Dreumes en een hond
Hond en gezin Kinderen Opvoedtips Verzorging

Waar lopen wij tegen aan met een dreumes en een hond?

Waar ik me een jaar geleden druk maakte over het feit of onze hond Xena wel netjes naast de wandelwagen kon lopen of onze baby zou accepteren, zo maak ik me nu weer druk om hele andere dingen! Zodra je baby een dreumes wordt krijg je opeens te maken met hele andere struggles als het gaat om je kind en je hond. Zo zijn de hondenbrokken niet meer veilig en moet je hond oppassen dat er geen kind op hem beland tijdens de eerste stapjes. Maar ook het speelgoed van je kleine prinsje of prinsesje is wel heel interessant voor je hond. In deze blog deel ik mijn struggles en vertel ik hoe wij hier mee om gaan. Mocht je zelf tips hebben dan mag je die natuurlijk altijd achter laten in de reacties of op ons Instagram kanaal.

Samen spelen is samen delen toch?:

Iets wat wij van kleins af aan willen mee geven aan onze dochter is dat ze leert delen. Eigenlijk zit dit bij haar er al heel vroeg in, ze geeft ons alles wat we haar vragen maar dat betekent ook dat ze letterlijk alles aan onze hond Xena geeft. Van het avondeten tot haar favoriete prinsesje van Vtech. Alles word aan onze hond gegeven en Xena maakt hier heel graag gebruik van. Want waarom zou je met je eigen speelgoed gaan spelen als je ook een blokje van de blokkentoren kan pikken? Dat is veel leuker toch! Op het begin heb ik echt heel erg geprobeerd om het apart te houden. Het hondenspeelgoed voor de hond en het kinderspeelgoed voor onze dochter. Maar ik kan je wel vertellen daar is geen beginnen aan. Ik was het politieagentje spelen zo zat! Nu is de regel als Xena het niet kapot kan maken dan is het prima, dit geeft toch wel een hele hoop rust terug in huis.

Overal hondenbrokken:

Ik denk dat elke moeder met een hond dit wel kent. Je loopt even naar de keuken, je komt terug, je kind zit op de grond met allemaal brokjes om zich heen en wilt net 1 van deze brokjes in zijn of haar mond steken. Ik kan je wel vertellen, dit is ons niet maar 1 keer gebeurt.. Xena is een hond die heel erg lang kan doen over haar eten. Er stond eigenlijk de gehele dag een bakje met brokjes en elke keer at ze een klein beetje. Dit is helaas op dit moment niet meer mogelijk. Ik moet zeggen dat ik had verwacht dat Xena hier heel veel moeite mee zou hebben maar eigenlijk valt me dat heel erg mee en begrijpt ze nu dat ze haar hele bakje leeg moet eten. Alleen nu heeft onze dochter ook de waterbak ontdekt waardoor soms het water overal zit. Wie heeft voor ons de tip om dit probleem te verhelpen?

De eerste stapjes:

De blik van Xena op de eerste stapjes van onze dochter waren echt onbetaalbaar. Xena begreep er niets van dat ze ook nog kon gaan lopen! Tot dat ze door had dat ze nog niet heel stabiel op der voetjes stond en ze snel weg moest wezen. We proberen onze dochter om echt te leren dat ze zachtjes en voorzichtig moet zijn met Xena. In de meeste gevallen gaat dit goed maar soms toch in haar enthousiasme is Xena de klos en gaat het er soms harder aan toe dan ik zelf zou willen. We hebben geluk met Xena dat ze eigenlijk alles toe laat wat wij en vooral mijn dochter bij haar doet maar toch kan ik niet wachten tot deze fase voorbij is en ze echt duidelijk begrijpt dat ze zachtjes moet doen met onze hond.

Al met al ben ik elke dag nog mega dankbaar voor het feit dat onze dochter op groeit met dieren. De schaterlach van mijn dochter zodra Xena haar gekke 5 minuten, het zien dat ze samen spelen en dat ze elkaars spel zo goed begrijpen is voor mij echt onbetaalbaar. Xena zorgt ervoor dat Jesslynn een echte dierenvriend is en dat totaal niet bang is voor beesten. Lieve Xena, Dank je wel dat je onze dochter hebt geaccepteerd en je haar nooit hebt gezien als vervanging maar als toevoeging!

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *