Verzorgingstips

Hoe hoort die halsband nou eigenlijk te zitten?

Je merkt het waarschijnlijk vaak als je op straat loopt met je eigen hond. Veel baasjes hebben echt geen idee welke maat halsband nou precies geschikt is voor zijn of haar hond! Maar eigenlijk kan dit heel erg gevaarlijk zijn. Is de halsband te strak dan kan je hond stikken of kan de halsband zorgen voor schade aan het nekgewricht maar te los heeft ook zo zijn gevaren. Ik denk dat je er niet aan moet denken als je hond zijn kop uit de halsband krijgt en er vandoor gaat! Om veilig met je hond op pad te gaan is de maat van de halsband heel erg belangrijk. Vandaag ga ik jullie iets meer hierover leren en ik raad iedereen aan om toch eventjes zijn of haar halsband na te kijken gewoon voor de zekerheid.

Online bestellen:

Tegenwoordig doen we het met ze alle massaal! Via internet je spulletjes kopen want 1. het is super makkelijk om op je bank s’avonds nog eventjes een bestelling te plaatsen voor je trouwe viervoeter. 2. Op internet hebben ze net eventjes origineler producten als de producten die je kan vinden in een reguliere dierenwinkel en 3. Je hoeft niet met al je aankopen te sjouwen. De perfecte oplossing zou je zeggen! Maar werkt het ook zo voor het kopen van een halsband? Je kan de halsband namelijk niet van te voren passen. Als je een halsband koopt via internet moet je zeker met een paar dingen rekening houden. Zo moet jezelf de nek opmeten van je hond. Om dit op de goede manier te doen kan je het beste gebruik maken van een meetlint. Pak dan het breedste gedeelte van de nek van je hond en houd 2 vingers tussen het meetlint en je hond. Dat is de maat van de halsband die je hond nodig heeft. Maar let op! Veel webshops, vooral de webshops die gebruik maken van maatwerk berekenen zelf deze 2 vingers al. Let hier dus goed op voor dat je jouw bestelling plaatst. Weet je niet zeker hoe de webshop dit doet waar jij een bestelling wilt plaatsen? Vraag dit dan altijd na zodat je de goede maat besteld.

Dierenwinkel:

Meestal is er in een dierenwinkel wel iemand die gespecialiseerd is en die je kan adviseren over de verschillende maten en halsbanden. Zelf heb ik niet altijd een hele goede ervaring met dierenwinkels. Helemaal in het weekend merk je dat er vooral weekendkrachten werken waardoor je het vaak alsnog zelf moet uitzoeken. Je kan natuurlijk altijd advies vragen aan iemand die gespecialiseerd is. Dit mag je ook altijd vragen in een dierenwinkel want een goede halsband is gewoon heel erg belangrijk. Mocht je zelf toch geen fijn gevoel aan het bezoek aan de winkel hebben over gehouden dan raad ik je altijd aan om toch eventjes naar een andere winkel te gaan. Een halsband is heel belangrijk en een aankoop die je doet voor een langere tijd.

Mijn ervaring in online en offline winkels is dat ze je heel vaak willen helpen met het uitzoeken van een goede halsband. Wil je graag een mooie halsband die stijlvol is en waar je ook goed geholpen word met betrekking tot de maat of andere vragen? Dan raad ik je aan om eventjes een kijkje te nemen op de website van Designerdog. Ook kan je een kijkje nemen op hun Instagram kanaal voor wat inspiratie. Zij hebben hele mooie stijlvolle halsbanden voor elke hond. Wij zijn heel goed geadviseerd en geholpen dus ik zeg neem zeker eventjes een kijkje. Wil jij hier nog graag over nakletsen? Dat kan natuurlijk altijd via onze Social Media kanalen en je kan ook altijd je gratis aanmelden voor onze community. Daar kan je ook altijd nakletsen over onze blogs.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *