze mee geweest op onze vakantie, een dagje weg naar mijn ouders en ik ben wel van plan om haar vaker mee te nemen!

Wandelen:

Xena heeft geen extreem grote wandelingen nodig om haar energie kwijt te kunnen. Maar het blijft natuurlijk wel een hond. Ze geniet echt van de grotere wandelingetjes in het bos of tussen de weilanden. Door Xena haar wagenziekte gingen we ook steeds minder vaak met haar naar het bos. Wel gingen we af en toe een grotere wandeling met haar maken tussen de weilanden bij ons in de buurt. Mijn doel is om elke dag wel een uurtje met haar te gaan lopen! We zijn er nu 2 weken mee bezig en ik moet zeggen het lukt niet elke dag maar zeker 5 keer per week lukt het om een grote wandeling met haar te maken, een stuk vaker dan eerst! En wees nou eerlijk, ook super goed voor de Corona kilo’s!

Dus kan ik zeggen dat Xena een echte huishond is geworden? Ja, misschien wel. Ze worden ouder en hebben ook minder behoefte aan uitdaging waardoor het erbij jezelf soms erin sluipt dat je hierin mee gaat. Maar door juist je hond uit te dagen denk ik dat ze jong blijven! Ik denk dat we al een hele goede stap hebben gezet door naar onze eigen situatie te kijken. Ik ben heel nieuwsgierig naar jullie ervaringen hierin? Kijk is naar je eigen situatie, is het herkenbaar? Je kan hierover mee praten op mijn Instagram kanaal. Wil je meer lezen over onze puppytijd? Klik dan hier.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *