favoriete hondenrassen
Puppy

Mijn 5 favoriete hondenrassen!

Vandaag ga ik met jullie delen wat mijn 5 favoriete hondenrassen zijn en waarom! Ook ga ik jullie vertellen wat de karaktereigenschappen van deze honden zijn en waar je rekening mee moet houden als je deze honden in je gezin op neemt. Ben je nou benieuwd wat de favoriete hondenrassen in Nederland zijn? Klik dan even hier

1. Dwergkees

Natuurlijk staat de dwergkees op nummer 1 in het rijtje van mijn favoriete! Ik was altijd zo verliefd op het uiterlijk van de dwergkees en toen ik me meer ging verdiepen in hun karakter was ik helemaal verkocht. Toen wij voor een hond gingen kijken was het voor ons dan ook zeker niet moeilijk om te bedenken welk ras het moest worden. De karakter eigenschappen van een dwergkees zijn:

 • Speels
 • Intelligent
 • Vriendelijk
 • Sociaal
 • Extravert
 • Actief

Als je voor dit ras gaat kijken dan moet je heel erg opletten met broodfokkers. De dwergkees is op dit moment heel erg populair dus pas daar echt mee op. Binnenkort gaan we ook een blog met jullie delen hoe je een goede fokker uitkiest dus hou de website zeker in de gaten. Verder heb je meer onderhoud aan de vacht dan bij andere honden

2. Bearded collie

De bearded collie staat op nummer 2 in mijn lijstje. Mijn ouders hebben 2 van deze leuke honden. Mijn ouders hebben echt voor dit ras gekozen omdat ze een heel lief en vrolijk karakter hebben. Sinds dat ik in aanraking ben gekomen met deze honden ben ik er echt weg van! De karaktereigenschappen zijn:

 • Intelligent
 • Zelfvertrouwen
 • Levendig
 • Alert
 • Actief

Bearded collies zijn echt honden die veel blaffen. Dit hoeft natuurlijk niet altijd te zijn en verschilt ook heel erg per hond. Verder heb je meer onderhoud aan de vacht dan bij andere honden.

3. Akita Inu

Sinds ik de film Hachi heb je gezien ben ik echt helemaal weg van deze honden! Ik vind ze zo schattig. De karaktereigenschappen zijn:

 • Volgzaam
 • Dapper
 • Alert
 • Vriendelijk
 • Trouw

Deze honden kunnen wel dominant zijn dus je moet wel een baasje zijn die stevig in zijn schoenen staat en die zelfverzekerd over komt. Als je nog nooit een hond hebt gehad dan kan het dus lastig zijn om deze honden goed op te voeden.

4. Chow Chow

Deze honden vind ik heel erg mooi. Ik heb zelf niet echt ervaring met deze honden maar als je ze ziet lopen dan ben ik echt helemaal verliefd op die mooie vacht. Echt een beertje! De karaktereigenschappen zijn:

 • Loyaal
 • Rustig
 • Terughoudend
 • Zelfstandig
 • Trots

De chow chow heeft veel beweging nodig en een tuin is dan wel ideaal! Ook bij deze honden heeft de vacht veel verzorging nodig.

5. Dalmatiër

De Dalmatiër staat vooral in het lijstje omdat ik vroeger helemaal gek op deze honden was. Dit komt natuurlijk door de film de 101 Dalmatiërs! De karaktereigenschappen zijn:

 • Speels
 • Intelligent
 • Extravert
 • Energiek
 • Vriendelijk
 • Actief
 • Gevoelig

Door de film is er heel veel broodfok geweest wat geen positieve invloed heeft gehad op het ras. Ook verharen deze honden heel veel. Houd daar dus rekening mee als je er eentje adopteert!

Dit was mijn lijstje met favoriete! Welk ras is nou jouw favoriet en ik ben dan natuurlijk ook heel erg benieuwd waarom dit jouw favoriet is? Laat het ons zeker even weten in een reactie op dit artikel, via de mail of natuurlijk via onze social media kanalen. Wil je nog meer weten waar je rekening mee moet houden als je een puppy wilt aanschaffen? Klik dan even hier.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

 1. Een whippet wil ik heel graag

  1. Hi Lisa,

   Ook deze honden vind ik super leuk!
   Het was echt heel erg lastig om 5 rassen uit te kiezen die bij mij favoriet zijn.

   Groetjes,

   Xena en Shelley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *