Chronisch ziek
Hond en gezin Honden fases Kinderen Opvoedtips Puppy Verzorging

Chronisch ziek en toch kiezen voor een hond!

Stiekem vind ik deze blog heel erg eng om te schrijven omdat het heel dichtbij mijzelf staat! Ik heb hem al een paar keer uitgesteld maar nu komt ie daar toch echt. Chronisch ziek zijn en dan toch kiezen voor een hond? Is dat verstandig? Waarom zou je dat willen? In deze blog lees je mijn eigen verhaal!

Wat er vooraf ging aan Xena:

Ik ging samen wonen met mijn vriend, ik kwam bij mijn ouders vandaan die 2 honden in huis hadden. Ik werkte 40 uur in de week en daarbij werkte ik heel erg veel over. Daarboven op reisde ik elke dag bijna 3 uur om op mijn werk en weer thuis te komen. Dat ging allemaal vrij goed! Tot ik op een gegeven moment heel erg veel last kreeg van mijn lichaam. Na heel veel onderzoeken bleek dat ik een vorm van reuma heb en dat werken voor mij op mijn huidige werkplek niet meer haalbaar was. Ik had teveel stress vanwege de drukte, ik moest teveel reizen en daarbij ook nog een huishouden runnen. Het was helaas niet meer haalbaar. Ik moest een revalidatie traject volgen waarin ik te horen kreeg dat ik veel moest bewegen maar hoe doe je dat als je vergaat van de pijn? Ondertussen was ik de hele dag alleen thuis en wou ik graag iets omhanden hebben.

Xena:

En daar was Xena dan! Ik had iets omhanden, ik was niet meer de hele dag alleen thuis en ik moest in beweging komen! Echt een top combinatie. Zoals vele van jullie weten mogen puppy’s geen grote afstanden lopen en dat mocht ik ook niet op dat moment. Het opbouw schema voor puppy’s bleek ook het perfecte schema voor mij te zijn om te bewegen en het lopen op te kunnen bouwen. Ik moest mijn bed uit om voor Xena te zorgen en daarbij kwam hondenwereldonline.nl op mijn pad! Ik heb een lange weg doorlopen voor dat ik was waar ik nu ben maar ik weet zeker dat Xena en ook hondenwereldonline.nl mij daarbij geholpen heeft!

Zou ik het andere aanraden om een hond te nemen als je chronisch ziek bent?:

Ik ben van mening dat je heel goed moet overwegen of je voor een hond kan zorgen en dan niet alleen voor een jaartje maar ook voor 15 jaar. Dit hebben wij goed overwogen. Ik wist wat een hond inhield want ik had bij mijn ouders al 2 honden. Daarbij zat ik voor dat ik ziek was ook altijd te zeuren om een hond bij mijn vriend. Maar ik denk wel dat een hond zeker een positieve werking heeft op mensen die chronisch ziek zijn. Vaak zijn structuur en ritme een groot struikelblok als je geen reden hebt om je bed uit te komen. Wel denk ik dat het ook zeker te maken heeft met welke ziekte je hebt. Als je de voor en nadelen tegen elkaar afweegt en je er zeker van bent dat je jouw hond kan bieden wat hij nodig heeft dan raad ik het je zeker aan!

Ik ben ook heel erg benieuwd naar jou verhaal! Heb jij ook zoiets meegemaakt? Wat was de reden dat jij een hond in huis hebt gehaald? En zou jij een hond nemen als je chronisch ziek bent? Laat het ons weten op Instagram Wil je graag lezen wat de voor en nadelen zijn van een hond? Klik dan hier.

*De foto is gemaakt door TySy Fotografie

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *