Sneeuwpret voor je hond
Verzorging Verzorgingstips

Tips voor sneeuw met je hond!

Allereerst willen wij iedereen een heel erg gelukkig en gezond 2018 wensen! Wij hopen jullie in 2018 nog veel meer te kunnen informeren en onze tips te kunnen delen met jullie. Het artikel van vandaag gaat over SNEEUW! De ene vind het helemaal geweldig en de ander vind het vreselijk (dit geldt natuurlijk ook voor honden). Xena vind sneeuw prachtig en is het liefst de hele dag buiten als er sneeuw ligt. Als baasje zijnde moet je alleen wel op een paar dingen letten als je met je hond naar buiten gaat om te wandelen als er sneeuw ligt. Op dit moment ligt er natuurlijk nog geen sneeuw. Maar omdat het nog winter is verwacht ik dat er nog wel sneeuw gaat vallen. Daarom deel ik nu alvast wat tips en tricks met jullie voor sneeuwpret met je hond.

 

Tips & tricks voor de poten van je hond in de sneeuw:

  • Voetzolen insmeren met vaseline of speciale crèmes: Als je met je hond een wandeling gaat maken dan is het verstandig om de voetzolen in te smeren met vaseline of speciale crèmes die je in de winkel kan kopen. Dit kan je doen omdat het zout waarmee de wegen worden gestrooid kunnen irriteren aan de poten. Door de zolen in te smeren voorkom je kleine wondjes. Als je terug bent van je wandeling kan je de zolen gewoon schoonmaken met lauw water.
  • Lange haren tussen de poten weg knippen: Dit is echt een belangrijke tip. In de winter is het verstandig om de lange haren tussen de voetzolen weg te knippen. Als je dit niet doet en je hond loopt door de sneeuw dan heb je een grotere kans dat de sneeuw aan het haar gaat klonteren. Dit doet heel erg veel pijn en je hond kan daardoor moeilijker lopen. Mocht je hond toch grote klonten sneeuw aan haar poten hebben hangen trek dit er dan niet meteen uit. Laat dan het sneeuw tussen je vingers smelten zodat je hond er geen last meer van hebt. Als je het er uit trekt dan kan je jouw hond heel erg pijn doen en kunnen er ook wondjes ontstaan op de voetzooltjes.

 

Het eten van sneeuw en zout:

  • Zoutvergiftiging: Het zout heeft nog meer nadelen voor je huisdier. Als je op een stuk hebt gelopen waar goed gestrooid is dan moet je uitkijken voor een zoutvergiftiging. Als jouw hond door het zout heeft gelopen en thuis aan zijn pootjes likt dan bestaat er een kans dat je hond veel zout binnen krijgt. Dit is niet echt goed voor de maag van de hond en kan fatale gevolgen hebben.
  • Sneeuw eten: Honden vinden het heel erg leuk om het sneeuw op te eten. Xena vind het ook geweldig. Ook vind ze het leuk om achter sneeuwballen aan te rennen maar probeer dit zoveel mogelijk te beperken. Het sneeuw is natuurlijk heel erg koud en als je hond hier teveel van binnen krijgt dan kan je hond last krijgen van zijn darmen. Dit uit zich dan in diarree, braken en het kan zelfs maagkantelingen veroorzaken.

 

Andere tips voor sneeuwpret met je hond:

  • Je hond droog houden: Probeer de vacht van je hond zo droog mogelijk te houden. Als je dat namelijk niet doet dan heeft je hond een grotere kans op onderkoeling. Hou je hond ook in beweging dus blijf zoveel mogelijk met hem lopen zodat hij een beetje warm blijft. Als je een hond hebt met een korte vacht of een hond die geen ondervacht heeft dan is het misschien handiger om een jasje te kopen. Ook zijn er speciale dekentjes die je kan krijgen als je een jasje niet leuk vind.
  • Je hond niet op het ijs laten lopen: Zorg ervoor dat je hond niet het ijs op kan. Op internet zie je allemaal hele leuke en grappige filmpjes van honden op het ijs maar dit is echt niet verstandig. Je hond kan een blessure oplopen aan haar poten. Als het ijs al een beetje aan het smelten is kan het ook zijn dat je hond door het ijs heen zakt en dat wil je natuurlijk helemaal niet. Ook voor de voetzolen is het ook verstandig om het ijs te vermijden.

 

Op dit moment ligt er nog geen sneeuw maar het is wel handig als je een beetje voorbereid bent voor het nieuwe jaar. Wij gaan wel met Xena wandelen als er sneeuw ligt. We proberen alleen wel rekening te houden met bovenstaande tips. Wij hopen voor alle honden die sneeuw leuk vinden dat er nog een dik pak valt in het nieuwe jaar zodat ze lekker met ons buiten kan spelen. Ben je benieuwd naar nog meer foto’s en filmpjes van Xena in de sneeuw? Je kan ze vinden op ons Instagram account.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *