Hond en gezin Honden fases Kinderen Opvoedtips Puppy Verzorging

De duurste hondenrassen van de wereld

Een hond in huis nemen is natuurlijk niet gratis. Ga je voor een puppy bij een fokker dan betaal je voor je hondje ongeveer tussen de €500,- en de €2000,-. Ga je voor een herplaatser dan zijn de prijzen natuurlijk weer anders. Maar wat zijn nou de duurste hondenrassen? En misschien nog wel interessanter, waarom zijn deze zo duur?

De Canadese Eskimohond:

De Eskimo hond is 1 van de duurste hondenrassen ter wereld. Dit komt omdat hij heel erg zeldzaam is en met het uitsterven bedreigd word. Op dit moment zijn er slechts een paar honderd honden van dit soort op de wereld te vinden. De Eskimohond is een echte werkhond en is vooral te vinden in het koude klimaat. Deze honden zijn erg trouw en loyaal naar hun gezin en zijn daarom ideale waakhonden. Ze hebben een hoop beweging nodig en zijn daarom niet geschikt voor elk huishouden. Het gemiddelde prijskaartje voor deze hond is €6000,-.

Akita:

Wie kent de Akita nou niet? Door de film Hachi is de Akita heel populair geworden. De Akita komt oorspronkelijk uit Japan. Oorspronkelijk werden de Akita’s gebruikt als jachthond maar tegenwoordig worden ze meer gebruikt als gezelschapsdier en als waakhond. De Akita is heel loyaal naar zijn gezin maar door zijn dominante karakter heeft hij wel een goede opvoeding nodig. En is consequent zijn het toverwoord. De gemiddelde prijs voor een Akita is €4000,-.

Tibetaanse mastiff:

De Tibetaanse mastiff zijn echt hele grote honden. Ze wegen tussen de 36 en de 72 kilo(!) en ze hebben een dichte en redelijke lange vacht. Ook deze hond is een echte waakhond en heeft veel beweging nodig. Heb je nog geen ervaring met het trainen van een hond dan is het misschien verstandig om toch even voor een ander ras te kijken. Ook voor een gemiddelde Tibetaanse mastiff betaal je €6000,-.

Faraohond:

De Faraohond is echt een ras die al eeuwenoud bestaat. Het is een wind-jachthond. Deze karaktereigenschappen hebben ze al die tijd weten te behouden. Ook aan het uiterlijk is er in de tussentijd vrij weinig veranderd. Een grappig weetje is dat er altijd gedacht werd dat deze honden uit Egypte kwamen maar na een DNA test bleek dit toch niet het geval te zijn. Ze komen oorspronkelijk uit Malta. Het is een geschikte hond voor het gezinsleven, ze kunnen goed met kinderen overweg. Ze worden ongeveer 20 tot 25 kilo en de vraagprijs voor een Faraohond is gemiddeld €6000,-

Samojeed:

De Samojeed komt oorspronkelijk uit Rusland en Siberië. Ze werden gebruikt als jachthonden en om de rendieren te hoeden. Het zijn lieve zachtaardige beestjes en zoeken graag de gezelligheid en nabijheid op. Het gemiddelde bedrag van de Samojeed is €8500,-.

Als het prijskaartje er niet toe zou doen, voor welke hond zou jij dan kiezen? Ik ben heel erg benieuwd. Laten jullie het ons weten op ons Instagram kanaal?

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *