Opvoedtips Puppy Verzorgingstips

2K Instagram Q&A

Yeaaah! We hebben de 2000 volgers behaald op onze Instagram pagina! Als bedankje voor alle lieve volgers die onze reis volgen met de blog en op onze Social Media hebben wij besloten om een Q&A te organiseren. Jullie mochten allemaal je vragen insturen en dit mocht over van alles en nog wat gaan. In deze blog gaan wij jullie vragen behandelen en beantwoorden. Nogmaals heel erg bedankt voor het volgen. Volg je ons nou nog niet op Instagram dan kan je dit hier doen.

 

1. Hoe kwam je op het idee om een Q&A te doen bij de 2000 volgers in plaats van een Give Away wat je heel vaak ziet?

Ik merk altijd bij mezelf dat ik nooit echt mee doe met een Give Away. Give Aways zijn natuurlijk heel erg leuk maar ik wou graag voor al mijn volgers iets leuks doen en niet alleen voor degene die iets zou winnen. Vandaar dat ik besloten heb om een Q&A te doen. Ook vind ik het leuk als jullie iets meer over mij en Xena te weten komen en stiekem was ik ook wel een beetje nieuwsgierig wat jullie nou precies van ons zouden willen weten 😉

2. Waarom heb je gekozen voor een Dwergkees?

Ik was altijd al verliefd op het uiterlijk van de Dwergkeesjes maar ik had me niet verdiept in het innerlijk van deze beestjes. Dit kwam omdat wij eigenlijk helemaal geen hond in huis zouden nemen. Ik was zelf altijd opgegroeid met honden maar mijn vriend niet. Omdat wij beide 40 uur in de week werkte vonden we het zielig om een hondje in huis te nemen. Op het moment dat ik niet meer Full time ging werken had ik opeens tijd om een kleine pup op te voeden. Wij wonen in een appartement dus de keuze voor een kleine hond was al snel gemaakt. Toen we ons meer gingen verdiepen in het innerlijk van de Dwergkees kwamen we er achter dat dit perfect aansloot op wat er bij ons past en wat wij zoeken in een hondje.

3. Zou je een tweede hondje willen hebben?

Mijn hart zegt JAAA!!!! maar mijn hoofd zegt dat het niet heel erg handig is om een tweede erbij te nemen. Wij wonen dus in een appartement en we hebben ook nog 2 konijnen en 10 vissen in ons huis staan. We hebben op dit moment dus gewoon echt geen ruimte voor een tweede hond. Mijn ouders hebben ook twee honden en ik merk dat het dan wel lastiger is om ze mee te nemen op bijvoorbeeld vakantie omdat veel huisjes, stacaravans en hotels maar 1 huisdier accepteren. Misschien dat er in de toekomst nog eentje erbij komt maar voor nu houden we het bij Xena.

4. Heb je een bijnaam voor Xena?

Mijn vriend en ik noemen Xena bijna nooit bij haar echte naam. We noemen haar altijd Apie. Dit komt omdat ik altijd vind dat Xena apenoogjes heeft en ze gek is op banaan! Xena luistert wel altijd naar Xena maar ook als je Apie roept dan kijkt ze om. Ze heeft dus eigenlijk 2 namen.

5. Hoe ben je bij de fokker van Xena gekomen?

Xena komt uit een echt hobby nestje. De fokker van Xena had ongeveer 10 Dwergkeesjes lopen en als ze een nestje had vond ze het leuk en anders dan niet. Haar vader en haar moeder liepen daar dus ook gewoon rond. We hebben hiervoor gekozen omdat je tegenwoordig vaak bij Dwergkezen ziet dat ze vanuit het buitenland geïmporteerd worden en dat wouden wij absoluut niet! Xena is dus echt in Nederland geboren en is opgegroeid in huis met 10 volwassen dwergkezen, 1 Husky en 4 broertjes of zusjes. Wij hebben deze fokker via internet gevonden.

6. Wat veroorzaakt een kale plek in de vacht van mijn hond?

Deze vraag is voor mij erg lastig! Dit komt omdat ik zelf geen dierenarts ben en ik heb ook niet gezien hoe deze plek eruit ziet. Een kale plek kan op heel veel verschillende dingen duiden. Dit kan bijvoorbeeld Eczeem zijn maar ook een allergie kan de oorzaak zijn van een kale plek. Ik raad je daarom aan om deze vraag echt aan je dierenarts te stellen. Zij zijn de enigste die hier het juiste antwoord op kan geven. De dierenarts kan namelijk onderzoeken doen die ik niet kan maar ook een Trimster in een Trimsalon kan dit niet voor je uitsluiten. Mijn antwoord is dus ga naar de dierenarts om dit uit te laten zoeken!

7. Waar kan je je aan irriteren bij andere baasjes?

Eigenlijk laat ik iedereen in zijn waarde en irriteer ik me niet zo snel aan andere mensen. Wat ik wel irritant vind als mensen zich met ons en onze hond bemoeien. Xena moet van ons gewoon ook af en toe aan de lijn lopen in het bos zodat ze weet dat wij bepalen wanneer ze los mag en wanneer ze aan de lijn moet en ik vind het dan wel vervelend als mensen opmerkingen maken van kan jouw hond niet los? Of is jouw hond vals omdat hij aan de lijn moet? Mijn mening is als we allemaal ons niet bezig houden met elkaars honden maar vooral met onze eigen hond dat de wereld dan een stukje mooier is 😛

8. Volgt Xena aan de lijn of mag ze gewoon vooruit lopen?

Xena loopt totaal niet netjes naast de lijn! Op puppy cursus zijn we daar wel heel druk mee bezig maar heel eerlijk gezegd vind ik dit persoonlijk niet heel belangrijk. Xena weegt maar 4 kilo en ik vind het dan niet heel belangrijk dat ze strak naast ons loopt. Ik snap dat als je een hond hebt die zwaarder is dus ook harder trekt aan de lijn dat het dan wel heel fijn is als ze netjes kunnen volgen.

9. Wat zou jij doen als er een andere hond los loopt en die komt naar Xena toe en je bent niet zeker dat de loslopende hond gaat vechten met jouw hond? Ook al geeft jouw hond niet de aanleiding?

Ik kijk altijd naar Xena haar lichaamstaal. Xena laat best wel snel en makkelijk weten als ze iets niet leuk vind. Ze zoekt dan bescherming bij ons door achter onze benen te gaan staan en ze piept ook al vrij snel. Als zoiets gebeurt dan probeer ik gewoon door te lopen met Xena. Ik probeer dan al weg te zijn voordat het vechten begint. Natuurlijk kan dit niet altijd en ook Xena is een keertje bijna gegrepen toen ze een paar weken oud was. Dit is natuurlijk een hele nare ervaring maar gelukkig is dit goed afgelopen.

10. Welk hondenras past het minste bij je of zou je echt niet willen hebben?

Heel lastig! Ik ben van mening dat elke hond wel iets leuks heeft. Maar persoonlijk hou ik echt van honden met een langere fluffy vacht. Ook vind ik het leuk als een hond een karakter heeft en niet een soort machine is. Ik hou van Xena haar koppigheid en haar eigen willetje. Dus eigenlijk vind ik alle honden leuk maar als ik echt mocht kiezen dan een fluffy hondje met een karaktertje en een eigen willetje!

11. Heeft Xena ook vervelende eigenschappen?

Ja! Ook Xena heeft vervelende eigenschappen net zoals wij die allemaal hebben. Ze is op dit moment echt in de puber fase dus ze heeft wel echt streken. Bij ons zijn de vloerplinten totaal niet veilig want die trekt ze gewoon van de vloer af en soms kan ze de konijnen nog wel is pesten door de hele tijd tegen hun hok op te springen. Meestal doet ze dit als ze heel erg moe is en niet zo goed meer weet wat ze met haar vermoeidheid aan moet. Wij proberen haar dan haar rust te gunnen door haar even in de bench te doen en dan valt ze eigenlijk wel direct in slaap. Een goede oplossing dus!

12. Wat staat er nog op je bucket list wat je graag met Xena wilt doen?

Eigenlijk alles wat we graag willen doen met haar doen we gewoon! Maar ik zou nog een keer heel graag samen met Xena willen zwemmen en ook lijkt het me leuk om is een paar lezen voor Doggie Dance te volgen. Volges mij gaat Xena dat namelijk heel erg leuk vinden.

Wij willen jullie heel erg bedanken voor alle vragen die wij hebben gekregen en zijn super blij met al onze volgers! Heb je nog andere vragen dan kan je die altijd bij ons achter laten en misschien beantwoorden wij deze wel een andere keer.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *