Oververhitting
Hond en gezin Honden fases Op stap met je hond Puppy Verzorging Verzorgingstips

Wagenziekte bij een hond, kan dat?

Wagenziekte bij een hond, kan dat? Het antwoord hierop is JA! Helaas kunnen honden inderdaad ook last hebben van wagenziekte. Wagenziekte word veroorzaakt door een verstoring in het evenwichtsorgaan. Dit komt door de beweging en de schommelingen die een auto maakt. Dit is natuurlijk heel erg vervelend voor je hond. 1 op de 6 honden hebben hier last van. Dat is natuurlijk best een groot aantal. Ook Xena heeft hier heel af en toe last van. Daarom ga ik jullie vandaag onze tips en tricks delen zodat je wagenziekte bij je hond kan beperken.

 

De symptomen van wagenziekte bij een hond:

 • Braken
 • Misselijkheid
 • Kwijlen
 • Onrustig zijn, angstig en trillen
 • Met de tong over de lippen en neus heen gaan

 

Onze tips om beter om te gaan met wagenziekte:

 • Laat je hond of puppy rustig wennen aan een auto: Begin bij het begin. Wen je hond eerst aan de auto zonder dat je rijd of dat de motor aan is, als dit goed gaat doe dan de motor aan en daarna kan je een rondje gaan rijden. Rij eerst een klein stukje en breid dit steeds meer uit. Je hond word daardoor minder angstig voor auto’s en heeft daardoor minder last van wagenziekte.
 • Frisse lucht: Frisse lucht kan je hond heel erg helpen bij wagenziekte. Doe het raam op een klein kiertje zodat er altijd wat frisse lucht naar binnen kan komen.
 • Rijd voorzichtig: Kijk uit met remmen en optrekken. Als je dit voorzichtiger doet dan heeft je hond minder last van de schommelingen en daardoor ook minder last van wagenziekte.
 • Zorg voor een goede temperatuur: Probeer de verwarming niet heel erg hoog te zetten als je jouw hond mee neemt. Ook te koud is niet fijn voor je hond. Zorg er dus voor om een goede temperatuur te vinden voor je hond.
 • Lang in de auto?: Als je een keertje wat langer met je hond in de auto zit ga er dan regelmatig even met hem eruit. Laat hem even rond lopen en zijn behoefte doen. Ook kan je hem een beetje water geven.
 • Lege maag of een volle maag?: Probeer uit te zoeken wat voor jouw hond werkt. Meestal is het niet fijn voor je hond om met een lege maag in de auto te gaan. Maar als je hond net gegeten heeft dan kan je hond hier ook last van hebben.

 

Medicijnen tegen wagenziekte:

Als al deze tips niet werken en je hond heeft er echt heel erg veel last van dan kan je ook gebruik maken van medicijnen. Je hebt verschillende medicijnen tegen wagenziekte. In de dierenwinkel kan je ze krijgen maar ik raad je aan om even contact op te nemen met de dierenarts. Zij kennen jouw hond goed en weten welke medicijnen geschikt zijn voor jouw hond. Ook heeft de dierenarts een middel die in de meeste gevallen ervoor zorgt dat je hond er geen last meer van heeft.

 

Het is natuurlijk heel erg vervelend voor je hond als hij wagenziek is en vaak mee moet in de auto. Daarom raad ik je wel aan om contact op te nemen met die dierenarts als je hond er echt heel veel last van heeft. Er is echt iets aan te doen! Ik hoop dat je iets aan onze tips heb en dat dit genoeg is voor jouw hond om wagenziekte te voorkomen! Heb jij nou nog tips voor wagenziekte stuur dan snel een reactie op onze blog of op onze social media kanalen!

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *