Online puppycursus
Honden fases Opvoedtips Puppy Verzorging

Online puppy cursus, een goed idee?

Tegenwoordig vind je alles online! Online shoppen, do it yourselfs, informatie over die leuke nieuwe film en zelfs een puppy cursus kan je online doen! Maar is dit wel zo’n goed idee? Is een online puppy cursus de vervanging voor de traditionele cursus bij een hondenschool? Je zou misschien denken waarom niet? We hebben het met ze alle al druk genoeg! In deze blog deel ik mijn mening over een online puppy cursus.

Aanvulling of toch vervanging?

Een online puppy cursus kan nooit de traditionele cursus vervangen. Een puppy cursus is namelijk perfect voor de socialisatie van je pup. De eerste les voor je pup is al de heen reis naar de hondenschool toe. In vele gevallen zal dit met de auto zijn. Bij aankomst zal hij eventjes moeten wachten tot de les begint, zijn er allemaal andere puppy’s en andere mensen waar je pup aan moet wennen. Voor dat de les daadwerkelijk begint heeft je hond al zoveel geleerd wat je niet leert bij een online cursus. Toch vind ik het niet slecht dat er online puppy cursussen op de markt zijn. Vooral niet als je een combinatie doet tussen beide. Probeer dan wel een cursus te vinden die aansluit bij de manier van trainen die je doet op de hondenschool. Anders kan dit verwarrend zijn voor jezelf en je hond. Vooral de theorie zal je misschien makkelijker opvangen dan op locatie. Dit omdat je bij een online cursus vaak de leerstof ook even terug kan lezen.

Wat hebben wij gedaan?

Wij zijn met Xena naar een traditionele puppy cursus gegaan. Dus echt naar een hondenschool toe. Wel heb ik eventjes gewacht tot dat we daarheen gegaan zijn. Toen wij Xena kregen was ons konijn nog groter dan Xena zelf en ik vond het dan ook geen goed idee om direct met haar in de winter een uur buiten te staan om haar te trainen. Daarom heb ik er voor gekozen om zelf thuis al de basis commando’s aan te leren (zit, af, poot etc.). Ik heb veel geleerd van de cursus van de honden van mijn ouders waardoor ik dit nog wist en ik heb ook wat filmpjes gekeken op youtube. Als je dit doet houd er dan wel rekening mee dat je de juiste filmpjes kijkt ;).

Is een online puppy cursus dan een heel slecht idee? Nee zeker niet maar het kan de puppy cursus bij een hondenschool niet vervangen. Wij zijn met de hondenschool bijvoorbeeld ook in het centrum geweest, bij een paardenstal en in het bos. Dit was super leuk en erg leerzaam voor Xena. Ook voel je toch een beetje een druk waardoor je thuis meer gaat trainen met je hond. Ik ben heel nieuwsgierig wat jij gedaan hebt! Ben jij op puppy cursus geweest? En zo ja wat voor cursus heb je gevolgd? Laat het ons zeker eventjes weten op ons Instagram kanaal. Wil je meer tips lezen voor en over puppy’s? Klik dan hier.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *