Peet's Mobiele Top Trimsalon
Onze gastbloggers Verzorging Verzorgingstips Vraag maar raak

Recap van de “vraag maar raak” met Peet’s mobiele top trimsalon

Op 14 juni was het dan eindelijk zo ver voor onze top trimsters van Peet’s mobiele top trimsalon! Hun allereerste “vraag maar raak”! In deze recap lees je alles over deze dag. Welke vragen er gesteld werden en wat het advies was van onze trimsters. Het hele team van hondenwereldonline.nl zijn ook heel erg benieuwd naar wat jullie vinden van ons topic de “vraag maar raak” Laat het ons dus zeker eventjes weten in een reactie!

Hoe vaak is het nodig om je hond te wassen?

Hondenwereldonline.nl stelde bovenstaande vraag. De reactie van Petra is:

Als je hond niet vies is dan is het niet nodig om hem extra te wassen. De vacht van een hond regelt het vaak vanzelf. Mocht je jouw hond toch graag willen wassen gebruik dan altijd een goede hondenshampoo en conditioner. Zorg ervoor dat je beide heel goed uitspoelt. Het is overigens een fabeltje dat je een hond nooit mag wassen. De vacht en de huid hersteld zich na het wassen vrij snel en krijgt dan zijn eigen PH waarde weer terug.

Is het noodzakelijk om een conditioner/balsem te gebruiken of is een shampoo alleen voldoende?

zorro.the.poodle stelde bovenstaande vraag. De reactie van Petra is:

Het is inderdaad goed om een goede shampoo te gebruiken als je jouw hond gaat wassen. Wel raad ik zelf altijd aan om daarna altijd een goede balsem of conditioner te gebruiken. Dit hersteld de haren van je hond en sluit de haarschubben na het gebruik van een shampoo.

Mijn hond heeft geregeld last van uitslag op haar buik. Het ziet er rood uit met blaasjes. Het ruikt een beetje zweterig en ze likt er veel aan.

Phebe_s_brightness stelde bovenstaande vraag. De reactie van Petra is:

Ik raad je zeker even aan om een bezoekje aan de dierenarts te brengen zodat hij er even goed naar kan kijken. Eventueel kan je altijd een honingzalf gebruiken. Deze werkt namelijk ook verzorgend.

Mijn hond wilt de schaar of tondeuse opeten! Heb je misschien een tip hoe ik hem hier aan kan laten wennen?

Judith_beach stelde bovenstaande vraag. De reactie van Petra is:

Heel veel rust, liefde en geduld! Beloon het goede gedrag en dan komt het vanzelf goed. Blijf vooral rustig en straf hem niet. Voor meer tips kan je ook altijd nog deze vraag stellen aan onze gedragsdeskundige Jeannette. Zij heeft op 3 juli weer een “vraag maar raak”!

Wij willen iedereen weer heel erg bedanken voor het insturen van de vragen. Ook bedanken wij onze top trimsters weer heel erg voor hun tijd om alle vragen te beantwoorden. Wil je nou meer lezen over Peet’s Mobiele Top Trimsalon? Klik dan hier. Vergeet ook zeker niet Peet’s Mobiele Top Trimsalon te volgen. Dit kan je doen via Instagram en via Facebook.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *