Hond en baby
Hond en gezin Kinderen

Een terugblik op 4 maanden met een baby en hond

Het krijgen van een baby is een grote impact op jou leven en dat van je hond. Ook al denk je zelf dat je je helemaal hebt voorbereid dat is gewoon onmogelijk! Nu Jesslynn 4 maanden oud is kan ik de balans wel opmaken. Wat had ik Xena geleerd en wat had ik voor haar gedaan als ik wist wat het precies zou betekenen om een baby in huis te hebben? Waar had ik me beter op voor kunnen bereiden? Ik ga mijn tips met jullie delen zodat jij niet dezelfde “fout” maakt!

Oppas:

Wij dachten dat we het perfect hadden geregeld! Door een aantal complicaties wisten wij dat Jesslynn geboren zou worden door middel van een keizersnede. Deze werd gepland op 8 februari en wij zouden daarna 3 dagen moet blijven. Voor Xena was dit perfect want we wisten precies wanneer we de oppas moesten regelen. Tot dat het moment kwam dat ik met een zwangerschapsvergiftiging 2 weken eerder in het ziekenhuis kwam te liggen. Die 3 dagen werden uiteindelijk 5 dagen en Jesslynn werd 2 weken eerder geboren. Gelukkig hebben we het kunnen oplossen met onze oppas die ook zou oppassen op de afgesproken datum, mijn ouders en mijn schoonouders. Toch wil ik je aanraden om een goede oppas te regelen. Bespreek dan ook zeker de optie dat de baby eerder kan komen als dat je dacht. Ook al is de bevalling bijvoorbeeld gepland. Het fijnste voor je hond is om thuis te blijven en om een oppas te hebben die hij goed kent. Het leven van je hond komt ook even op zijn kop te staan net als die van jou!

Aandacht:

Het was van te voren te verwachten maar ik heb er nooit echt bij stil gestaan. Xena kreeg hiervoor alle aandacht, als zij wou spelen dan gingen we spelen, als ze wou knuffelen dan deden we dat en als ze naar buiten wou dan werd dit direct geregeld. Maar met een baby erbij kan je dat eigenlijk niet voortzetten, helemaal niet als je baby net geboren is. Zelf ben je lichamelijk er nog niet klaar voor om druk te spelen en veel te wandelen. Reken maar dat je heel erg druk bent met al die flesjes, luiers, knuffels en wiegen dan lukt dat gewoon niet samen. Gelukkig is het nu allemaal wat rustiger en kan ik Xena ook weer meer aandacht geven maar het was voor Xena wel echt even aanpassen. Ik raad je aan om je hond alvast te leren dat hij niet altijd alle aandacht kan krijgen die hij wilt. Als hij bijvoorbeeld komt om te spelen, weiger dit dan soms.

hond en baby

Slaapplaats:

Xena haar slaapplaats was voornamelijk de bank en ons bed maar dat veranderde drastisch toen Jesslynn geboren was. Op de bank was geen plek meer omdat daar de hele baby uitzet lag + de baby. Op bed liggen was er ook niet meer bij omdat je midden in de nacht ook nog bezig bent met flesjes etc. Ik raad je dan ook aan om van te voren al een lekkere slaapplaats aan te schaffen voor je hond en hem aan te leren dat dit zijn nieuwe slaapplaats is. Nu is de regel eigenijk als Jesslynn op bed of in de box ligt mag Xena op de bank ligt Jesslynn bij ons of op de bank dan moet Xena op haar slaapplaats slapen. Er is soms wel een uitzondering op deze regel als we met 2 volwassenen zijn. Dan knuffelt er 1 met Xena op de bank en de ander met onze dochter! Maar in je eentje is het fijn om deze regel aan te houden!

Ik ben heel erg benieuwd hoe jij de eerste maanden met een baby en een hond hebt ervaren. Wat zijn jouw tips? Wat had jij geregeld of aangeleerd en was je later heel erg blij om? Ik ben heel erg benieuwd! Laat het ons weten via ons Instagram kanaal. Wil je meer blogs lezen over een hond met een baby of gezin? Klik dan hier.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *