Op stap met je hond Opvoedtips

Je hond buiten laten wachten bij een supermarkt, dat kan toch wel?

Nee, nee, nee! Vandaag ging ik naar de supermarkt. Ik gaf Xena een kusje, iets lekkers en ik bracht haar naar de bench. Ik pakte Jesslynn (mijn dochter) op en hup even naar de supermarkt voor een kleine boodschap. Tegenwoordig loop ik naar de supermarkt omdat ik dit een stuk praktischer vind met de kinderwagen. We komen aan lopen bij de supermarkt en ik zie 2 honden aan een paaltje vast geknoopt en mijn eerste reactie is. Waarom?

Waarom?

Ja, dat is een hele goede vraag waar ik zeker nog niet achter ben. Toch gebeurt het vrij vaak dat ik een hond buiten zie wachten voor een supermarkt. De mensen die dit vaker doen zullen waarschijnlijk denken dat het makkelijk is als je een rondje met je hond aan het wandelen bent om eventjes een tussen stop te maken bij de supermarkt. Ergens kan ik bedenken dat dit inderdaad heel praktisch is als je dichtbij een supermarkt woont. Maar juist als je dichtbij een supermarkt woont is het toch een kleine moeite om eerst je hond eventjes langs huis te brengen?

Het gevaar

Misschien ben ik een beetje paranoïde maar ook dit vind ik een gevaarlijk en onverantwoordelijke keuze. Misschien heb je die knoop om het paaltje deze keer net niet strak genoeg gedaan. Kom je terug en is je hond weg. Geen idee welke richting hij opgelopen is want jij was rustig je boodschapjes aan het doen. Ook hoor je wel is verhalen van honden die worden mee genomen door andere mensen. Ik moet er niet aan denken dat Xena word mee genomen en dat ik haar voorgoed kwijt ben! En dan nog het laatste puntje waar ik direct aan moet denken, wat word er gedaan met je hond als jij er niet bij bent? Misschien komt er iemand langs die honden haat. Of misschien komt er een hond langs die niet met andere honden kan. Al met al, ik moet er niet aan denken wat er allemaal met je hond kan gebeuren!

Puppy

Als je net een puppy hebt en deze kan nog niet zolang alleen zijn. Dan kan het vrij lastig zijn om deze direct thuis achter te laten. Ook hoor je vaak voor de socialisatie is het goed om je pup mee te nemen. Dat is inderdaad waar! Maar als je jouw hond gaat socialiseren dan ben je daar mee bezig en niet met shoppen. Probeer dat echt gescheiden te houden. Ik snap dat als je net hondeneigenaar bent je geworden je alsnog ook je boodschappen moet doen maar zorg er dan voor dat iemand anders bij je pup kan blijven of dat iemand anders even wat boodschapjes voor je mee neemt. En tegenwoordig kan je ook je boodschappen laten bezorgen (tipje). Laat helemaal geen pup achter bij de supermarkt! Het knuffel gehalte is te hoog en mensen zullen je hond gaan aanraken. Dit gebeurt al als je er bij bent laat staan als je er niet bij bent! Als dit mis gaat, en de vertrouwde baas is er niet bij. Dan kan het zijn dat je pup hier misschien wel blijvend een trauma aan over houd.

Ik kan nog steeds geen goede reden vinden om Xena achter te laten buiten voor een winkel. Ik ben heel benieuwd hoe jij hier over denkt! Laat jij je hond wel is achter? En waarom doe je dit dan? Stuur ons zeker eventjes een berichtje op onze social media kanalen (Instagram & Facebook) Wil je ook graag onze mening lezen over je hond los laten lopen in een woonwijk? Klik dan hier.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 Reacties

 1. Sylvia zegt:

  Wauw prachtig zeg. Mooie geschreven en mee eens je laat je hond thuis en niet aan een paaltje buiten. Dat is het zelfde honden aan een paaltje binde in de zon of in het bos. Mensen denken niet meer na. Ik laat me hondje ook altijd thuis en praat zelf. En zeg altijd vrouwtje is so weer terug even boodschappen doen .. En als ik terug kom krijg je iets lekkers .

  1. Hi Silvia,

   Heel erg bedankt voor je reactie!
   En helemaal met je eens.. Fijn dat je hier zo goed over nadenkt!
   Tot de volgende keer.

   Groetjes,

   Shelley

 2. Ik kwam toevallig op je site terecht omdat ik zoek naar een oplossing bij de supermarkt.
  Ik reis zomers veel met mijn campertje em de hond is altijd mee. Nu is een x boodschappen doen op den duur wel eens nodig, maar waar laat je dan je hond… Nu altijd voor de winkel. Liever niet natuurlijk maar in de auto kan zomers ook niet.
  Lastig dus!

  1. Goedemiddag Esther!

   Bedankt voor je berichtje en het delen van jouw ervaring!
   Dat is inderdaad een lastige situatie waarin je moet kiezen tussen 2 “kwade”.
   Het feit dat je al opzoek bent naar een goede gepaste oplossing zegt al zoveel over jou als baasje zijnde.

   Ik hoop dat je toch een goede oplossing kan vinden en ik wens je heel veel succes toe en hopelijk kunnen we snel weer met ze alle reizen en kan jij genieten van je campertje!

   Groetjes,

   Shelley en Xena

 3. Nou mss omdat je alleen op wandelvakantie bent en je hond mee is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *